Meb robot yarışması

Kodla Büyü

BtNmm

Üye
Bilişim öğretmeninin robot yarışmasına öğrenci hazırlama zorunluluğu var mı bu konuda müdürden sürekli baskı alıyorum yapmasam ne yaptırımı olabilir yeğitek okul sorumlusu dilekçemi geri çektim baskılar yüzünden şuan normal bir öğretmenim bu sefer robot yarışması diyip duruyor

bir ihtiyaç listesi çıkar .en pahalılarınından seç bunlar lazım de. alırsa yaparsın.
Bir sene önce katılmışlar iki tane var robot yarışma mayısta ama sürekli bana baskı kuruyor öğrenci çalıştır diye kaldıki daha önce bilişim dersi almamış köyde imkanları olmayan çocuklar fare bile zor tutuyorlar

Bu da yeni moda oldu. yok Teknofest yok Meb robot. Egzersiz açmasını söyleye bilirsin. Öyle boşsun ile olmaz bu işler gönüllülüğe bakar. Bu arada Meb robotun tarihi açıklanmadan egzersiz açamaz. Açarsa onun için sıkıntı olur.

hangi ildesiniz bu sene antalya'daymış deniyor meb robot için
uzaksa bahaneniz olur.

Bunun karşılığında hangi kalemden ödeme yapmayı düşünüyormuş? Benim bildiğim en sonradan değişmemişse sadece TÜBİTAK koordinesinde olan sergiler için (o da TÜBİTAK okul sergisini falan onaylarsa) egzersiz açabiliyoruz. Yoksa bedavadan mı yapmanızı istiyor? Sizin asli goreviniz değil yapmanızı emredemez. İster yaparsınız ister yapmazsınız.

Okuldaki tahtadir yazıcıdır idareci bilgisayaridır vs. teknik desteği de ister yaparsınız ister yapmazsınız (bilmiyorum anlatabildim mi).

Hocam meb robotta kalma ulaşım yemek desteği yok diyorlar bunları karşılayacaklar mı bunu da bahane edebilirsiniz. Bizde durum çok farklı öğretmenler robot yarışmasına katılmak için yarışıyor bana hiç düşmüyor sonuçta gezip tozma var onlar işin eğlencesinde Antalya ya da koşarak giderler

2 yıldır katılıyoruz meb robota. Şahsi görüşüm katılın katılmayın değil tecrübelerimi yazayım.
Ödenek, bütçe vs. yok. Sorumluluk çok. Zaman alan bir durum. toplam 3 4 gün sürüyor ama emek aylarca. İlçe mem, okul idaresi ve öğretmen kordine olmazsa yapılması çok zor. Hazır robot kullanmadım hiç. Enflasyondan bağımsız 2000 tl tutmuştu sadece robotlar. Bunun içinde kalma, yeme içme gezme vs yok. Meraktan açın bakın, örnek Antalya diye diyorum 1 öğretmen 2 öğrenci en ucuz 5 gün kaça kalır 3 öğün ne kadar yer? yol ne kadar tutar? robot kaça mal edilir? Karşılanmazsa hiç uğraşmayın. Biz şu an zevkle katılıyoruz ama başta çok problem yaşadık. Şehirler belli olmadan yarışmaya başlamıştık, illa şuraya gidelim buraya gidelim durumu olmadı. Bu bakan Erzurumlu kışın ortasında Erzurum'da yapıldı yarışmanın biri. Antalya olacağını sanmıyorum bakanın tutumu yüzünden. Tahmin sadece.

