MALATYA BT REHBERLİĞİ USULSÜZLÜĞÜ...

Kodla Büyü
Malatya'da görevlendirmesi yapılmayan bilişim teknolojileri öğretmenleri olarak bugün gerekli yerlerle görüşmeler yaptık yapmaya çalıştık. Bu işi bireysele dönüştürmeden herkes için yapmaya çalıştık. Şu an beklemedeyiz. Allah Hayırlısını versin.

Haksızlığa her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur.

edi_23 arkadasımızında dedigi gibi herkes adına beklemedeyiz. Yaklaşık 10 kisiydik bizleri üzen bu arada bireysel basvurularin yapilmis olması. Bizim branşta bu bireysellik olduktan sonra hiçbirseye sahip olamayız.

Tahmin ediyorum köylerde yada varoş bölgelerde çalışan eğitim bir senli öğretmenleri btr yaparak merkeze getirme çabası.

Ben olsam görüşme olayına girmem.Direk resmi yazı ile okula başvururum. İl meb cevap isterim. Bu aradada BİMER yazarım. Ondan sonrasını İl Mem kiler düşünsün.

Yönetmelik resmen çiğnenmiştir. Hem de yönetmeliğe uyması gerekenler ve bizi savunması gereken eğitici arkadaşlar tarafından.
-Yönetmelik açık başvuranlardan branşı BT olan öncelikli, Benim başvurduğum okula sınıfçıyı BT rehber yapıyor... Neye göre?
-Fatih projesi olmayan 2 okula çift BT rehber veriyor, benim okuluma olmaz diyor (hatta hiç formatör vermiyor) halbuki okulların tüm şartları aynı... Neye göre olmaz?
-Yetersiz görülen BT rehberlere görev vermemişlermiş.... Yönetmeliklerin hangisinde var? Neye göre yetersiziz? Siz kendiniz neye göre yeterlisiniz de başkalarını sorguluyorsunuz? Ben kafamdan öğrenciye not veremezken ağalar bizi yetersiz bulmuşlar...
-Valilik gibi büyük bir makama usulsüz görevlendirmeler için onay yazısı gönderip makamla dalga geçilmiştir...
-Bakanlığın yazısına aykırı davranılıp ayrı bir bakanlık ilan edilmiştir...

Ya bu yanlış düzeltilecek yada devletin mahkemelerine iş çıkartılacak durduk yerde...

Malatya'da görevlendirmesi yapılmayan bilişim teknolojisi öğretmenlerini bu haksızlığa sessiz kalmamalarını istiyoruz.

Arkadaşlar bende Malatya da bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım. BTR görevlendirmesi başvurularını kaçırdım. Sebebi ise mail adresime gelen mailde son başvuru tarihinde 14.09.2013 yazıyordu: Ayrıca okula gelen resmi yazıyı müdürüm görevlendirmelerin dönemlik değil de senelik zannedip bana söylememiş. Bide o zamanlar çocuğum yeni doğduğu için tam takip edemedim.
2.. Dönem başında pazartesi günü öğrendim ki başvurular geçmiş. Bende hemen bir dilekçe yazıp başvuruda bulundum. Ama bu görevlendirmelerin valilik tarafından yapıldığı için olmaz dediler. Ben yinede dilekçe verdim ve takip ediyorum.

hakanotuken' Alıntı:
Tahmin ediyorum köylerde yada varoş bölgelerde çalışan eğitim bir senli öğretmenleri btr yaparak merkeze getirme çabası.

hocam kusura bakma ama sana sadece laf konuştu bal kabağı demek geliyor içimden...

böyle bir konuya nasıl bu kadar sığ ve saçma yaklaşabildin çok merak ediyorum. olayın iç yüzünü ben biliyorum sen bilmiyorsun ve gıybet ediyorsun... boşuna günaha girme. yardımcı olmayacaksan konuşma.

gölge etme başka ihsan istemez...

olaya sendikal, siyasal yaklaşan böyle kişiler olduğu sürece bizden bir halt olmaz. bu durumlarda kimse sendikana bakmaz. yıllarca norm fazlasıydık, dersimiz seçmeliydi. eğitim bir senli olanlar norma fazlası değilmiydi?, yerleri değiştirilmedi mi?, onların dersleri zorunlu muydu?...

lütfen biraz mantıklı konuşun...

oradaki il EĞİTİCİ lerinin işgüzarlığı... kendileri eğitime muhtaç olan bu şahıslar akıllarınca BT öğretmenlerini cezalandırıyorlar. diğer branş öğretmenlerininde bu işi yapabileceğini kanıtlamaya çalışıyorlar zannımca...

yoksa aynı okuldaki BT öğretmeni yerine başka branş öğretmenine neye dayanarak BT rehberliği görevi verebilirler ki?

bi hortum çekip malatya mem i de yıkamak lazım ülkenin her yerinde olduğu gibi ordan da pislik akıyor anlaşılan.

arkadaşlar boşuna cevap bekliyorsunuz yazın bimere gereken cevap elbet alınacaktır.

dikkatinizi çekti mi? görevlendirilen öğretmenlerin branşlarını özellikle gizlemişler. malatya il milli eğitimin sayfasında yok. ayrıca okullara gönderilen valilik olur yazısında da eklerin içindeki görevlendirilenlerin listesi yok.
yani anlaşılan özellikle branşların yayınlanması istenmemiş. demek bt dışında epey bir görevlendirme yapılmış ki iş ayyuka çıkmasın diye var güçleriyle saklıyorlar.

