Kot Pantolon giymek sorun oluşturur mu?

Kodla Büyü
agır deilmi hademe benim bildiğim yardımcı hizmetler de belli bi derece saygıyı hakediyor işini yaptığı için...mesele o degil sekilmi deil mi ben oyle dusunuyorum
Saygıda sorun yok, her emekçi saygı değerdir.

Lütfen çarpıtmayın!

Maksadımın anlaşılır olduğunu sanıyorum.
Giysilerini işlerine uygun seçerler, giyinirler. Yerine göre ne tür işler yaptıklarını biliyorsunuz.

Okula gelen birisi hademe ile öğretmeni ayırt edebilmeli

Kıyafetine göre mi davranıyorsunuz insanlara?

Boynumuza astığımız görev kartı gibi bir şey ya da yakalık çözer işi illa mesele ayırt etmeyse. Mesele o değil ama Mesele herkesin bir kurumun isteğine göre hayatını şekillendirmesi. Bu zihniyet eskide kaldı öyle bir dünyada yaşamıyoruz artık.

bazı okullarda haddi aşan giyimler söz konusu bunu kimse inkar edemez. kot giyilmesin demiyorum. ama devletin memuruna neden bir öğretmene yakışır şekilde giyinmek zor geliyor onu merak ediyoorum diyorum. buna bir cevap veren olmamış kime göre neye göre demiş herkes. arkadaşlar devletin ve toplumun normlarına göre tabiiki. devleti ve bir kesimi temsil eden insanlar buna dikkat eder. bir doktor ameliyathaneye istediği gibi giriyor mu ? bir işçi fabrikada ben kafama göre giyiniriim diyebiliyor mu ? dese ne kadar saçma olur değil mi ?

bazı okullarda haddi aşan giyimler söz konusu bunu kimse inkar edemez. kot giyilmesin demiyorum. ama devletin memuruna neden bir öğretmene yakışır şekilde giyinmek zor geliyor onu merak ediyoorum diyorum. buna bir cevap veren olmamış kime göre neye göre demiş herkes. arkadaşlar devletin ve toplumun normlarına göre tabiiki. devleti ve bir kesimi temsil eden insanlar buna dikkat eder. bir doktor ameliyathaneye istediği gibi giriyor mu ? bir işçi fabrikada ben kafama göre giyiniriim diyebiliyor mu ? dese ne kadar saçma olur değil mi ?
Hocam zaten devletin memuruna yakışır şekilde topluma uygun şekilde giyiniyoruz. İstisnai durumlar varsa onlar kendi okulu çerçevesinde incelenir gereği yapılır. Yoksa 3-5 problem yüzünden herkesi suçlamak doğru olmaz. Ameliyat kıyafeti ile, sanayideki iş kıyafeti ile öğretmeni kıyaslamak ise bence yanlış olur. Resmi dairedeki memur nasılsa öğretmen de öyle. Sıkıntı yok bence.

benim anladıgım kıyafet bahane cunku gelirler şahane ogretmenin!niye bir saglık calışanı kadar rahat deiliz,cunku kagıt üzerinde ornek oluyoruz topluma!

Şimdi sendikaların kararı var, vali ya da il milli eğitim müdüre uyar bunları dediyse o da uyarmıştır. Ama tüm sendikaların kararı var sivil itaatsizlik olayı. Ama öyle bir karar var diye de saçma sapan giyinmek olmaz tabii ki. Memurluk vakarına uygun giyinmek lazım. Ancak doktorun ameliyathane giyimi ile bizi karşılaştırmak da bu noktada saçma. Ameliyathane kuralları, sterilizasyonu ya da fabrikada işin niteliğine göre iş elbisesi durumları var. Sapla samanı da karıştırmamak lazım. Ama bir valinin de bir okuldaki öğretmenin neden kotla gittiğini sorgulayacağını sanmıyorum ya o kadar da değil.

Son düzenleme:
Şimdi sendikaların kararı var, vali ya da il milli eğitim müdüre uyar bunları dediyse o da uyarmıştır. Ama tüm sendikaların kararı var sivil itaatsizlik olayı. Ama öyle bir karar var diye de saçma sapan giyinmek olmaz tabii ki. Memurluk vakarına uygun giyinmek lazım. Ancak doktorun ameliyathane giyimi ile bizi karşılaştırmak da bu noktada saçma. Ameliyathane kuralları, sterilizasyonu ya da fabrikada işin niteliğine göre iş elbisesi durumları var. Sapla samanı da karıştırmamak lazım. Ama bir valinin de bir okuldaki öğretmenin neden kotla gittiğini sorgulayacağını sanmıyorum ya o kadar da değil.
Hocam hiçbir şeye şaşırmayacak hale getirdiler bizi.