2 yıldır katılıyoruz meb robota. Şahsi görüşüm katılın katılmayın değil tecrübelerimi yazayım.
Ödenek, bütçe vs. yok. Sorumluluk çok. Zaman alan bir durum. toplam 3 4 gün sürüyor ama emek aylarca. İlçe mem, okul idaresi ve öğretmen kordine olmazsa yapılması çok zor. Hazır robot kullanmadım hiç. Enflasyondan bağımsız 2000 tl tutmuştu sadece robotlar. Bunun içinde kalma, yeme içme gezme vs yok. Meraktan açın bakın, örnek Antalya diye diyorum 1 öğretmen 2 öğrenci en ucuz 5 gün kaça kalır 3 öğün ne kadar yer? yol ne kadar tutar? robot kaça mal edilir? Karşılanmazsa hiç uğraşmayın. Biz şu an zevkle katılıyoruz ama başta çok problem yaşadık. Şehirler belli olmadan yarışmaya başlamıştık, illa şuraya gidelim buraya gidelim durumu olmadı. Bu bakan Erzurumlu kışın ortasında Erzurum'da yapıldı yarışmanın biri. Antalya olacağını sanmıyorum bakanın tutumu yüzünden. Tahmin sadece.
Hocam özelden yardımcı olabilir misiniz, detaylı bilgiye ihtiyacım var bu konuda.

Sorum şu mecbur değilim gönüllük esasına dayanıyor herhangi bir yaptırımları olabilir mi tehdit edildim sen bilirsin hocam şeklinde ben ekip kuracakmışım hazırlayacakmışım gerisini halledeceklermiş ben yokken katılmışlar ben gelmişim işe yaramıyorum imajı veriyor
Bunun karşılığında hangi kalemden ödeme yapmayı düşünüyormuş? Benim bildiğim en sonradan değişmemişse sadece TÜBİTAK koordinesinde olan sergiler için (o da TÜBİTAK okul sergisini falan onaylarsa) egzersiz açabiliyoruz. Yoksa bedavadan mı yapmanızı istiyor? Sizin asli goreviniz değil yapmanızı emredemez. İster yaparsınız ister yapmazsınız.

Okuldaki tahtadir yazıcıdır idareci bilgisayaridır vs. teknik desteği de ister yaparsınız ister yapmazsınız (bilmiyorum anlatabildim mi).

Hocam yos dilekçemide geri çektim bunlar yüzünden yetersiz olduğumu ordaki görev tamımlarımı yapmadığımı söylediler

hocam geçen sene Kayseri'ye gittik. bende deneyimlerimi yazayım.
1- öncelikle muhteşem bir ortam. motive edici ve eğlenceli gerçekten.
2- kazanma veya derece şansınız asla yok. bu bir deneyim deyip gidebilirsiniz. çünkü bazıları kocaman şirketler olmuş. bu satın alınan robotları bize satan ekiplerden başkası dereceye giremez. adamın 10 robotu var 4 tanesi dereceye giriyor mesela. zaten sana da robotu o satmış kodu o vermiş onu geçme ihtimalin yok.
3- konaklama için yarışma sitesinde bir alan açılıyor kendin kalmak istediğin yerleri seçiyorsun. lise yurtlarını ayarlamışlardı kayseri'de. bizde tüm ilçe aynı yurdu seçtik çok rahattık.
4-ulaşım imkanını yok kendi imkanlarınla gidiyorsun yada bizim ilçemiz toplu katılan tüm öğretmen ve öğrencileri götürdü. çok kalabalıktık biz 5 5 araba ile gittik. dezavantajı elendiğin belli bile olsa grubu beklemen gerekti ama o sürede kimseye sıkıcı gelmedi.
5- organizasyon kötü müydü derseniz. geliştirilmesi gereken kısımlar vardı ama yine de gayet memnun kaldık. stantlar vardı çocuklar eğlendi. geziler düzenlendi. kayseri içinde ulaşım araçları bize verilen kimlik kartları ile ücretsizdi işimiz bitince çıkıp gezdirdik çocukları.
Yeniden gider miyim? ben 2 cocuk annesi olarak evime geri döneceğim mesafede olursa giderim. Sırf öğrencilerim çok hevesli diye gittik. kendi kızımda o ekipteydi kıyamadım. ama evde diğer çocuğumu bırakmak çok zor oldu. Yani Öğrenci götürmek için değmez. benim çok yakın 3 arkadaşım ve onlarında çocukları gittiği için birlikte götürdük.

