Kendi bahçemin ürünü taze sıkım zeytin yağı (Kasım 2024)

Kodla Büyü

nuribjk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba. Meslekte ve forumda yaklaşık 17-18 yılı geride bırakmış birisi olarak yazıyorum :)
2 yıl önce Manisa' dan 11 dönümlük bir zeytinlik almak nasip oldu. İlk yılında neredeyse hiç zeytin yoktu. Bu yıl verim oldukça iyi. Ama sofralık zeytin para etmeyince neredeyse tamamını yağ çıkardım. Bütün foruma yağ gönderebilirim, kırkpınara sponsor olabilirim :) Kendim çocuklarımla tükettiğim, gönül rahatlığıyla alabileceğiniz zeytinyağının özelliklerini yazıyorum. İsteyen arkadaşlara kargo ile gönderebilirim. Manisa' ya yakın olan gelip, tadına bakıp alabilir.

* Yağın asit oranı 0.4 (ideal asit değerlerini internetten araştırabilirsiniz, 0.4 asit değeri oldukça iyi)
* Gemlik (Trilye) cinsi zeytinin yağı.
* Zeytin yağı kendi bahçeme ait. (Manisa) Yani al-sat yapmıyorum.
* Yağın daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi için krom tank aldım. Yağı krom tankta dinlendirerek, oradan dolum yaparak gönderiyorum. Tankın alt kısmında yağın posasının birikeceği bölüm var. Dolumu üst musluktan yapıyoruz böylece posa dediğimiz yapıdan ayrılmış ve dinlenmiş bir yağ elde ediyoruz. (Tankın fotoğrafını aşağıya ekledim)
* Yağ ilk etapta kıvamı yoğun gelebilir. Taze olduğu için bu şekilde görünüyor. Buzdolabına koyduğunuzda donduğunu da göreceksiniz ki karışım olmayan yağın donması normal olandır. Yine ilk zamanlar boğazda hafif yakıcı bir özelliği vardır. Zaman içerisinde daha duru bir hal alacaktır. Bu detayı özellikle paylaşıyorum. Bulunduğum bölgede taze yağ bu dönemde tercih sebebidir. Bu yazdığım özelliklerde taze yağın olmazsa olmazları :) (Rengi ve kıvamı görmeniz için fotoğrafını ekledim) Eğer "bu haliyle bize acı geldi, tüketemiyoruz" derseniz yağı bir süre beklettiğinizde yağ daha duru bir hale gelecek. Tad olarak ta acılık büyük oranda kaybolacaktır.
* 5 lik ve 10luk tenekelerle Türkiye' nin her yerine Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz.

Kargo ve Teneke Ambalaj Dahil Fiyatlarımız

* 5LT = 1750TL
* 10LT = 3250TL (2 Adet 5LT Gönderilir)
* 20LT = 6000TL (4 Adet 5LT Gönderilir)

👇 BilgisayarBilisim.Net Üyelerinin Değerli Yorumları 👇 :)

Yağı beğendim okuldaki arkadaşlar da çok beğendiler. Teşekkürler

Benim yağ da geldi. 20 litre. Tadı, kokusu gayet güzel.

Toplamda 20 lt sipariş ettim kargom 2 günde sağlam birşekilde elime ulaştı. Ben kendim zeytinyağından pek anlamam fakat tadınca zeytin kokusu buram buram geliyor. Anlayan bir arkadaşa ve bakıcıma da verdim onlarda çok beğendiler. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hocam.

5lt x 4 zeytinyağı özenle paketlemiş şekilde kargo ile iki gün içerisinde geldi. Tadı, kıvamı, kokusu gerçekten harika. Teşekkürler @nuribjk 🙏

Toplamda 20 lt sipariş ettim kargom 2 günde sağlam birşekilde elime ulaştı. Ben kendim zeytinyağından pek anlamam fakat tadınca zeytin kokusu buram buram geliyor. Anlayan bir arkadaşa ve bakıcıma da verdim onlarda çok beğendiler. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hocam.

