LGS de tarihi rekor kırıldı

Kodla Büyü
Hocam LGS kaldırılmalı, fen liselerinde eski düzen, başarı yok, bir kaç okul için binlerce çocuğa stres yaşatıyoruz, fen liseleri normal Anadolu lisesine dönüştürülmeli, meslek liseleri ortaokul seviyesine indirgenmeli öğrenciler yetenekleri ve ilgi alanlarına doğru yönlendirilmelidir, bu sınav sistemi yüzünden çocuklarımızı daha 1.sınıftan itibaren at yarıştırır gibi koşturuyoruz, bırakalım da çocuklar çocukluğunu yaşasın, eğitim strese değil eğlenceye dönüşsün.

Hocam, meslek liselerinin ortaokula indirgenmesi bir yığın yeni sorundan başka birsey açmayacaktır.
Meslek liselerinin çok büyük bir çoğunluğu lisedeki öğrenciye bile meslek edindirmekten aciz. Yeni açılan sanayi destekli ve projeler hariç. Birçok öğrenci gittiği bölümle ilgili soru işaretleri içinde. Özellikle bilişim gibi akademik başarı seviyeside gerektiren bölümlerde meslek edindirme yok denecek kadar az. Bu sefer mezunlar üniversite sınavına hazırlanmak zorunda.
Meslek liseleri meslek edindirme mi yoksa akademik başarı mi? henüz bu sorunun cevabını bulamamışken ortaokullarin bu kargaşaya çekilmesi çok kötü olacaktır. Henüz 11 yaşında zaten mesleki bölüm kararı verecek kaç tane çocuk var ki?
Çıraklık eğitim aslında meslek edindirmede çok iyi. Ama oda çocuk işçilere yol açacağı için ortaokula indirgenemez.
Hocam, dünyanın bir çok ülkesinde sınavlar var. Hatta bir çoğu bizim ülkemizdeki sınavlardan daha zor ve acımasız. Sınav aslında bu kadar da kötü değildir. Sadece sınav net olacak değişmeyecek. Ne ile karşılacağını ve hile olmayacağını bil. Ve tabiyki sınavdan gereken puanı alamayanlara iyi okul seçenekleri sunacaksın. Bir zamanlar süper liseler gibi.

Meslek liseleri meslek edindirme mi yoksa akademik başarı mi? henüz bu sorunun cevabını bulamamışken ortaokullarin bu kargaşaya çekilmesi çok kötü olacaktır.
Mesleki eğitim tanımında akademik eğitim yok.
Mesleki ve Teknik Eğitim; sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir.
Bence asıl akademik eğitim verilecekse amacı mühendislik olan çocuk ortaokulda ve lisede mesleki eğitimi alıp akademik eğitimi de iyi almalı ve sınava hazırlıkta verilmeli. Böylece çocuk çekirdekten yetişmeli bence. Hem akademik hem mesleki eğitimi hakkıyla almalı ki meslek ahlakı ile yetişmiş nitelikli mühendis olsun.

Mesleki eğitim, hem mesleki hem de akademi eğitim veren kurumlar olarak ayrılabilir.

Sanayide ya da esnaf işi yapacak olan ayrı, akademik eğitim alacak olan ayrı eğitim alabilir.

Öğrenci sayısının bu kadar fazla olduğu bir ülkede yapılacak her türlü değişikliğin mutlak surette esksiklikleri olacaktır. Bizimkisi gibi bir ülkede sınavsız bir sistem facia demektir. Çünkü sınavın öyle veya böyle bir güvenilirliği var.

