km dusurulmus arac almisim yardim

Kodla Büyü

ulubey38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
3 gun once 2011 model araci satin aldim. 5664 msj attim. 2014 te 84 bin ve 2016 30 martta 110 binde muyaneye girmis. Sigortacidanda arastirdim kac el degistirmis gordum. Biraz suplerim vardi ama arac iyi gorundugu icin aldim. Benden onceki sahibi 102 binde 2015 temmuzda ondan onceki sahibi 2014 mart ayinda almis. Km dusuren uc kagitci 2014 ocak-mart arasi kullanmis yuksek ihtimal alip satici bu kisi. 2013 aralik ayina kadar ilk sahibi bir sirket. 180 bine kadar kullanmis ve bu uc kagitciya satmis. Bugun servisine gidip merak ettigim sirket son bakimini kac km yaptirmis. Ilk once Ne desinler 2016 9 martta servise giris cikis olmus ama bir islem yapilmamis ve km 184 bin olarak kayit alinmis. Yani benden onceki sahibi km ogrenmis ve bu yuzden satiliga cikarmis sonucuna vardim. 1 nisanda ilana girmisti. Simdi bu adami aradim bilmiyordum diyo ama dusurulmus olabilecegini size soyledim diyor.

Dava etmek istiyorum. Km dusuren baskasi ama Bilincli olarak sattigini dusunuyorum. Ne yapmaliyim sizce arkadaslar

ulubey38' Alıntı:
Simdi bu adami aradim bilmiyordum diyo ama dusurulmus olabilecegini size soyledim diyor.

Dava etmek istiyorum. Km dusuren baskasi ama Bilincli olarak sattigini dusunuyorum. Ne yapmaliyim sizce arkadaslar

Oncelikle gecmis olsun hocam. söyledim demiş. Söyledi mi gerçekten. Söylediyse veya o şüpheyi içinize düşürduyse almasaydin keşke.
Genelde piyasadan 2-3 bin uygun diye alıyorlar bu araçları ama sonra sorun oluyor işte.
Her zaman degerinde alıp degerinde satmak iyidir.

Biraz şüphelerim vardı ama araç iyi göründüğü için aldım demişsiniz. Km düşüren suçlu ona şüphe yokta sizde sanki bilerek almışsınız.

Km düşürülmüş araç satılırken noterde satış işleminde belirtilmesi zorunludur. Satanın bilmesine gerek yok suç işlemiş. Km düşürüldüğünü ispat ederek aracı aynı fiyattan iade edebilir veya piyasa değerine almışsanız emsallerine göre indirilecek tutar için dava açabilirsiniz.

9 martta bu adam servise gitmis turbosunu yaptirmak icin veya fiyat sormak icin. Serviste en son 183 bin kaydi oldugu icin 184 bin diye kayit dusuyor servis ve 20 gun sonra araci satisa cikariyor. Servis kayiti oldugu icin kanitim var. Bilerek sattigi icin dava acmam lazim. Dediginiz gibi bir avukat bulayim. Tesekkurler arkadaslar

Dava açarsanız düşüren kişiden acısı çıkar.ARtık düşürme olaylarını iki vize arası servise girmemşse yapıyorlar.Bu arada araç neydi hocam şirket arabası olduğuna göre dizel polomu fiestamı corsamı.

Dava açsanda birşey çıkmaz.sen arabayı alırken adam sana noter tasdikli belge mi verdi arabanın kmsini düşürdüm diye.Buadam bn bilmiyordum deyip çıkacak hiç bir şekilde de bildiğini ispat edemezsin mümkün değil bence.İlk arabanız sanırım herkes ilk arabada böyle hatalar yapar sonrakilerde akıllanır ikinci arabanızda emin ol bu hatalara düşmyeceksiniz.

Hocam biz de babama bir bora aldık. Arabanın sahibi avukat ve bir aracıya bırakmış satsın diye. Daha doğrusu aracı bize arabanın avukat bayana ait olduğunu kendisinin de onun tanıdığı olduğunu avukat bayan uğraşamadığı için kendinin sattığını söyledi. Neyse biz aracıyla anlaştık. Computestte de iyi dediler avukat geldi 5664 e mesaj attık sonuç gelmedi kmde sıkıntı olmaz değil mi diye sorduk. Orijinal dedi güvendik aldık .
Aradan 3 hafta falan geçti babam arabanın kullanımını falan beğenmedi satıp değiştirelim dedik ilana koyduk. Biriyle anlaştık. Aradan bi kaç dakika geçti adam geri aradı ben bu arabayı alamam km düşürülmüş diye. Sonra arkadaş mesajı bize attı hakikaten araç 210bin den 130bin e düşürülmüş.
Biz hemen aracıyı aradık avukatın numarasını istedik vermedi. Ben sizi görüştüreceğim falan oyaladı sonra bi kaç gün sonra da siz alalı 1 ayı geçti artık bir hak iddia edemezsiniz birşey çıkmaz dedi. Biz de dedik avukat zaten işini becerir biz de uğraşamayız. Böyle satalım dedik.
Sonra bir müşteri geldi babamda durumu anlattı. Adam da kabul etti. Noterde de satış sözleşmesine kmnin düşürüldüğünden bilgim var yazıp imzalattı. Öyle sattık gitti. Yoksa bizde çok bişey elde edebileceğimize inanmadık kısacası

