Kitaplar geldi... Eli boş dönen bir öğretmen..

Kodla Büyü

_miracle_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugun spor salonunda tum kılavuz kitaplar ve çalışma kitapları sıralanmış, öğretmenler birer ikiser gidip aldılar kitapları.. acele etmedim agır davrandım , sonra kitapları almaya gittim, bbnet te gordugum kadarıyla kitaplarda değişiklik oldugunu biliyodum. gittim, aradım taradım , yok... diüer ogretmenlerin yanında elim boş dondum, cok canım sıkıldı... :(

Yarın kurul toplantısında secmeli derslerin secilmesi diye bir madde de gorusulecek.. Secilirse 6-7-8 lerde toplam 6 sat ders olacak. bense artık yoruldum insanlara bu dersin içerigini gerekliliğini anlatmaktan...

Pazartesi salı gunlerinden beri bt lab.ında tum işletim sistemlerini yenileyip, netop kurdum bi heyecanla... secilmesze sınıfa ne olacak peki? bu dersin secilmemesi devlet kaynaklarını verimli kullanmamak olmaz mı?

Formatör olmak istemiyorum, dersim secilmezse hangi okula gidebilirim ki, zaten secilmiyor...

Benimle aynı durumda olanlar, sizler neler yaptınız???

Offf Offff.... bu meslekte 5. yılım... gecmiyor gunler boyle...

_miracle_' Alıntı:
secilmesze sınıfa ne olacak peki? bu dersin secilmemesi devlet kaynaklarını verimli kullanmamak olmaz mı?

Formatör olmak istemiyorum, dersim secilmezse hangi okula gidebilirim ki, zaten secilmiyor...

Benimle aynı durumda olanlar, sizler neler yaptınız???

Offf Offff.... bu meslekte 5. yılım... gecmiyor gunler boyle...

Aynen hocam, devlet kaynaklarını verimli kullanmayıp üstüne bir de onca yatırımı rutubetli depolara istifleyenler var, bu savurganlığın hesabını elbet bir gün soracağız..

Okul ders ihtiyacı olan öğretmenleri mem e gönderir, ders olan yere görevlendirirler.. Ben de bekliyorum acaba nereye gönderecekler diye..

Daha dur hele neler goreceksin.adamlar el arabasiyla karisik tasidilar.kitapci almis 30 milyari daha posetlemedi bile.bizde elimizi surmuyoruz

Buzkırıcı' Alıntı:
Daha dur hele neler goreceksin.adamlar el arabasiyla karisik tasidilar.kitapci almis 30 milyari daha posetlemedi bile.bizde elimizi surmuyoruz
Affedin hocam neden bhsettiğini anlayamadım ben?

Mudur yardimcimiz gecici gorevlendirme ile cocugunun haniminin oldugu okula yine idareci olarak gitti.bu kadar yani.14 senedir koydeyim

Karneler dağıtılırken de aynı ruh halinde oluyorum. Sistematik duyarsızlaştırıldık. Öğretmen misiniz sorusuna "evet" cevabını verebileceğim tek kanıt diplomamda bu ibarenin geçmesi...
Üniversitede hep sorgulardık günlük hayatta ne işimize yarayacak gördüğümüz bazı konular diye. Bilgisayar Öğretmenliğindeki "Öğretmenliğin de" o konulardan farkı kalmadı...
Allah sabır versin hepimize...

Kızacaksınız ama....

Kızacaksınız ama ben meslek lisesindeki bilgisayar bölümü hariç tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki bilişim derslerinin kaldırılmasından yanayım. Benim gördüğüm ne kadar öğretmen varsa hepsi dersleri çocuklara oyun oynatarak geçiriyor. Bir bilgisayarda zaten 3-4 çocuk. Laboratuarın yarısı idare, memur, öğretmenler odasına falan dağıtılmış. Diğerlerinin içlerinde de bozuk bilgisayarlar.

Bilişim öğretmenlerini yüzüstü bırakmasınlar. Norm-morm deyip okul okul gezdirmesinler. Rezil etmesinler. Buna karşıyım. Her okula formatörlük açsınlar birer tane. Formatörlüğü sadece ve sadece bilişim öğretmenine versinler. Matematikçiye, tarihçiye vs. değil.

Meslek liselerinde de bilgisayar bölümünde cillop gibi bilgisayarlar olsun. Geleceğin canavarları öğrensinler.

