LGS de tarihi rekor kırıldı

Kodla Büyü
Burada bile Turhan Çömez'e laf atıp bal gibi siyaset yapıyorsun.
Ben yine siyaset yapılmaması taraftarıyım. Birileri siyaset yapıyorsa ve bunu forum yöneticileri engelleyemiyorsa belli çerçevede cevap verilmesinden rahatsız olmayın. Evet, bu arada o kişinin yaptığı çömezliği kabul ediyorsunuz. Aslında o mu yaptı, danışmanları mı oyuna getirdi bilemiyorum kendisini savunmak gibi olmasın. Bir de her şeyi başaran biri var, düzeltilen yanlışı yine mecliste dile getirdi. Buna artık bir sıfat bulamıyorum.

Cevap gelirse cevap hakkımı kullanırım onun dışında konu beni sıkmaya başladı. Herkes dünya görüşüne göre görmek istiyor. O zaman da kısır bir tartışma olacak. Kısır tartışmalarla uğraşmak istemiyorum.

Şimdiye kadar yazılanları okudum. Zannedersem mesaj sahiplerinin %99 u öğretmendir diye kabul ediyorum. Ama farazi ve duyumlar üzerinden hüküm verdiğinizin farkında mısınız?

Hukuğa güvenini
Şimdiye kadar yazılanları okudum. Zannedersem mesaj sahiplerinin %99 u öğretmendir diye kabul ediyorum. Ama farazi ve duyumlar üzerinden hüküm verdiğinizin farkında mısınız?
Hukuğa güvenini kaybeden insanların çırpınışı bunlar. Her türlü hak yemenin mübah görüldüğü bir devirden geçiyoruz. Herkes bıktı artık. Buna sebep olanların da destek verenlerin de canı cehenneme.

Not : LGS de kesinlikle birşeylerin döndüğüne yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

aklıma birden bu geldi her sey çözüldü...kendi içinde bırakın bunları şaire kulak veriyorum ben

Hukuğa güvenini

Hukuğa güvenini kaybeden insanların çırpınışı bunlar. Her türlü hak yemenin mübah görüldüğü bir devirden geçiyoruz. Herkes bıktı artık. Buna sebep olanların da destek verenlerin de canı cehenneme.

Not : LGS de kesinlikle birşeylerin döndüğüne yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
İlginç bir yaklaşım.

Farazi hükümler değil sayın hocam. 1. Oturum bitmeden ve 2. Oturum bitmeden soruların pdflerinim bazı guruplarda paylasildigi sayın bakan tarafından bile kabul edildi.
ŞUphe unsuru taşıyan bu durumun araştırılmaması da; çoğu insanın aklina 2010 KPSS sorularının ve oncesinin yillarca çalındığı ve yine araştırılmadigi ,üzerine fetö olaylarindan sonra aaaa harbiden çalınmış denmesi olabilirmi sizce?
Ayni tarihleri tekrar tekrar yaşamaktan ve utanmamakda direten bir güruh var fakat artık sasirmiyorum şahsen.
Araştırılsın ve bı şaibe yoksada ortaya çıksın bukadar basit.

Son düzenleme:
Bilgi işlem müdürünün çocuğunun daha önceki yıllarda birinci olması iddiası cok mide bulandırıcı.

Zorluk kısmını detaylı sınav analizi yayinlanmadan çözemeyiz. Madde analizine kadar her şey paylaşılı.

Sınav kitapçıkları optikle beraber toplanmalı. İşgüzar kisiler kurcalamasin

Okul bina komisyonu okulun kendi hocalarından olmamalı. Genelde müdür, müdür yardımcısı ve rehberlik hocası yapıyor. Bir kişi okuldan olsun. O da mekanı bilen biri olsun diye. geri kalan 2 kişi başka okullardan olsun.

11 yıldır hiçbir MEB sınavında polislerin arama yaptığını görmedim. Arama yapılsın.

Gazeteci ifadeye çağrıldığını doğruladı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250721_142155_X.webp
    Screenshot_20250721_142155_X.webp
    50.9 KB · Görüntüleme: 119
aralarında polislerin de bulunduğu 29 kişinin görevlerinden uzaklaştırılması olayıdır. bizzat bakan yusuf tekin tarafından açıklanmıştır.

''lgs skandalında 29 kişi görevden uzaklaştırıldı

yusuf tekin: polis memurları da var...

-29 kişi hakkında soruşturma açıldı. 29 tane öğretmen demedik.

-bu bir silsile. bu silsilenin içerisinde farklı kamusal görevlilerde olan kişiler var. polis memurları da var.''

Öncelikle insanların endiselenmlerinde niye siyasi olsun ki geçmişte bunlar yaşandı o dönemin meb başkanı buna ancak karalar güler diyordu sonra ortaya büyük bor facia çıktı. Geçmişte ben bunları burda dile getirdiğinde bana yapılanları anlatsam inanamazsınız. Bu sınavın güvenirliği yok. Küçük yerde sınav yapılıyor hekrse bir biri taniyor olmaması mümkün değil

Konuşulan konulardan birisi Trabzon'daki malum okulun başarısı, mümkün mü evet. Arkadaşı aradım, ben ilk defa duydum, meğer bazı proje okullarına 4. sınıftan sonra öğrenci seçme sınav hakkı verilmiş. Yani malum ortaokul seçerek alıyormuş, hem de yıllardır. Yıllar önce bu sistem anadolu liselerinde vardı, 7 senediydi bu liseler hazırlık, 3 orta,3 lise. 5. sınıftan sonra sınavla alıyorlardı. Bunlar kaldırdı, şimdi aynı hakkı çok muhtemeldir ki imam hatip ortaokullarına vermişler.