Noter satışı sırasında araç bedeli olarak ne yazıldığı da önemli düşük yazdırdıysanız dava edip kazansanız bile anca o parayı alırsınız.

kdoksan' Alıntı:
Dava açarsanız düşüren kişiden acısı çıkar.ARtık düşürme olaylarını iki vize arası servise girmemşse yapıyorlar.Bu arada araç neydi hocam şirket arabası olduğuna göre dizel polomu fiestamı corsamı.
Ford focus 2011 titanium. Sirket ama arac cok temiz kullanilmis. Galiba uzun yolda git gel yapmis.

Hocam için rahatsa kullan, ama yok diyorsan, avukatla gorus, nitelikli dolandicilik kapsaminda karşı tarafı dava edebilirsin,

İlla ki aracı iade etmek isterseniz, Sizden önceki sahibi servise girmiş. Bu onun gerçek km yi bildiğinin ispatı. O kişiye dava açacağınızı, servise girişi olduğunu, bunun km bildiğinin ispatı olduğunu teşkil edeceğini söyleyip, aldığınız fiyata iade etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Olmadı bir avukata danışın. Servis kayıtları kesinlikle bir delil teşkil ediyor.
Eğer aracı başkasına satacaksanız da(mutlaka bir gün satılacak) alıcıya km düşürülmüş araç olduğunu söyleyin ve noter de satış sözleşmesine "kmnin düşürülmüş olduğunu biliyorum" yazdırarak satış yapın.

aak' Alıntı:
Hocam biz de babama bir bora aldık. Arabanın sahibi avukat ve bir aracıya bırakmış satsın diye. Daha doğrusu aracı bize arabanın avukat bayana ait olduğunu kendisinin de onun tanıdığı olduğunu avukat bayan uğraşamadığı için kendinin sattığını söyledi. Neyse biz aracıyla anlaştık. Computestte de iyi dediler avukat geldi 5664 e mesaj attık sonuç gelmedi kmde sıkıntı olmaz değil mi diye sorduk. Orijinal dedi güvendik aldık .
Aradan 3 hafta falan geçti babam arabanın kullanımını falan beğenmedi satıp değiştirelim dedik ilana koyduk. Biriyle anlaştık. Aradan bi kaç dakika geçti adam geri aradı ben bu arabayı alamam km düşürülmüş diye. Sonra arkadaş mesajı bize attı hakikaten araç 210bin den 130bin e düşürülmüş.
Biz hemen aracıyı aradık avukatın numarasını istedik vermedi. Ben sizi görüştüreceğim falan oyaladı sonra bi kaç gün sonra da siz alalı 1 ayı geçti artık bir hak iddia edemezsiniz birşey çıkmaz dedi. Biz de dedik avukat zaten işini becerir biz de uğraşamayız. Böyle satalım dedik.
Sonra bir müşteri geldi babamda durumu anlattı. Adam da kabul etti. Noterde de satış sözleşmesine kmnin düşürüldüğünden bilgim var yazıp imzalattı. Öyle sattık gitti. Yoksa bizde çok bişey elde edebileceğimize inanmadık kısacası

Adam avukat ADALET'in yanında olacağına ADALETİ kendi çıkarına nasıl kullanır onun peşine düşmüş. Zaten sistem olarak çok güvenmediğim bu ADALET sisteminde birde böyle ADALET çarkını çeviren AHLAKSIZLAR ile Allah bizleri karşılaştırmasın .

Size de geçmiş olsun.

zaqwert' Alıntı:
bizim ülkede ne hikmet araçlar yaşı kaç olursa olsun km 200bin geçmiyo.... :P
Aynen :) Bana göre asıl sorun km değil. Yani arabanın bakımının adam gibi yapıldığını bilsem km yüksek arabada alınır. Ama bakımlar nasıl yapılmış, nerede yapılmış, acaba zamanında yapılmış mı bakımını. Sonuç olarak bunları bilme durumu olmayınca (kimse bakımın faturasını vs evrakını saklamıyor, illa serviste yaptırmak zorunda değilsin.) insanlar da doğal olarak düşük km araba arıyorlar.

zaqwert' Alıntı:

ulubey38 hocam sizi tenzih edelim ama durum maalesef böyle. İnsanlar aracın kondisyonundan çok km ye bakmaya devam ettikçe bu olayın önü kesilmez. Galericilere düşen araçların %90 ı düşürülüyor. Sanayiler km cilerle dolu. Expertiz merkezleri biz km ye bakmayız diyor. Geriye SMS sistemi ve matematik kalıyor. Herkes emeklinin, ailenin 2. arabasını almıyor ki senede 5-6bin km yapsın. 5 yaşında dizel kompakt araba 40-50k km nası olabiliyor. 15 yaşında arabayı 120k km diye satıyorlar nasıl oluyor. Size tavsiyem araçtan soğuduysanız bu haliyle ilana koyun yok araç sağlıklıysa böyle kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edin ilerde maldan anlayan birisi satın alacaktır.

