Maarif müfettişi

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar haftaya Maarif için okula müfettişler gelecek, daha önce maarif için okuluna müfettiş gelen oldu mu? Neler istediler neler yaşandı bilgilerini paylaşan olursa seviniriz.

Bizim okula geldiler. 5 ana dersin öğretmenlerin derslerine 40 dk girdiler. Öğretmenlerin dosyalarını planları ders öncesi inceleyip, dersin islenisini takip ediyorlar. Sadace rehberlik için geldiklerini belirtmisler öğretmen arkadaşlara.

Bizim okula geldiler. 5 ana dersin öğretmenlerin derslerine 40 dk girdiler. Öğretmenlerin dosyalarını planları ders öncesi inceleyip, dersin islenisini takip ediyorlar. Sadace rehberlik için geldiklerini belirtmisler öğretmen arkadaşlara.
Bizim branşa girmemişler yani öyle mi hocam?

bizim okula da geleceklerini söylediler. 6.sınıf lar maarif modeli eğitimine giriyorlar mı? kasımda aldığımız maarif eğitiminde kademeli olarak ilerleyeceğini 5.sınıfların tabi olduğunu söylediler. bizim 6 sınıf planlar eski sisteme göre ve 3 tane sınıfın geçen sene bilişim dersi görmedi (yabancı dil seçme sınıf olduğu için)

Ben hazırlamadım. Okula gelmeden önce hangi evrakların hazırlanacağını hangi derslere girileceğini müdür beye söylemişler. Ona göre hazırlık yaptılar.

Tüm türkiyeyi aynı anda mı denetleyecekler. Bu kada müfettiş var mı ya ülkede. Ispartaya da bu hafta geleceği söylendi. Bende bir yıllık plan var :)

Bakanlıktan müfettiş geldi benim dersime girdi evraklarını hazı olsun özellikle değerler eğitimi dersimizde muhakkak işleyin mebi de varsa dokuman onları kullanın ayirca ders kitabınız varsa onuda kullanın. Cokda ciddiye alınacak Bi durum yok maarif model nasıl gidiyor onu imceliyorlar güya

Bakanlıktan müfettiş geldi benim dersime girdi evraklarını hazı olsun özellikle değerler eğitimi dersimizde muhakkak işleyin mebi de varsa dokuman onları kullanın ayirca ders kitabınız varsa onuda kullanın. Cokda ciddiye alınacak Bi durum yok maarif model nasıl gidiyor onu imceliyorlar güya
hangi il ilçe hocam

İmam hatipteyim. Haftada 1 saate indirdiler ama buna uygun öğretim programı falan yayınlamadılar. Sene başında maarifle alakalı bir eğitime çağırmadılar. Maarif modeline ait hiç bir belgem yok. Yıllık planım okul ilçe zümre tutanaklarım falan var. Gelirler de bir laf ederlerse kendimi tutamayıp "Dersi adam yerine koysaydınız da sonra bu belgeleri isteseydiniz" diye tartışmaktan çekiniyorum.

İmam hatipteyim. Haftada 1 saate indirdiler ama buna uygun öğretim programı falan yayınlamadılar. Sene başında maarifle alakalı bir eğitime çağırmadılar. Maarif modeline ait hiç bir belgem yok. Yıllık planım okul ilçe zümre tutanaklarım falan var. Gelirler de bir laf ederlerse kendimi tutamayıp "Dersi adam yerine koysaydınız da sonra bu belgeleri isteseydiniz" diye tartışmaktan çekiniyorum.
Aman hocam bakanlık müfettişleri cok yetkili, görevden alma yetkileri var, elimden geleni yapıyorum dersiniz, zaten dertleri bizim branşla ilgili değil.
Biraz daha detay rica edebilir miyiz?

tamamen aynı durumdayız hocam çat diye 1 saate indirip aynı dersi işlememizi bekleyip sonrasında da neden böyle yaptınız demezler sanırım bizlere :)

Aman hocam bakanlık müfettişleri cok yetkili, görevden alma yetkileri var, elimden geleni yapıyorum dersiniz, zaten dertleri bizim branşla ilgili değil.

Biraz daha detay rica edebilir miyiz?
Bana gelip şöyle " Hocam sen çok yetersizsin çünkü maarif modelini uygulayamıyorsun. Çünkü 2 derste işlenecek konu için sana 1 ders verilmiş olsa bile bu işi yapabilmen gerekiyordu. Çünkü öğretmenlik fedakarlık ve çalışkanlık mesleğidir. Bu yüzden maaşının %70 ini alacaksın ama kızağa çekildin. İkinci bir yazıya kadar kızağa çekilmiş olarak kalacak hiç bir derse girmeyecek bizden haber bekleyeceksin. Artık 1 yıl mı sürer 5 yıl mı sürer orası muamma ama çocuklarımızın geleceklerini sana emanet edemeyiz" falan deseler ne kadar da mutlu olurum iyi bir öğretmen olmadığım için. Ama görevden alınırsam maaş vermezler herhalde değil mi?

Hocam en başta bizim mufredat degismesi lazım, dersimiz cok sıkıcı anlatirken ben bile sıkılıyorum, sonra laboratuvar kuracaklar her okula, sonra ders kitabı dağitacaklar marif modele gore, sonra bizden bişey isticekler o kısımda sonuna kadar hakliyiz ama müfettiş te oraya gorevini yapmaya geliyor, adamin eline malzeme vermeye gerek yok, ha ufak tefek bahane ederiz ki zaten bahane edecek cok seyimiz var, ama adamada fazla malzeme vermeye gerek yok.

Yıllık plan zumre ders planı hepsi dayanışma olsun. Maarif müfredatı ile ilgili yaptınız etkinlikler varsa olsun yazılı ve analizinin olsun. Dersimizde değer eğimi yer verin yani dertlerinizi o konularda dahil edin.

Yıllık plan zumre ders planı hepsi dayanışma olsun. Maarif müfredatı ile ilgili yaptınız etkinlikler varsa olsun yazılı ve analizinin olsun. Dersimizde değer eğimi yer verin yani dertlerinizi o konularda dahil edin.
Dönem içinde yaptığımız sınavların analizi mi hocam bahsettğiniz.

Aslında pek evrajla ilgileniyorlar dersin içeriği ve işleyişine bakıyorlar marifet müfredatı icin rapor yazıp bakanlığa gönderecekler

Bugün bizim okulu da ziyaret ettiler. Bizim derse girmediler. Okul temelli planlama sormuşlar, yıllık, günlük plan, yazılı soruları ve cevap anahtarına bakmışlar. Kısaca TYMM ye uygun işleniyor mu dersler onu inceliyorlar gibi geldi bana.

Bugün bizim okulu da ziyaret ettiler. Bizim derse girmediler. Okul temelli planlama sormuşlar, yıllık, günlük plan, yazılı soruları ve cevap anahtarına bakmışlar. Kısaca TYMM ye uygun işleniyor mu dersler onu inceliyorlar gibi geldi bana.
yarın gelirler bence size de. Belki iki gün sürecek.

Belli olmaz Hocam, Rapora ne yazdıklarına bağlı, sonuçta durumu bizimle paylaşmıyorlar. Onlar gittikten sonra bir kaç ay sonra etkisini hissedebiliriz.

ilksms
Geri