Aslında yazmayacaktim ama susmaya da gönlüm razı değil. Buraya yazdıklarım bişey değiştirecek mi hayır. Ama bu sene kızım LGS ye girdi. Çok çalıştı. Ankara'nın en köklü okullarından Tevfik ileri iho dan. Kızımın emeklerine şahidim. Son denemlerde matematik 2 yanlışa kadar düşürdü. Türkçeyi hep full yapıyordu. Bu sınavda aşırı zorlandı. Yüzdelik 7.5 maalesef. Kızımın bütün emekleri çöp oldu. Kendi sınıfında iyi yüzdelik yapanlar dyk özel ders ve dershane ile bunu başarabildi. Uzmanlar son 5 yılın en zor sınavı dedi. 700 küsur 500 tam puan yapan çıktı. Diyarbakır da sorular dağıtılmış. Sınav gecesi telegram gruplarından sorular verilmiş. Biraz araştırın siz de göreceksiniz. Sınıfının yarısı maalesef 5-10 yüzdelik arasında kalmış. Bu çocuklar Ankara'nın en başarılı çocukları. Emekleri çöp oldu. Ayrıca kızım sınavdan bir ay önce 475 puan alarak burslulugu kazandı.
Ben hakkımı helal etmiyorum. Bugün Ömer halisdemir iho müdür yardımcısı ile konuştuk. Onun çocuğu da aynı durumda. Bu çocukların hakkını kim verecek? 2021 yılına göre yüzdelik hesaplayın dediler. Bizde 2.5 geliyor diye sevinmiştik.
Söylediklerime inanmayanlara şunu söylemek istiyorum, sizin de çocuğunuz var. Allah'a havale ediyorum. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın.

Aslında yazmayacaktim ama susmaya da gönlüm razı değil. Buraya yazdıklarım bişey değiştirecek mi hayır. Ama bu sene kızım LGS ye girdi. Çok çalıştı. Ankara'nın en köklü okullarından Tevfik ileri iho dan. Kızımın emeklerine şahidim. Son denemlerde matematik 2 yanlışa kadar düşürdü. Türkçeyi hep full yapıyordu. Bu sınavda aşırı zorlandı. Yüzdelik 7.5 maalesef. Kızımın bütün emekleri çöp oldu. Kendi sınıfında iyi yüzdelik yapanlar dyk özel ders ve dershane ile bunu başarabildi. Uzmanlar son 5 yılın en zor sınavı dedi. 700 küsur 500 tam puan yapan çıktı. Diyarbakır da sorular dağıtılmış. Sınav gecesi telegram gruplarından sorular verilmiş. Biraz araştırın siz de göreceksiniz. Sınıfının yarısı maalesef 5-10 yüzdelik arasında kalmış. Bu çocuklar Ankara'nın en başarılı çocukları. Emekleri çöp oldu. Ayrıca kızım sınavdan bir ay önce 475 puan alarak burslulugu kazandı.
Ben hakkımı helal etmiyorum. Bugün Ömer halisdemir iho müdür yardımcısı ile konuştuk. Onun çocuğu da aynı durumda. Bu çocukların hakkını kim verecek? 2021 yılına göre yüzdelik hesaplayın dediler. Bizde 2.5 geliyor diye sevinmiştik.
Söylediklerime inanmayanlara şunu söylemek istiyorum, sizin de çocuğunuz var. Allah'a havale ediyorum. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın.
Deliliniz varsa savcılığa şikayet edin. Ama yoksads kul hakkına girip sorular dağıtıldı demeyin. Bursluluk ile LGS aynı duzeyde değil!

Deliliniz varsa savcılığa şikayet edin. Ama yoksads kul hakkına girip sorular dağıtıldı demeyin. Bursluluk ile LGS aynı duzeyde değil!
Sonuç elde edeceğimi bilsem bir dakika durmam. Ayrıca bir sürü dava açılıyor. Onlardan da sonuç maalesef çıkmayacak. Bilsem öğretmeniyim bazı üstün yetenekli çocukların sonucu bile%20 gelmiş. Bu bile tutarsızlık.
Kimsenin hakkına girmiyorum. Kendi hakkımızı istiyorum. Tekrar hatırlatmak istiyorum. Kızımın okulu sıradan bir okul değil. Türkiye'nin en başarılı okullarından biri.

BBNET
Geri