Robot yapmayı bilmiyom.zorla mı.yapmıyom la.bu kadar basit.Rahat ol hocam

hocam geçen sene Kayseri'ye gittik. bende deneyimlerimi yazayım.
1- öncelikle muhteşem bir ortam. motive edici ve eğlenceli gerçekten.
2- kazanma veya derece şansınız asla yok. bu bir deneyim deyip gidebilirsiniz. çünkü bazıları kocaman şirketler olmuş. bu satın alınan robotları bize satan ekiplerden başkası dereceye giremez. adamın 10 robotu var 4 tanesi dereceye giriyor mesela. zaten sana da robotu o satmış kodu o vermiş onu geçme ihtimalin yok.
3- konaklama için yarışma sitesinde bir alan açılıyor kendin kalmak istediğin yerleri seçiyorsun. lise yurtlarını ayarlamışlardı kayseri'de. bizde tüm ilçe aynı yurdu seçtik çok rahattık.
4-ulaşım imkanını yok kendi imkanlarınla gidiyorsun yada bizim ilçemiz toplu katılan tüm öğretmen ve öğrencileri götürdü. çok kalabalıktık biz 5 5 araba ile gittik. dezavantajı elendiğin belli bile olsa grubu beklemen gerekti ama o sürede kimseye sıkıcı gelmedi.
5- organizasyon kötü müydü derseniz. geliştirilmesi gereken kısımlar vardı ama yine de gayet memnun kaldık. stantlar vardı çocuklar eğlendi. geziler düzenlendi. kayseri içinde ulaşım araçları bize verilen kimlik kartları ile ücretsizdi işimiz bitince çıkıp gezdirdik çocukları.
Yeniden gider miyim? ben 2 cocuk annesi olarak evime geri döneceğim mesafede olursa giderim. Sırf öğrencilerim çok hevesli diye gittik. kendi kızımda o ekipteydi kıyamadım. ama evde diğer çocuğumu bırakmak çok zor oldu. Yani Öğrenci götürmek için değmez. benim çok yakın 3 arkadaşım ve onlarında çocukları gittiği için birlikte götürdük.
Hocama katılıyorum ben bu kısımları yazmayı unutmuşum.

Problemli ve farklı cinsiyetten öğrenci zor olabilir. Çok iyi anlaşman lazım. Ben belki öğrenci dostu değilimdir okul bittiği an öğrencilerle görüşmem ama orada ekip kafası çok önemli. Çocukları yarışma dışında serbest bıraktım çıktılar gezdiler bir problem olmadı çok şükür. Dediğim gibi ilçe memden öğrenci velisine kadar problem çıkaracak birisi varsa olmaz. Kazanma şansı 0dan biraz büyük. Adam 20 30 bin tl lik robotla yarışıyor. Hazır alıyor. Ben kendim yaptım öğrencilere de anlattım. Teknik lise değiliz bu arada. Öğretmen isteksiz ise zor olur. O yüzden idare olsam zorlamazdım desteklerdim.

1. engel ve öncelik, maddiyat (yol yemek konaklama robot)
2 ekip
bunlardan biri yoksa ekipten biri problemliyse olmaz. yoksa dereceye giremeyeceğimizi bilerek gidiyoruz tabi.

Hocama katılıyorum ben bu kısımları yazmayı unutmuşum.

Problemli ve farklı cinsiyetten öğrenci zor olabilir. Çok iyi anlaşman lazım. Ben belki öğrenci dostu değilimdir okul bittiği an öğrencilerle görüşmem ama orada ekip kafası çok önemli. Çocukları yarışma dışında serbest bıraktım çıktılar gezdiler bir problem olmadı çok şükür. Dediğim gibi ilçe memden öğrenci velisine kadar problem çıkaracak birisi varsa olmaz. Kazanma şansı 0dan biraz büyük. Adam 20 30 bin tl lik robotla yarışıyor. Hazır alıyor. Ben kendim yaptım öğrencilere de anlattım. Teknik lise değiliz bu arada. Öğretmen isteksiz ise zor olur. O yüzden idare olsam zorlamazdım desteklerdim.

