Slm asus k52 jt bilgisayarımda 4gb ram vardı birini söküp 8 gb daha taktım toplam ram 10gb ama kullanılabilir ram 2.98 gb nerden nasıl düzeltebilirim?
32 bit işletim sistemi ile max 4 gb görür. ekran kartında onboard sa ekran kartında bir kısmını kendine ayırır gerisinide sen kullanbilir olarak görürsün. Yani 64 bit işletim sistemi kurmadığın sürece boşuna ram alıp paranı çöpe atma.muallim79' Alıntı:hım ben 1666 mhz 8 gb ilave etmiştim.eve gidince 2 gb 1066 ghz ramı çıkarıp tekrar deneyeyim sonucu yazarım sağolun arkasdaşlar.Bu arada sistemim 32 bit win 7 pro çümkü 64 biti elimdeki bir çok proğram desteklemiyordu.
fatihkultukturkan' Alıntı:32 bit işletim sistemi ile max 4 gb görür. ekran kartında onboard sa ekran kartında bir kısmını kendine ayırır gerisinide sen kullanbilir olarak görürsün. Yani 64 bit işletim sistemi kurmadığın sürece boşuna ram alıp paranı çöpe atma.muallim79' Alıntı:hım ben 1666 mhz 8 gb ilave etmiştim.eve gidince 2 gb 1066 ghz ramı çıkarıp tekrar deneyeyim sonucu yazarım sağolun arkasdaşlar.Bu arada sistemim 32 bit win 7 pro çümkü 64 biti elimdeki bir çok proğram desteklemiyordu.