BaRBaRYaN' Alıntı:
1. süpürme performansı nasıl
2. emiş gücü neye eşdeğerdir sizce. normal makinelerle karşılaştırırsanız sevinirim.
3. farklı zeminlerde performansı nasıl
4. sensörler gerçekten odadaki engelleri (eşyaları) algılayabiliyormu
5. arada sırada sensörler sorun yaratıp engellere çarpıyorsa yada harici darbelere karşı dayanıklılığı nasıldır
6. temizliği nasıl / süpürdüğünü nerde biriktiriyor
7. hızını normal makinelerle kıyaslarsanız ortalama 20m2 bir salonu ne kadar sürede süpürür.
8. şarjı ne kadar sürüyor / tekrar şarjı ne kadar sürüyor.
9. duygusal anlamda götürüsü nedir?
1. benim beklentim almadan önce yüksek değildi. ama alınca suya süpüren süpürgemi solladı diyebilirim
2.emiş gücü ortalama bir makinayla aynı. çünkü makinadan çıkan değer süpürge hortumunu yüzeye tam paralel tutup tutmamanıza bağlı olarak azalıyor. ama bu makina hortum vs olmadan direk yerde gittiği için tüm gücüyle çalışıyor.
3. parke, fayans üzerindeki sesi ve hızıyla halı üzerindeki elbette farklı ama çok başarılı. sadece sheggy denilen uzun tüylü halıları süpüremezsiniz. fırçasına dolanıp kalıyor

ha bir de siyah halıları süpürmüyor. sanırım sensörler siyah kısmı boşluk olarak algılıyor, düşmemek için geri dönüyor

4. sensör sadece yükseklik algılıyor. merdivenden yada yüksek bir yerden düşmez. eşyalara çarparak yönünü buluyor. evde ilk çalıştırdığınızda daha çok çarpıyor ama zamanla mükemmel derecede olmasa da az çok ne tarafa gitmesi gerektiğini biliyor.çünkü zamanla evin haritasını çıkarıyor. bu özellik yeni modellerde daha ilerlemiş sanırım. denemedim
5. darbe sorunu hiç yok. çünkü ön tarafı darbe yumuşatmak için yaylı bir sisteme sahip. çarpınca ne çarptığı yere nede kendine bir zarar vermiyor.
6. robotun arka tarafı toz haznesi. çekip çıkarılıyor. içindeki tozu boşaltıp geri takıyorsunuz. o kadar
7. 20m2 bir odayı 10dk gibi bir sürede süpürür.
8. hocam bendeki model çok eski bir model. zaten sürekli şarj istasyonunda takılı durması gerekiyor. 2-3 saatte şarj oluyor, 1 saat kadar çalışıyor.
9. duygusal anlamda min 1200 max 2000 civarı şuanda.
son olarak şunu ekleyeyim. biz alırken aslında eskiden kullanılan gırgırın kendi kendine gideni zannetmiştik. çok haksızlık etmişiz.
altında birbirlerine doğru dönerek temizlik yapan 2 fırçanın dışında bir de yeri silerek giden plastik bir parça var. ne işe yarıyor ki diye soracak olursanız klasik süpürgelerden sonra halı dışında kalan zemini paspaslamak/silmek de gerekir. ama plastik parça buna gerek bırakmıyor. aslında o parça normal süpürgelerde de var ancak biz süpürme işlemini tek yönlü değil ileri-geri hareketlerle yaptığımız için minik tozlar aradan kaçabiliyor. robot süpürge sürekli ileri hareket ettiği için hiç toz bırakmadan geçiyor.
robot kızımız çalışırken 2 ayda 1 diğer süpürgeyi çalıştırırdık, şimdi haftada 1 o işkenceyi yaşıyoruz.
fiyatı biraz yüksek ama değer diye düşünüyorum.
bu arada biz ilk makinayı tesadüfen eminönünde bi yerde çok çok uygun fiyata bulmuştuk(200-250gibi birşeydi). denemek için almıştık. o bozuldu, şimdi orjinalini alıcaz inş