Aynen Hocam. Sıfırlanma gibi bir durum yok.tenten' Alıntı:Sınav puanları emekli olunca sıfırlanır.
para para diye ölecek miyiz hocam, çıkmayı versin görev.sertokus' Alıntı:Niye sıfırlansin diyenleri birde 3-4 yıl üst üste sınav görevi çıkmadığında görmek isterdim![]()
Hocam,tomreader2010' Alıntı:Ortalama ile baslasalar bile hcam :
Sizin ornegin puaniniz ortalamanin ustunde ise surekli yeni atanan yada aday ogretmenlere gorev cikar, ornegin sizin 500 puaniniz var il ortalamasi 300 yeni atananlar 300 ile sisteme dahil olacak onlar 500 puan olabnna kadar 1 sene gecip yeni adaylar gelecek boylelikle senede 1 sinav zor cikar bence
Neye göre mantıklı olur Hocam? Onu açıklayabilir misiniz?ozahit' Alıntı:bence her yıl sene başında sıfırlanması mantıklı olur diye düşünüyorum...
Evet. Resmi yazı geldi.abtani' Alıntı:aday öğretmenlere artık sınav görevi yok,yanlıştı zaten.
Geçmişe bakılacaksa niye sıfırlansın ki?Teachnologist' Alıntı:Çok basit bir algoritmayla bu çözülebilir. Arkadaşların da dediği gibi bir süre sonra kimse görev alamaz yeni başlayan öğretmenler alabilir sürekli.
Bunun çözümü için ise;
1-Ocak ayında puanlar sıfırlanır,
2- Görevlendirme yapılırken puan eşitliği durumunda bir önceki yıla ait puan sırasına bakılır.
3- Bir önceki yılda puanı az olana görev verilir.
4- O da eşit ise tekrar bir önceki yıla bakılır
....
Bu şekilde olduğunda tam bir adalet sağlanmış olur.
Kesinlikle katılıyorum Hocam.computing' Alıntı:Sıfırlanmaması gerekir, gayet adaletli bir sistem (bu arada benim puanım yüksek). Bu ülkede her alanda bunun gibi adil sistemlere ihtiyaç var.
Bence de niye sıfırlansın ki?erakcora' Alıntı:niye sıfırlansın?
Hocam,mevzuat' Alıntı:Göreve yeni başlayan öğretmenlerde 5 yıl sonra eski öğretmen olacak onların da puanı artacak Sonuç olarak sıfırlanmaması en adaletli olan illaki sıfırlanacak ise her yıl değil 3-5 yıla 1 daha önceden duyurularak sıfırlanması gerekir.
Sıfırlanınca 3-4 yıl sonra sınav görevi çıkacak mı Hocam?sertokus' Alıntı:Niye sıfırlansin diyenleri birde 3-4 yıl üst üste sınav görevi çıkmadığında görmek isterdim![]()
Hocam,eduran' Alıntı:Ogretmenin kidem yilina gore sinav basina puan hesabi yapilir olur biter
Hocam,ozahit' Alıntı:Mantıklı olan bu sisteme bu yıl geçildi. bundan 5 sene sonraki öğretmen bu sistemde 5 yıl çalıştı ise puanı 5 e bölünür. eğer öğretmen bu sistemde 3 yıl çalışmış ise puanı 3 e bölünür böylece 10 yıl sonra göreve başlayan öğretmenle şimdiki öğretmen arasındaki fark giderilmiş olur diye düşünüyorum...
Hocam,ysartemur' Alıntı:Habib hocam ortalama puan hesaplanirken sayilari azda olsa merkezi sinavlarda gorev almak istemeyenler ve ucretsiz izinde olanlar hesaba katilmamasi gerekir.