Arkadaşlar konunun başında yazdım bir daha belirteyim ben branş öğretmeniyim ve görevlendirilmedim.. Branşım müzik. 5,5 senedir formatör olarak görev yapıyorum. bu dönem görevlendirilmedim. Yapılan toplantılarda özellikle belirtilen EBA seminerini çeşitli sebeplerle istenilen şekilde yapmadığım ve ilk dönem görevlendirildiğim okulda Fatih Projesi olmadığı için görevlendirilmedim diye biliyorum. Bu dönem başında kadromun olduğu okula ET kurulumu yapıldı. Bir dilekçe ile tekrar başvuracağım. Ben bir konuda objektif olmaktan yanayım.. Çoğu il görevlendirme bile yapmazken Malatya bu konuda hep hassas davrandı ve ilk yapan illlerden oldu genelde.. Bizden istenen dönemlik çalışma planı vardı.. Hatırlarsanız 5 Kasım günü yapılan toplantıda bu dönemlik çalışma planının yaklaşık 140 BTR den sadece 2 si göndermişti.. Görevlendirmenin ilk 15 günü içerisinde hazırlanıp teslim edilmesi gereken plandı bu.. Görevlendirmede 15 Eylülde yapılmıştı.. Diğer hazırlanmayan evrakları, iş ve işlemleride saymıyorum..Kimseyi savunmak için söylemiyorum. Bende görevlendirilmek isterdim tabi çok emekler çektim bu görev için ama birazda kendimizi sorgulamamız lazım diye düşünüyorum. Bunlar şahsi görüşlerimdir. Bunun yanında bir haksızlık söz konusu ise tabi ki hak aranmalı...

baynadir' Alıntı:
hakanotuken' Alıntı:

hocam kusura bakma ama sana sadece laf konuştu bal kabağı demek geliyor içimden...

böyle bir konuya nasıl bu kadar sığ ve saçma yaklaşabildin çok merak ediyorum. olayın iç yüzünü ben biliyorum sen bilmiyorsun ve gıybet ediyorsun... boşuna günaha girme. yardımcı olmayacaksan konuşma.

gölge etme başka ihsan istemez...

olaya sendikal, siyasal yaklaşan böyle kişiler olduğu sürece bizden bir halt olmaz. bu durumlarda kimse sendikana bakmaz. yıllarca norm fazlasıydık, dersimiz seçmeliydi. eğitim bir senli olanlar norma fazlası değilmiydi?, yerleri değiştirilmedi mi?, onların dersleri zorunlu muydu?...

lütfen biraz mantıklı konuşun...

Ebs li olabilirsin ama gerçeği göremiyorsun
Çok yakinen bildiğim örnekler var; kasabada biyoloji öğretmeni olup merkezdeki okula btr yapılanları mı desem, varoş okulunda çalışan sosyal bilgiler öğretmenini merkezde güzel bir liseye btr yapıldığını mı? Bu adam bu işlerini hallettirmek için ebs ye geçtiler.

Birde tepkin çok saçma sapan, neresi zoruna gitti anlıyorum ama neden bu kadar zoruna gidiyor bunu anlayamıyorum.

Canlarının istedikleri liselere istedikleri adamları btr yapıyorlar bu kadar basit. Btr olmak varoştan merkeze gelmenin kestirme yollarından birisi oldu.

Şahsen EBS lilerin bu haltları karıştırdığını düşünüyor ve mağdur arkadaşların durumunu TES'e dile getirmelerini tavsiye ederim. Ancak onlar gelir onların hakkından.

Padişahım çok yaşa. İnşallah Malatya'nın bu zulmünden en çok Tayyip Paşa'yı destekleyen BT'ciler nasibini alıyordur.

arkadaşlar bize yapılan bu şok etkisi azalınca ilk zaman da ki gibi tepkimiz kalmayacak gibi,,7
bu konuda bu gün bir gelişme oldu mu?
(ben de mem gidip edep dairesinde gereken her şeyi söyledim.)

Her şeyin ilacı sabır derler. Ama çok sabretmeyeceğiz arkadaşlar. Bu haftayı bir geçirelim. Sonra hep beraber istişare edip gerekeni yaparız Allah'ın İzniyle.

Hakanotuken doğru demiş btr olmak varoştan merkeze gelmenin yolu oldu. Çoğu lisede zaten bilişim öğretmeni yok, ebs yi kim çok yalarsa o geliyor, yalamaya devam, aman dikkat edin sonunuz nihat doğan gibi olmasın, o da yalayım derken ağzına pislik geldi.

Arkadaşlar yeni görevlendirme yapılacak. Başvuru için dilekçe yazılarak ilçe mem aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Görevlendirmeler ilk önce fatih projesi olan okullarda olacaktır.

evrensel38' Alıntı:
Arkadaşlar yeni görevlendirme yapılacak. Başvuru için dilekçe yazılarak ilçe mem aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Görevlendirmeler ilk önce fatih projesi olan okullarda olacaktır.
Yapılan görevlendirmeler iptal mi edilecek hocam ?

BBNET
Geri