Bu arada sen bilgisayar öğretmeni değilsin ki niye konuşuyorsun bu konu hakkında diyenler çıkabilir. 9 yıllık kadrolu bilgisayar öğretmeniyim. Bir çok kurumda ve ilde de çalıştım. Teşekkürler.

halk' Alıntı:
Kızacaksınız ama ben meslek lisesindeki bilgisayar bölümü hariç tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki bilişim derslerinin kaldırılmasından yanayım. Benim gördüğüm ne kadar öğretmen varsa hepsi dersleri çocuklara oyun oynatarak geçiriyor. Bir bilgisayarda zaten 3-4 çocuk. Laboratuarın yarısı idare, memur, öğretmenler odasına falan dağıtılmış. Diğerlerinin içlerinde de bozuk bilgisayarlar.
Öncelikle size kızmıyor şevkatle yaklaşıyorum! Kaç tane öğretmen gördünüz hocam bu süre zarfında? Mesala ben de çok öğretmen gördüm ders anlatmayıp oyun oynatana rastlamadım. Kızmayın ama sizinki biraz absürt bir örnek olmuş...

halk' Alıntı:

Benim gördüğüm ne kadar öğretmen varsa hepsi dersleri çocuklara oyun oynatarak geçiriyor. Bir bilgisayarda zaten 3-4 çocuk. Laboratuarın yarısı idare, memur, öğretmenler odasına falan dağıtılmış. Diğerlerinin içlerinde de bozuk bilgisayarlar.

sizi dersime davet edebilirim. dersin sadece oyunla mı gittiği hakkında fikriniz değişebilir. 8. sınıfların web sayfası yapmaları ()HTML kodları yazarak) oyun oynamaları ile acıklanamaz herhlde??

Elbette oyun da oynayacaklar mesela satranç, tangram... Bilgisayarda 4 kişi de oturdugu oluyor 2 kişi de... evet zor.. Elimden geldiğince 14 çalışır bilgisayar var lab. da ama vazgecmedim... 2006 Vestel Promega, oyle cok da ustunlukleri yok hatta geride kaldılar cokca.. Mouse klavye, idareye yolum düşmesin diye cepten takviye yaptım hep.. Bitirdikten sonra temiz sınıf ve calışan bilgisayarları gorunce mutlu oldum..

Zor mu? evet zor.. Zoru başarıyoruz

İçimizde o arkadaşın söylediği gibi sözde öğretmenler var.Adam bilgisayar sınıfına counter kurduğunu ve öğrencileriyle bunu oynadığını ballandıra ballandıra anlatıyor.Bu gibi ş.........zlerin yüzünden bizlerde sıkıntı çekiyoruz.Ben her platformda dersin gerekliliğini anlatıyorum elbet bir gün birisi sesimizi duyacak

Sayın hocam düşüncelerinize saygı duyarım, doğruluk payı vardır, ilköğretimde gereksiz, bilgisayarcı olmak isteyen liseye gelsin biz burda sıfırdan anlatırız da diyebilirsiniz ama şuna katılmıyorum. Benim bu yıl 10. yılım. 4 sene anadolu lisesinde 5 senedirde iö de çalışıyorum. Kendi adıma hiç de oyun oynatılan bir ders yapmadım. hatta bir gün müd. yrd. beden dersi ile kıyasladı bt dersini gereksiz görmeye getirdi. Bende önlerine top yerine PC leri atıp oyun oynatayım isterseniz bakın nasıl eğleniyorlar dedim. Neyse sizin bahsettiğiniz öğretmenlerde vardır tabi ama bunlar genelde kursa giderek belge alan eski formatör bil. öğretmenleridir. Ha bir de dediğiniz gibi lab ı dağıtılmışz bozulanlar yapılmamış, 5 tane pc 40 öğrencisi vardır. ders de seçilmiş ne yaptırabilir bu öğretmen. Zaten ben de formatörlüğün şartalrının iyileştirilmesinden yanayım. Ortada doğru dürüst ders yapılacak lab mı kaldı da ders istiyoruz. Dersi verseler PC desteği vermezler tahtada işleriz artık. Sahi 3-5 bilgisayaraı olan ya da labı olmayıp da dersi seçilenler ne yapıyolar ki acaba?

yani ben de oyun oynatmadım hiç. kitaplarda ne varsa işledim öğretmeye çalıştım. bizim sınıflar 35 kişilikti ve 20 bilgisayar var. rahat rahat yetiyo her şey. ders işleyincede çok güzel oluyor .. çocuklarda bir şeyler öğrenince mutlu oluyor.
oyun oynatan öğretmnde sadece 1 defa gördüm o da formatördü ve internet kafe gibi çalıştırdığı için dersten soğumuştu.
asıl ben formatörlüğe karşıyım. tamircilik yaparken öğretmenliği unutuyorsunuz

colonnello' Alıntı:
İçimizde o arkadaşın söylediği gibi sözde öğretmenler var.Adam bilgisayar sınıfına counter kurduğunu ve öğrencileriyle bunu oynadığını ballandıra ballandıra anlatıyor.Bu gibi ş.........zlerin yüzünden bizlerde sıkıntı çekiyoruz.Ben her platformda dersin gerekliliğini anlatıyorum elbet bir gün birisi sesimizi duyacak
Hocam o tarzda sözde öğretmenlerin bulunması genellemeyi meşrulaştırır mı? Ben de sınıflarına girip sadece yoklama alan mat öğretmenleri tanıyorum. Kaldıralım bu dersi demek ne kadar abesle iştigalse sınıfların kapatılmasını düşünmek de ondan farksız...

