LGS de tarihi rekor kırıldı

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bütün uzmanlarin aşırı zor dediği, bütün soruları yapan çıkmaz dediği sınavda 719 kişi butun soruları tam yapmış. Geçen sene 354 kişi tüm soruları doğru yaparken en yüksek 2023 de 550 kişi vs. Son 5 sene içinde en yüksek puanlar(yüzdelik dilimlere bakılırsa) bu sene oluştu. Sizce neden böyle oldu?

Bunu birçok sebebi olabilir.Sınavın zor olacagini düşünen kitle çok zor sorulara çalışmış olabilir. Bunu yanısıra soruların daha önce yayınlanmış MEB örnek sorularına paralel olması etkili olmuş olabilir (Müfredata uygun sorular çıkmış olabilir.) Artı zorluk göreceli bir kavram. İyi hazırlanıp farklı soru tiplerine hazır kitle her zaman vardır. Yapay zeka ve teknoloji ile hazırlanan bir öğrenci farklı soru tipi ve çözümlerini öğrenirse karşısına gelecek soruları çözebilir.

Uzmanlar aşırı zor demedi. Sadece bizim okuldan 1 tane tam puan alan var, çevremde de 2 kişi daha vardı.
Ayrıca en yüksek puanlar 2023de oluştu, sonrasında 2024 ve ardından 2025 geliyor.
Tam puan alan sayısına ben de şaşırdım. Rekat artıyor her sene

Tam puan alanlardan birisi eski bir öğrencim. Kendisi üstün yetenekli birey (Bilsem öğrencisi).

Öğrendiğime göre sınavda soruları cevaplamayı bitirdikten sonra ikinci defa sonra tekrar üzerinden geçmiş. En sonunda kodlamaları cevap kağıdında kontrol etmek için zamanı da kalmış.

Bunu LGS sonrasında öğrendikten sonra, 719 öğrencinin tam puan alması beni şaşırtmıyor.
Medyaya sınav sonrası demeç veren uzmanların(!) kendilerini gözden geçirip, yenileme zamanı gelmiş demektir.

Lgs abartılacak birsey değil.Eskiden Anadolu Lisesi, Kuleli Askeri Lisesi, Fen Lisesi kazanmak çok önemli bilseydi.Buyuk bir hedefti.Simdi para biriktir, az bir puanla git özel bir üniversitenin istediğiniz bölümüne kayıt yaptir.Yada uluslararası dil sınavlarını gec, yabancı ülkede lisede oku.

Sadece Türkçe'nin orta-zor olabileceği söylendi. Diğer derslerin hepsi kolay denildi. 1 yanlış veya 1 boşu olan da oldukça fazla çocuk var. Müthiş bir yığılma var. Galatasaray Lisesi için okul puanına bakılabilir.

Sınavdan sonraki gün, tüm derslerin sorularını ekrandan çözmüştüm.

-Sadece Türkçe 1 bilgi sorusu ve 1 dikkat sorusunda yanlış yaptım.
-Matematikte 1 soruda zorlanıp, seçenekten giderek çözmüştüm. Full yaptım. Mat bazı sorular uzun işlem gerektiriyor olup, orta seviyedeydi. Zaman problemi yaşanabilirdi.
-Fen çoğunluğu yoruma dayalı olup, 25 sene önceki bilgilerimle, full yaptım.
-Din çoğunluğu yorum sorularıydı full yaptım.
-Tarih hiç ilgi alanım olmayan ve bilgimin olmadığı branş olmasına rağmen, az bilgi isteyen, çok yorum isteyen sorulardı full yaptım.
-İngilizce anlaşılırdı ancak kelimeleri unuttuğum için 3 soru yapıp, gerisine bakmadım.

Soruları çözüp, ertesi gün arkadaşlarla konuşurken, sorular bence kolaydı ve 2024den daha çok full yapan olur demiştim.

2024 Türkçe, Mat ve Fen sorularını daha önce çözmüştüm. Bana göre 2024 Türkçe ve Matematik sorularında mantık isteyen belirleyici sorular vardı. 2025de ise işlem ve yorum soruları ağırlıklıydı.