SYSOP' Alıntı:
zaqwert' Alıntı:

ulubey38 hocam sizi tenzih edelim ama durum maalesef böyle. İnsanlar aracın kondisyonundan çok km ye bakmaya devam ettikçe bu olayın önü kesilmez. Galericilere düşen araçların %90 ı düşürülüyor. Sanayiler km cilerle dolu. Expertiz merkezleri biz km ye bakmayız diyor. Geriye SMS sistemi ve matematik kalıyor. Herkes emeklinin, ailenin 2. arabasını almıyor ki senede 5-6bin km yapsın. 5 yaşında dizel kompakt araba 40-50k km nası olabiliyor. 15 yaşında arabayı 120k km diye satıyorlar nasıl oluyor. Size tavsiyem araçtan soğuduysanız bu haliyle ilana koyun yok araç sağlıklıysa böyle kullanmaya gönül rahatlığıyla devam edin ilerde maldan anlayan birisi satın alacaktır.

bende 2000 corolla var 16 yıllık ORJİNAL 131 bin KM de...TRAMER ve servis kayıtları var...Bu piyasayı görünce uzun bi süre satamayacağım sanıyorum...

Aynı Olay benim de Başıma Gelmişti.

Araçtan huylandım,ve 1 ay içinde Sattım

alan kişiye de durumu anlattım,3-4 bin lira zarar ederek elden çıkardım.

Kaç el değişmiş. O diyecek ben düşürmedim benden önceki düşürdü. Öbürü diyecek benim de bilgim yok. Düşüreni suç üstü yakalaman lazım.

ayıplı mal satılamaz kanıtların sağlam hocam hukukta iyi niyet esastır sen adamın kötü niyetli olduğunu ispat ettiğine göre 1 ay diye bir sınır yoktur haklılığını öne sürüp iade edebilirsin.

Hocam mu maddeye bak derim

Ekli dosyalar

• IMG_20160425_165834.JPG
    IMG_20160425_165834.JPG
    243.4 KB · Görüntüleme: 413
Hocam, o 1 aylık süreye takılmayın. Siz bir avukata danışın. Böyle durumlarda, zaman kısıtları kanunen esniyor (öğrendikten sonraki 1 ay gibi). Onların kendilerince süre hesaplaması, çakallıktan başka bir şey değil. Geçmiş olsun hocam, inşallah durum lehinize sonuçlanır.

Bir kez daha söylüyorum, burada bütün durumlar sizin yanınızda.
Aracı geri iade etmek veya piyasa fiyatlarına göre km den dolayı değer kaybının tazminini isteme hakkınız var. Haklı olduğunuz için mahkeme masrafları da karşı tarafça karşılanır.
1 aylık süre ayıplı mallar için geçerli değildir.
Haberim yoktu deme şansına sahip değil, mahkeme kararıyla beraber haberi olur. Kendi kullanıldığı zamana denk gelmiyorsa o da eski satıcısına mahkeme açsın artık o kısım da sizi ilgilendirmiyor zaten.

Siz aracı aldığınız kişiye ulaşın, avukatla görüştüğünüzü ve mahkemeye vereceğinizi söyleyin. İsterse o da avukata danışsın hiç fark etmez. Mahkeme ve avukat masraflarıyla uğraşacağına aracı sattığınız fiyattan alması onun için de daha karlı olacaktır.

aak' Alıntı:
Avukat mı :o Yuvası yıkılsın öyle avukatın.

aliantep27' Alıntı:
Avukat mı :o Yuvası yıkılsın öyle avukatın.

Hocam bir kaç muayene öncesi olmuş. Bence avukatta olmamış ama avukatın bilgisi vardı. Çünkü söyleyince hiç şaşırmadılar. Geri dönüş de yapmadılar. Bende aldığı paranın hayrını görmesini istemem tabi.

böyle şerefsizler oldukça ikinci el piyasasında gerçekten temiz araçlar fiyat olarak uçuyor.millet boşuna sıfır araba almıyor çünkü...

Re: Ynt: km dusurulmus arac almisim yardim

Filo araçları, şirket malı araçlar ve rent car araçları oldukça, 2-3 yılda 300-500bin km yol yaparak hışvasını çıkartırlar ve sonra kime denk gelirse.

BBNET
Geri