Hem siz 15 bilgisayarın başına 50 öğrenciyi koyup oyun oynayın derseniz o sınıftan çıkacak gürültüyü tahmin edebiliyomusunuz. Bir öğretmen kendi sınıfından öyle bi ses çıkmasını istemez!! İdare göz yummaz!! İlköğretimde ses yapmadan oyun oynayın demekle o sınıfın sessiz duracağını sanıosanız yanılıyosunuz.İlköğretimde derse girmediniz sanırım. Ders işlemeden disiplin sağlayamazsınız. Başıboş bıraktığın öğrenci sana sorun çıkarır... ayrıca hekim kim başına gelen demişler. Siz bu öğretmenleri derslerine girip mi gördünüz oyun oynattıklarını yoksa onlar gelip size itirafcımı oldular

rock' Alıntı:
Hem siz 15 bilgisayarın başına 50 öğrenciyi koyup oyun oynayın derseniz o sınıftan çıkacak gürültüyü tahmin edebiliyomusunuz. Bir öğretmen kendi sınıfından öyle bi ses çıkmasını istemez!! İdare göz yummaz!! İlköğretimde ses yapmadan oyun oynayın demekle o sınıfın sessiz duracağını sanıosanız yanılıyosunuz.İlköğretimde derse girmediniz sanırım. Ders işlemeden disiplin sağlayamazsınız. Başıboş bıraktığın öğrenci sana sorun çıkarır... ayrıca hekim kim başına gelen demişler. Siz bu öğretmenleri derslerine girip mi gördünüz oyun oynattıklarını yoksa onlar gelip size itirafcımı oldular
+ katılıyorum. dersin son 5 dk boş bıraksanız bile öğrenciler o masadan diğer masaya koşmaya kimi kavga etmeye çalışıyor. 50 kişiyi nasıl idare ediyolar oyun oynatarak ben anlamadım

@Gök_Tuğ arkadaşım,dersle alakalı hem fikiriz.Derse girmek için kırk atıyorum şu günlerde sırf öğrencilere seçtirmek için,formatörlük kadar bela bir şey yok.Ama hazmediyorum bazı şeyleri adam ballandıra ballandıra anlatıyor nasıl oyun oynadıklarını ve bu adam benim üniversiteden sınıf arkadaşım kavga ettik zaten bu muhabbetlerin üstüne.Yoksa her dersin suistimale açık tarafı var sadece bizim derse has bir durum değil,Bizim Beden eğitimi öğretmeni,bütün yıl boyunca kulağında telefonla yaşadı ve herkes görüyordu.

dersin notu olsa sınavı yazılısı analizi vs böyle saçmalıklar da gelişmezdi. Dersi önemsizleştirirseniz mutlaka suistimal edenler oyun oynatanlar çıkacaktır.

dersin secilmesi için Kurul toplantılarında ne yaptınız? var mı yarın için bir öneriniz arkadaşlar?

Dersini işleyeceksin yeri geldiğinde oyun da oynatacaksın.oyun dediysek counter değil tabii :D mesela il bulmaca ,sudoku, bilgi yarışması, ing match bi zararı olmaz

halk' Alıntı:
Kızacaksınız ama....

Bilişim öğretmenlerini yüzüstü bırakmasınlar. Norm-morm deyip okul okul gezdirmesinler. Rezil etmesinler. Buna karşıyım. Her okula formatörlük açsınlar birer tane. Formatörlüğü sadece ve sadece bilişim öğretmenine versinler. Matematikçiye, tarihçiye vs. değil.

Meslek liselerinde de bilgisayar bölümünde cillop gibi bilgisayarlar olsun. Geleceğin canavarları öğrensinler.

Bu arada sen bilgisayar öğretmeni değilsin ki niye konuşuyorsun bu konu hakkında diyenler çıkabilir. 9 yıllık kadrolu bilgisayar öğretmeniyim. Bir çok kurumda ve ilde de çalıştım. Teşekkürler.

bende katılıyorum sana.

BBNET
Geri