Yani yaklaşık 20-25 yıl önceki bilgilerimle, bana göre 2025, 2024den daha kolay bir sınavdı. Ayrıca 2024 soru tiplerine benzer sorular vardı. Normalde 1 tane bile belirleyici zor bir soru full yapan sayısına direk etki eder ve sayı azalır. O nedenle full yapanların artması bence normal bir durum.

Not: Sınava giren çocuğum veya öğrencim yok.

Son düzenleme:
2011 doğumluların şansız yanı; 2010 lulara siz 2009 veya 2008lerle aynı sınıfa gider misiniz dediler.. onların çoğu şansını 2011 lilerin sınıfında kullandı. artı suriye savaşından kaçanlar o yıllarda nüfusu patlattı. bunları da ekleyelim ek bilgi olarak

MEB'in LGS ile ilgili bazı iddiaları ilgili basın açıklaması:

20250712_121418.webp

-Matematikte 1 soruda zorlanıp, seçenekten giderek çözmüştüm. Full yaptım. Mat bazı sorular uzun işlem gerektiriyor olup, orta seviyedeydi. Zaman problemi yaşanabilirdi.
-Tarih hiç ilgi alanım olmayan ve bilgimin olmadığı branş olmasına rağmen, az bilgi isteyen, çok yorum isteyen sorulardı full yaptım.
-İngilizce anlaşılırdı ancak kelimeleri unuttuğum için 3 soru yapıp, gerisine bakmadım.

Soruları çözüp, ertesi gün arkadaşlarla konuşurken, sorular bence kolaydı ve 2024den daha çok full yapan olur demiştim.

2024 Türkçe, Mat ve Fen sorularını daha önce çözmüştüm. Bana göre 2024 Türkçe ve Matematik sorularında mantık isteyen belirleyici sorular vardı. 2025de ise işlem ve yorum soruları ağırlıklıydı.

Yani yaklaşık 20-25 yıl önceki bilgilerimle, bana göre 2025, 2024den daha kolay bir sınavdı. Ayrıca 2024 soru tiplerine benzer sorular vardı. Normalde 1 tane bile belirleyici zor bir soru full yapan sayısına direk etki eder ve sayı azalır. O nedenle full yapanların artması bence normal bir durum.

Vallahi bravo YKS sorularına da baktınız mı? 10 gün sonra da YKS yorumunuz olursa okumak isterim.

Yaklaşık bir milyon öğrenci sınava giriyor. Bin kişi tam puan almış.. bin kişide bir .. çok da değil ..

Uzmanlar aşırı zor demedi. Sadece bizim okuldan 1 tane tam puan alan var, çevremde de 2 kişi daha vardı.
Ayrıca en yüksek puanlar 2023de oluştu, sonrasında 2024 ve ardından 2025 geliyor.
Tam puan alan sayısına ben de şaşırdım. Rekat artıyor her sene
Buna ilaveten Yüzlerce uzman görüşü buraya ekleyebilirim. Son 5 senenin en zor sınavı diye ortalığı ayağa kaldırdılar. En yüksek puanların 2023 2024 yılında oluştuğu iddianiz için de ekran görüntüsü ektedir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-12-17-48-37-20_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.webp
    Screenshot_2025-07-12-17-48-37-20_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.webp
    29.6 KB · Görüntüleme: 26
kısır tartışma faydasız...yalnış her zaman yalnış sınavla beceri degerlendirmesi yalnış...lise icin farklı degerlendirme yaklaşımları gerekir ama sayı inanılmaz fazla bundan baska secenekleri kalmıyor zira maliyeti yuksek kimse egitime bunu ayırmıyor...

Nasıl bir dönemse eğitim dahil hiç kimse, hiç bir şeye inanmıyor, güvenmiyor.

Hocam ben de çözüm soruları. Öncelikle sizi tebrik ederim. Benim Türkçe 2 yanlış vardı, biri fiilde çatı sorusu unutmuşum o konuyu diğeri de şair ile ilgili bi soru vardı onu yapamadım. En çok Türkçe de zorlandım açıkçası. Süre tutmadım bu arada. Bir bt öğretmeni lgs yi çok rahat yapar, zümrelerime bu konuda güveniyorum. 20 yıllık öğretmenim.

BBNET
Geri