1. engel ve öncelik, maddiyat (yol yemek konaklama robot)
2 ekip
bunlardan biri yoksa ekipten biri problemliyse olmaz. yoksa dereceye giremeyeceğimizi bilerek gidiyoruz tabi.
hocam biz ortaokuluz. derece listesine bir baktık hep aynı isimle başlayan robotlar sıralamada. biz kendi ilçemizde yapılan yarışmada dereceye girince bir heveslenip gittik ama gerçekler öle değilmiş :)
kendi kızım olmasa girmezdim bu işe ama bu yarışma öğrencilerin ilerideki kariyeri içinde bir avantaj olabilir dedik. sonuçta bakanlık yapıyor. sertifika veriyor. birde yağlama ve mantı yemek yanımıza kar kaldı:)
ekibim de çok eğlenceliydi zaten çoğunun anne yada babası yanımdaydı. eğlendik geldik. ama kişisel gelişime katkısı sıfır :)

Tecrübe kazandık hocam. Ben daha iyi robot yapacağımı düşünüyorum mesela ilk iki yarışmadan sonra. Evet derece alamayız ama çok para harcayan okullara yaklaşabiliriz belki. onlar 10 yıldır aynı hazır robotlarla ego tatmini için gidiyor. Öğrencilerim çok şey öğrendi hepsi bizi de götür demeye başladı ama biz komisyon olarak seçiyoruz sadece ben seçmiyorum. Elektronik ve yazılım bilmek gerek.

Hocam yos dilekçemide geri çektim bunlar yüzünden yetersiz olduğumu ordaki görev tamımlarımı yapmadığımı söylediler
hocam geçen sene uyduruk tek robotu 7 bine aldık. robotlarımızdan birinin sürücü kartı yandı. birinin ardunio megası yandı. Pillerden mutlaka yanınıza yedek pil almalısınız. birde lipo pil bunlar baya pahalı. pil şarj cihazı almalısınız. mutlaka yedek sensörler almalısınız. yani baya tuzlu bir iş. ayrıca normal yolda gitmiyor bir pist lazım ille çalışma yapmak için. normal ders saatinde asla olmuyor okul çıkışı çalıştık hep. birde hafta sonu.
ilçemiz de bize büyük bir pist yaptı ona gittik çalışma için. asla tek başına olmuyor istişare edecek bir kaç kafa dengi mutlaka lazım. teknik hoca mutlaka olmalı biz bötecilerin bilmediği ayarlar var. ben 2029 mezunu olarak bana okurken teknik ders hiç göstermediler. sadece kodlama gördük. elektrik elektronik bilgisi olmadan sadece gelen hazır kitin düğmesine basarak asla olmuyor.

Tecrübe kazandık hocam. Ben daha iyi robot yapacağımı düşünüyorum mesela ilk iki yarışmadan sonra. Evet derece alamayız ama çok para harcayan okullara yaklaşabiliriz belki. onlar 10 yıldır aynı hazır robotlarla ego tatmini için gidiyor. Öğrencilerim çok şey öğrendi hepsi bizi de götür demeye başladı ama biz komisyon olarak seçiyoruz sadece ben seçmiyorum. Elektronik ve yazılım bilmek gerek.
hocam motorların içindeki dişliyi demir yapmayı falan öğrettiler bana. kesinlikle bir teknik öğretmen gerekiyor. benim arkadaşım sağ olsun çok yardımcı oldu. zaten onun oğlu öğrencimdi onun robotu ile dereceye yaptık kendi ilçemizde. ama bu bir zehir. bu zehri sevdim geliştirmeye hevesim var.

robot yarışmasına öğrenci hazırlayabilecek adam yos işini haydi haydi yapar, idareniz ya kötü niyetli yada iş bilmez. bir kere yos olan egzersiz açamaz ne ara çalıştıracak çocukları, robotik kodlama dersi seçildiyse anca.

Yarışma Antalya'da 1. dahil 15. MEB robata kadar gittim. Son ikisine baktım değmiyor ve süreç çok zorlaştı gitmiyorum. bölgesel yarışmalara gidip daha da kolaylaştırıyor um isi hem kendim hem öğrenci hem okul için. Kimse sizi robot yap katil diye zorlayamaz ki MEB robot için egzersiz acamazsiniz bu net.

ilksms
Geri