Yazacağım başka yöne çekilmesin baştan söyleyim. Peçeyle, eldivenle derse giren öğretmen gördüm ben, o yüzden her kesim kendine göre yontmasın olayı. Eskiden bi düzen vardı, o bozuldu, öyle veya böyle yeni düzen böyle kuruldu. Fazla kurcalarsanız kimseyi mutlu edemezsiniz.

Kadınlar için kot yasaklanmıştır;

Madde 5 – 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:
a. (Değişik: 10/12/2001-2001/3459 K.) Kadınlar;
(Mülga birinci cümle: 4/10/2013-2013/5443 K.) (…)(1)
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden
yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

Ancak erkeklerde kot yasak değildir:

b. Erkekler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı
giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar,
kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve
taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu
geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek
şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
(Değişik: 7/8/1991 - 91/2048 K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Sendikalı iseniz zaten ilk fırsatta sendikanızın eylem kararını da ekleyerek ilgili sendikal karar gereği eylem yaptığınızı belirtirseniz birşey olmaz.

Doktorlar ameliyata grand tuvalet mi giriyor? Gayet sivil ve en rahat kıyafetleri ile çalışıyorlar. Üzerine ek ameliyat için steril kıyafetleri giyip işlerini yapıyorlar. Gidin bir devlet hastanesine hele küçük ilçelerde belki sadece başhekimi takım elbise ile görürsünüz. Çoğunluk kafasına göre takılıyor.

Kadınlar için kot yasaklanmıştır;

Madde 5 – 2 nci maddede sözü edilen personelin kılık ve kıyafette uyacakları hususlar:
a. (Değişik: 10/12/2001-2001/3459 K.) Kadınlar;
(Mülga birinci cümle: 4/10/2013-2013/5443 K.) (…)(1)
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden
yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

Ancak erkeklerde kot yasak değildir:

b. Erkekler;
Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı
giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar,
kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve
taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu
geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek
şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.
(Değişik: 7/8/1991 - 91/2048 K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz.

Sendikalı iseniz zaten ilk fırsatta sendikanızın eylem kararını da ekleyerek ilgili sendikal karar gereği eylem yaptığınızı belirtirseniz birşey olmaz.
mulki amire takılıyor ozellikle resmi bayramlarda orneği var sendika kararı bile fayda etmiyor,ne anlamı var o zaman sendika kararının tırt işler

Öğretmene yakışır şekilde giyinmek ifadesi de çok saçma. Kendime ne yakışacağını ben bilirim. Millet marsa araba yolluyor bizimkiler hala boynuna ip bağlama derdinde.
mulki amire takılıyor orneği var sendika kararı bile fayda etmiyor
Ceza mahkemeden geri döner hocam. Yeter ki sendikanızın iyi avukatları olsun.

Öğretmene yakışır şekilde giyinmek ifadesi de çok saçma. Kendime ne yakışacağını ben bilirim. Millet marsa araba yolluyor bizimkiler hala boynuna ip bağlama derdinde.
Ceza mahkemeden geri döner hocam. Yeter ki sendikanızın iyi avukatları olsun.
rezil oldunuz yanınıza kar beni toren ekibinden biri alandan cıkardı kaymakam karsısında takım elbise ile torene katılacakmışız ne sendikası

rezil oldunuz yanınıza kar beni toren ekibinden biri alandan cıkardı kaymakam karsısında takım elbise ile torene katılacakmışız ne sendikası
Böyle hemen kabullenmeyin bu ülkede kılık kıyafetten ne insanlari nerelere sokmadılar, ne cezalar verdiler ama sonunda mücadeleyi kazandılar. Pes etmeyin ki gücü eline alan işine geldiğine özgürlük işine gelmeyene yasaklar uygulamasın.

Böyle hemen kabullenmeyin bu ülkede kılık kıyafetten ne insanlari nerelere sokmadılar, ne cezalar verdiler ama sonunda mücadeleyi kazandılar. Pes etmeyin ki gücü eline alan işine geldiğine özgürlük işine gelmeyene yasaklar uygulamasın.
anlık rezil olmaktan saolsun bir meslektaşım alıkoydu...kabullenmek deil bunun adı militan deilim devletle kavga edilmez olmam da vesselam zira sendika da bi yere kadar oyleki Türkiye tarihinin belli dönemlerini okudum yaşadım sendika gücünü bilirim onun için son söz benim de bildiklerim var sayın hocam...

Bu konu siyasete dogru gidiyor amacım bu değil arkadaşlar niyetimi bilin diye yazıyorum ayrıca son olarak

ilksms
Geri