Geçen gün yazdım, geri sildim ve hiç de yazmak istemiyorum ama içimi de dökmem lazım. Oğlum bu yıl lgs ye girdi yüzdesi de fena değil ve bulduğumuz ilde nitelikli bir okula gidecek. Yine de bazı şeyleri kendime izah edemiyorum.

İlki bu proje ortaokul konusu. Bazı okullarda inanılmaz bir başarı yüzdesi var. Sosyal medyada yorumlara bakıyorum, zaten seçilmiş başarılı çocuklar deniyor. Nitelikli liseye öğrenci almak için merkezi bir sınav yapıyoruz ama proje orta okuluna genel bir kriter olmadan, okulun yaptığı bir sınavla öğrenci alınıyor. Her ilde, her ilçede yok, merkezi bir kriter yok, herkesin ulaşma şansı yok. Okul sınırlı sayıda öğrenci alıyor, bir nevi özel seviye sınıfı oluşuyor ve açıkça öğrencileri lgs ye hazırladıklarını söylüyorlar. Normal bir okulda bırakın seviye sınıfı yapmayı deneme sınavı yapmak bile yasak. Üstelik özelikle büyük şehirlerde bazı sınıflar 40 kişiymiş. Proje ortaokulu ile hemen yanındaki normal ortaokul arasında öğrenci sayısı, seviye sınıfı, fiziki şartlar, verilen imkanlar, hemen her konuda uçurum var.

İkinci konu özel okulların rahatlığı. Onlar için hiç bir yasak geçerli değil. Sanki farklı bir müfredata, farklı bir eğitim sistemine sahip gibiler. Hayalet okullar bile var. Öğrenci okulda var görünüyor, derste görünüyor, sınav notu giriliyor ama gerçekte hiç biri yok. Bu yüzden kapatılan okullar bile var. Sayıları da her geçen gün artıyor üstelik.

Üçüncü ve en çok merak ettiğim konu ise bu çok başarılı öğrencilerin hangi kaynaklardan çalıştıkları. Bir çok öğrenci aylarca emek harcadı, bu süre boyunca onlarca kitap bitirdi, yüzlerce deneme yaptı(bizimki de buna dahil). Ben oğlumun hiç full yaptığını görmedim açıkçası. 2 - 3 yanlışa kadar indi ama hiç full olmadı. Genelde zor kabul edilen sorularla çalıştı ve zor denemeler çözdü. Son 15 gün geçmiş yılların lgs sınavlarını çözdü. Gözümün önünde 2 tanesini full yaptı, diğerlerini bir iki yanlışla bitirdi. Sadece 2021 den 3 yanlış yaptı. İşin aslı ben de şaşırdım, biraz da umutlandım. Hep zor sorularla çalıştı acaba Lgs bu kadar zor olmayacak mı dedim. Sonra bir arkadaşım, abi bu çocuklar binlerce soru çözdü, bu sorular geçmiş lgs sınavlarına göre hazırlanıyor, sorunun aynısını olmasa bile benzeri mutlaka önüne birkaç kez gelmiştir, geçmiş yılları baz alma dedi ve haklı da çıktı lgs den full çekemedi. Sadece benim oğlum değil birkaç arkadaşını da biliyorum geçmiş lgs sınavlarında full yapan ama hiç biri sınavda full yapamadı. Soruyu çözmek için birebir aynı olmasına gerek yok, iyi öğrenciler yakın soruları da kolayca çözebiliyor. Demek ki biz yanlış yerlerden çalışmışız diyesim geliyor.

Yüzdeler beklenenden çok yüksek geldi. Kendi çocuğum adına çok bir şey değişmedi, zaten şehir dışına göndermek istemiyorduk ama bazı arkadaşlarına çok üzüldüm çünkü ortada daha önceki sınav sonuçlarına hiç benzemeyen bir sonuç var. Geçen yılın sonuçlarına benzediği söyleniyor ama değil maalesef. Bu yılki netlerle geçen yıla göre yüzde 1 in altında olan öğrenci, bu yıl 1'in üzerine çıkmış. Yüzde 3,5 civarı olan yüzdeler geçen yıl ile aynı. Yüzde 3,5 a karar yüzdeler hep yükseliyor sonra tam tersine azalmaya başlıyor. Geçen yıla göre yüzde 5,5 olan öğrenci bu yıl yüzde 5 e girmiş. Geçen yıla göre yüzde 10 civarında olan netler bu yıl 9 a iniyor. Yani yüksek netler yaptıkça geçen yıla göre yüzde artıyor ve öğrenci sıralamada geriye düşüyor ama netler azaldıkça yüzdeler düşüyor ve sıralama yükseliyor. Yüzde 10'luk dilim civarında iki yıl arasındaki fark yüzde 1 e kadar çıkıyor.

Son düzenleme:
ilksms
Geri