Kullanılabilir RAM artmadı

Kodla Büyü

ogretmenokan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Slm asus k52 jt bilgisayarımda 4gb ram vardı birini söküp 8 gb daha taktım toplam ram 10gb ama kullanılabilir ram 2.98 gb nerden nasıl düzeltebilirim?

ram frekansları bibirinden farlı olabilir ana kartın desteklediği ram özelliklerine bakın...
ramler aynı frekansta olmalı

Hocam işletim sisteminizin 64 bit olduğundan eminmisiniz? Frekanslar farklı bile olsa düşük olanın frekansında çalıştırır makina o remleride.

ASUS K52JT için ram bilgileri;
DDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SODIMM soket. Maksimum genişleme: 8GB SDRAM şeklinde.
Söylediğinize göre sizde çift slotta 2+2=4 GB ram varken siz slotlardan birindeki 2GB olan rami çıkarıp yerine 8GB taktığınızı söylüyorsunuz. Ramin toplamda 2+8=10 GB olduğunu görmüşsünüz. Fakat kullanılan ram 10 GB olmayıp 2,98 GB ta kalmış.
Bunun sebebi kullandığınız işletim sisteminin 32 bit olması. 32 bit işletim sistemleri 3 GB tan fazla rami kullanamaz. 10 GB ram kullanabilmeniz için işletim sisteminizi 64 bit olacak şekilde yeniden kurmanız gerekmektedir.

Sayın hocam, öncelikle işletim sisteminizin64 bit olması gerekiyor. Ayrıca bilgisayarınızın RAM özelliklerinde DDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SODIMM soket. Maksimum genişleme: 8GB SDRAM yazıyor Buradaki 8GB slot başına mı yoksa iki slotun toplamı mı olduğunu araştırmak lazım.

hım ben 1666 mhz 8 gb ilave etmiştim.eve gidince 2 gb 1066 ghz ramı çıkarıp tekrar deneyeyim sonucu yazarım sağolun arkasdaşlar.Bu arada sistemim 32 bit win 7 pro çümkü 64 biti elimdeki bir çok proğram desteklemiyordu.

muallim79' Alıntı:
hım ben 1666 mhz 8 gb ilave etmiştim.eve gidince 2 gb 1066 ghz ramı çıkarıp tekrar deneyeyim sonucu yazarım sağolun arkasdaşlar.Bu arada sistemim 32 bit win 7 pro çümkü 64 biti elimdeki bir çok proğram desteklemiyordu.
32 bit işletim sistemi ile max 4 gb görür. ekran kartında onboard sa ekran kartında bir kısmını kendine ayırır gerisinide sen kullanbilir olarak görürsün. Yani 64 bit işletim sistemi kurmadığın sürece boşuna ram alıp paranı çöpe atma.

fatihkultukturkan' Alıntı:
muallim79' Alıntı:
32 bit işletim sistemi ile max 4 gb görür. ekran kartında onboard sa ekran kartında bir kısmını kendine ayırır gerisinide sen kullanbilir olarak görürsün. Yani 64 bit işletim sistemi kurmadığın sürece boşuna ram alıp paranı çöpe atma.

Bende kingston 8 gb 1666mhz olmasından dolayı elimde patladı diye düşünüyordum.Akşam 64 bit kurup deneyeyim hocam Allah razı olsun bilmiyordum 32 bitin 4 gb kadar desteklediğini

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    94.5 KB · Görüntüleme: 1,173
Muhtemelen işe yarayacaktır ancak işin içinde RUSlar olunca insan şüpheli yaklaşıyor. Sonuçta çekirdeğe müdahale ediliyor. Eğer bir açık yaratılıyorsa, elemanlar bilgisayarda cirit atabilirler.

Windows 64 bit kurdum ama aldığım 8gb 1660 mhz ile üzerinde bulunan 2gb 1066 mhz birlikte olunca windows başlangıç ekrarı görünüyor ilerlemiyor.Anakart 8gb destekliyor diye sadece 8gb olanı taktım bilgisayar açılış ekranı bile gelmeden kendini kapatıyor.Sorun mhz uyumsuzluğu heralde.Masaüstü pclerde hiç böle bişey yaşamamıştım.Neyse yeni aldığım 8gb ramı ya gitti gidiyora ekleyeyim yada hepsiye iade edeyim.

BBNET
Geri