Meb.k12.tr altyapısına geçen Okul Siteleri

Kodla Büyü
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli ile bakanlığa bağlı tüm kurumların web sitelerinin aynı standartta olma süreci 15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecektir. 01.01.2013 tarihi itibariyle FTP erişimleri sona erdirilecektir. Bu nedenle kurumlar tarafından site yedeklerinin alınması gerekmektedir.

bu ne demek. 31 aralıktan sonra sıtede degısıklık yapamayacak mıyız yoksa meb gorunumune gecmek ıcın verılen sure mı bu . ben gorunume gectım ama sıte boş. ayrıca webte ekleyecegımız fotoların boyutu hakkında bılgısı olan var mı ?

bilisim5587' Alıntı:
Okul Web Sitesi Yönetim Paneli ile bakanlığa bağlı tüm kurumların web sitelerinin aynı standartta olma süreci 15 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecektir. 01.01.2013 tarihi itibariyle FTP erişimleri sona erdirilecektir. Bu nedenle kurumlar tarafından site yedeklerinin alınması gerekmektedir.

bu ne demek. 31 aralıktan sonra sıtede degısıklık yapamayacak mıyız yoksa meb gorunumune gecmek ıcın verılen sure mı bu . ben gorunume gectım ama sıte boş. ayrıca webte ekleyecegımız fotoların boyutu hakkında bılgısı olan var mı ?
bu eski siteler için geçerli sanırım.31 Aralıktan sonra eski site erişimleri kaldırılacak.bu yeni sitelere güncellemeler devam edecek.

Arkadaşlar google veya arama motorlarında hala eski sitem gözüküyor, bunu yenisiyle nasıl değiştirebiliriz?

ARKDASLAR WEB PANELE evden gırmıstım sımdı okuldan gırmek ıstıyorum ama ıp farklı . benı e posta ya yonlendırıyor. e posta da kurum kjodu okulumun kodu . şifre de okulun sıfresı mı yoksa ftp sıfresı mı. sıfreyı kabul etmıyor. acıl yardımm .

yahu arkadaşlar web sitesini bana yeni teslim ettiler
ne okulun sitesi açılıyor ne ftp si... :verymad:
mebweb yönetim paneline giriyorum okulun site ismini yazıyorum alan adı yanlış diyor..
şimdi benim yeni web adresi mi almam gerekiyor?? :|
lütfen yardım edin....

xokulu.k12.tr ile var olan site yayında iken, panelden yayınla siteyi dediğimde yeni adres kurumno.meb.k12 oldu. Kurum no ile yayına geçen meb.k12.tr alanı bir kaç gün içinde DNS adını değiştirmeye olanak tanıyor diyor. Kurum no yu okul adı olarak değiştireceğim ama önceki site hala duruyor. O nasıl yok olacak.

Arkadşlar bu başlıkdaki yazıların hepsini okumadım yazan varmıydı bilmiyorum ama acil cevap lazım ben bu okulun site adresini yazıp meb panelden aç diyorum ama eposta yazacağım kısımlar gelmiyo direk sifremi unuttum ksmı geliyo okulun eposta şifresini yazacağım kısımlar gelmiyor neden olabilit nasıl çözebilirim :)

İmzadaki siteler bizim okullar. Bazı eksiklikleri var. Zaman buldukça tamamlamaya çalışıyorum. Herkese iyi çalışmalar.

busra1987avsar' Alıntı:
Arkadşlar bu başlıkdaki yazıların hepsini okumadım yazan varmıydı bilmiyorum ama acil cevap lazım ben bu okulun site adresini yazıp meb panelden aç diyorum ama eposta yazacağım kısımlar gelmiyo direk sifremi unuttum ksmı geliyo okulun eposta şifresini yazacağım kısımlar gelmiyor neden olabilit nasıl çözebilirim :)

Aynı şey başımıza geldi .. sizin daha önce alınmış bir meb.k12.tr adresiniz yok.. oyüzden yeni web sitesi isteyip MEBBİS (idareden alın) şifresi ile yeni web sitesi alıp daha sonra gelen bilgileri doldurup devam ediyorsunuz.. Kolay gelsin..

resim ekliyorum yayınladığımda siyah gözüküyor resim alanı :?
aynı problemi yaşayıp çözen arkadaş var mı acaba? jpeg formatında ve boyutunu da istenilen gibi yapmama rağmen sonuç aynı :(

xk-2' Alıntı:
http://caglak.meb.k12.tr öğretmenler kısmı hariç tamam gibi...(mutlaka eksikler vardır ama )

hocam öğretmenlerimiz kısmını nasıl yaptın?
resimlere basınca büyüyor, hoşuma gitti, ben beceremedim?

resim konusunda yardım edebilir misiniz lütfennnn
resim ekliyorum yayınladığımda siyah gözüküyor resim alanı hala

toprak60' Alıntı:
xk-2' Alıntı:
http://caglak.meb.k12.tr öğretmenler kısmı hariç tamam gibi...(mutlaka eksikler vardır ama )

hocam öğretmenlerimiz kısmını nasıl yaptın?
resimlere basınca büyüyor, hoşuma gitti, ben beceremedim?

Hocam albümler kısmına branş yazıp fotoları branşların içine attım. Menüye link verirken fotoğraf galerisini gösterdim...

ip olayında okulun özel iinternet hattı bulunmakta.bu yüzden her defasında ip değişiyor.bu yüzden dolayı da aynı bilgisayarda her seferinde ip kayıt işlemleri ile uğraşıyorum.yok mu bunun çözümü.

cms1982' Alıntı:
elall' Alıntı:
resim konusunda yardım edebilir misiniz lütfennnn
resim ekliyorum yayınladığımda siyah gözüküyor resim alanı hala

elall arkadaşım, okuldaki internetle resim eklediğimde benim resimler de yayınlayınca siyah gözüküyordu, ben de kendime kendi e-mail'imi kullanarak ve yönetici olarak yeni bir kullanıcı oluşturdum ve evdeki hızlı internetle resim ekledim, şimdi resimlerim gözüküyor. Yeni kullanıcı oluşturmamın sebebi de IP değişince okulun e-mailine bağlantı gönderip IP'iniz değişti diye uyarı veriyor. Dolayısıyla kendi kullanıcımla evdeki internetle, kurum yöneticisi olarak okuldaki internetle çalışma yapıyorum. Kısacası kendine hızlı bir internet bul arkadaşım, yoksa resimleri yüklemek imkansız...

Teşekkür ederim ama zaten evden yükledim resimleri yükleniyor fakat gözükmüyor resimler yayınlayınca da siyah olarak gözüküyor sıkıntıdan başka bişey değil hakikaten akşam bi daha deneyeceğim artık :(
Yeni bir kullanıcı oluşturup deneyim bir de inşallah olur..

BBNET
Geri