Ferhat' Alıntı:Formatör öğretmeniz yaa kombiden de anlayacaz değil mi ne de olsa elektrikle çalışıyorŞaka bir yana....
Hocam hava soğuk olduğu zamanalar evden çıkarken en düşük kademeye alıyorum akşamam kadar evde kimse yok.Ancak kombi çalışıyor su devirdayım yapıyor ılık bir şekilde.Akşam gelincede artırıyorum derecesini içerisi sıcacık oluyor.Eğer sabah kapatır giderseniz kombi içindeki suyun tamamını tekrardan ısıtmak için daha fazla gaz yakıyor.Denedim biliyorum.
Ancak hava iyiyse ve 2-3 gün hiç kombiyi kullanmayacaksan tamamen kapatırsın.Ama akşam kullanacağın kombi sabahtan kapatılmaz.Derecesi düşürülür.
Tamamen bunlar benim fikrimdir. :roll:
cagdas' Alıntı:Ferhat hocam dediğin gibi kullanınca ne kadar fatura geliyor ?
Ferhat' Alıntı:akşam kullanacağın kombi sabahtan kapatılmaz.Derecesi düşürülür.
yasakliescobar3232' Alıntı:yagmurda kosan mı yoksa yuruyerek aynı yere varmak isteyen mi daha cok ıslanır.
cevap:kosarak ilerleyen
izmitlii' Alıntı:yasakliescobar3232' Alıntı:yagmurda kosan mı yoksa yuruyerek aynı yere varmak isteyen mi daha cok ıslanır.
cevap:kosarak ilerleyen
bizzat denmişliğim var yürüyen daha çok ıslanıyor..
msmst2009' Alıntı:Kombinin Kullanımı
1- Öncelikle oda termostatı yoksa onu mutlaka edinin. Böylelikle siz ısıya göre kombiyi açıp kapatacağınıza, kombi oda ısısına göre kendini ayarlar.
2- Kışın evin belli ısıda kalması siz eve gelince kombinin daha az elektrik ve gaz harcamasını sağlayacaktır. Zaten gün içinde evin ısısı çok değişmeyeceği için ne elektrik ne de gaz harcayacaktır.
3- Ama kapatırsanız eve gelince açtığınızda evin ısınması için gün içinde harcayacağından daha çok harcayacaktır.
4- İklime göre de kombinin kullanılması değişecektir. Kara kışta kombi kesinlikle kapatılmamalıdır.
5- Evde mutlaka üç petek açık olmalıdır. Mutfak, koridor ve en sık kullandığınız oda en mantıklısı![]()