http://www.kamuajans.com/egitim-persone ... 92536.html bu habere göre haftada 4 saat olacak ve norm ihtiyacı doğacak inşallah haber doğrdur
pinaraytas' Alıntı:atanamayan arkadaşlar için umut,,
bi de görseler bt öğretmeni olmanın saçmalığını,lüzümsuz iş yükünü,,önemsenmemeyi
muabote' Alıntı:Merkezi sınav endeksli sistemde 4 saat bilişim ???
1 saat kodlama + 1 saat bilişim (benim tahminim)
İnşallah daha fazla ders saati olur (temennim)
pinaraytas' Alıntı:atanamayan arkadaşlar için umut,,
bi de görseler bt öğretmeni olmanın saçmalığını,lüzümsuz iş yükünü,,önemsenmemeyi
Söylediklerinize katılmamak elde değil ayrıca herkesin ortak bir şekilde kullanabildiği düzgün bir ders kitabı filan olmaz bilişim dersleri gibi her ogretmenin kafasına göre mufredati uygulamaya çalıştığı bir sistem yaparlarsa dersin adını değiştirmekten başka birşey yapmış olmazlar . İşin birde teknik tarafı var ki bu konu çok daha mühim iki senedir bt sınıfı olmadan code org sitesinden ders islemeye çalışıyorum bir yerden sonra gerçekten çok zor olabiliyor inşallah bu konu her okula bt sınıfı bt öğretmeni projesi gibi fos çıkmazxtasy' Alıntı:bu ders gelse gelse en iyi ihtimalle 2 zorunlu 2 seçmeli şeklinde gelir. bilişim dersi de iptal olur. ortaokullar ve liseler için teog ve öss'de çıkmayan hiç bir ders veli, idare ve öğrenci gözünde ders değildir ve hiç bir zaman da olmayacak. gerisi boş. bana kızabilirsiniz ama isterseniz derste c#'tan harikalar yaratın o ders sınavda çıkmadığı sürece gayretlerinizi çok az kişi görecektir.
neontester' Alıntı:ortaokullarda bit dersi de müfredat içine katılıp 4 saat olsa tadından yenmez..
lab yok diyen arkadaşlar haklısınız ama ders gelip de lab ihtiyacı doğmadan o lab.lar kurulmaz burası Türkiye..
zilal' Alıntı:pinaraytas' Alıntı:atanamayan arkadaşlar için umut,,
işsizlikten iyidir..
biz hiç beklemeden atandık onları anlayamayız bence![]()
windogs_ikspi' Alıntı:1- diyelim ki haberdeki gibi 4 saat kodlama dersi geldi.
2- Çoğu okulun BT sınıfı yok ve 4 saat ders demek bir okulda birden fazla BT öğretmeni demek.
3- BT sınıfı olsa bile ortaklaşa kullanım nasıl olacak?
4- Teorikte EVET kesinlikle algoritma mantığı küçük yaşlarda öğretilmeli fakat pratikte alt yapı var mı? Ya da yeterli mi?
Son olarak - Bakan aynı yaş grubuna topsuz basket atmayı öğretsin, bende bilgisayarsız programlamayı öğreteceğim!!!