Öncelikle hoşgörü diyarı konyadan herkese selamlar... 😁😇

5lt zeytinyağım geldi, kendimiz de biraz kecimen üzümü biraz napolyon kirazı olduğu için bahçeden hasadın tadı bi başka olur bilirim, burda zeytin ne gezer annem biseyler alıyor işte bende anlamam zeytinden kullanıyoruz, lakin foto çektim iki zeytin yağı arasındaki farkı ben bile anlayabiliyorum daha koyu daha yoğun görünüyor yani, iki ekmek bandım yedim reçel gibi, normalde biz konyalilar zeytin yağına ekmek banmayiz yağa ekmek mi banilir diyorlar 😂 lafı çok uzatmayayim buram buram zeytin kokuyor daha önce annemin aldığı zeytin yagi bunun yanında ayçiçek yağı gibi kaldı, alacak arkadaşlar rahatlıkla alabilir kargo da hızlı geldi bu arada ha. Güzel, baya iyi hersey, hayırlı satışlar hocam saygılar bizden 😇

@nuribjk Zeytinyağı güzel paketlenmiş şekilde geldi. Tadına bakmak bugün nasip oldu. Tadına doyum olmuyor. 4x5lt söylemiştim ben. Bizim iki kutuyu komşular aldı :) Üçüncüye de bir talip var. Belki yakında bir sipariş daha geçerim yağ bitmeden :D

Ben de 5lt aldım 2 günde gönderdi hocam sağolsun. Hemen test ettim, gerçekten aroması ve asidik dengesi çok güzel, mis gibi zeytinyağı kokusu var. Ben şahsen çok beğendim, düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Emeğine sağlık, hayırlı işlerin olsun hocam.

10 lt aldım. Sakarya ya 2 günde ulaştı. Özenli bir şekilde paketlenmişti. Ürünü çok beğendik. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Hocam, emeğinize sağlık.

20 lt aldım gerçek ve kaliteli zeytinyağı arkadaşlara da teyit ettirdim. Hayırlı işler Tokattan selamlar

Ben de aldım. 1 günde kargo geldi Eskişehir’e. Biz beğendik. Teşekkür ederiz.

Bende aldım arkadaşlar kargom 2 gunde geldi. Teşekkür ederim.

Ben hocamdan 10 Lt sipariş vermiştim geldi. Yağ renk koku ve tat olarak güzel asit oranıda ideal. Kıvamı resimdeki gibi koyu İçiminde hafif boğazımı yaktı. Alışık olmadığımdan galiba.

zeytin-yagi-iletisim.webp
zeytin-yagi3.webp
zeytin-yagi.webp
zeytin-yagi5.webp
zeytinyag-kargo.webp

Son düzenleme:
yağınız güzel ve fiyatınız iyiymiş hocam. bizim de küçük de olsa bir bahçemiz var bize yetecek kadar.

Emeğinize sağlık. Hocam bizde de ufuk olması açısından bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. 11 dönümden kaç agaciniz var. Bunlardan kaç kilo zeytin urettiniz. Toplamda kaç kilo zeytin yağı urettiniz. Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.

(Geçen yıl banada oralardan tarla imkanı doğdu ama işi bilmediğimden almadım.)

Son düzenleme:
Emeğinize sağlık. Hocam bizde de ufuk olması açısından bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. 11 dönümden kaç agaciniz var. Bunlardan kaç kilo zeytin urettiniz. Toplamda kaç kilo zeytin yağı urettiniz. Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler.

(Geçen yıl bankada oralardan tarla imkanı doğdu ama işi bilmediğimden almadım.)
Teşekkürler hocam. Benim ağaçlarımın arasında 7mt mesafe var. Bu nedenle 11 dönümde 250-300arası zeytin var. Daha sık dikilen tarlalarda 11dönüme 400ağaç rahat sığar. Geçen yıl sıradışı bir yıl dı ve tarladan 500kg bile zeytin çıkmadı. Geçen yıl yağı parayla aldım hatta:) bu yıl ise 9-10ton arası zeytin çıktı. Hatta tamamını bitiremedik. Hepsi bittiğinde 9tonu geçer diye tahmin ediyorum. Tamamını yağ sıktırsak 1.5ton civarında yağ çıkar. Umarım fikir vermiştir size :) Manisa tarafına yolunuz düşerse beklerim. Yada sormak istediğiniz olursa telefonda da ulaşabilirsiniz.

Biz de zeytinciyiz ve konuyu yakınen bilen biri olarak söylüyorum ki fotoğraflardaki zeytinyağının kıvamı ve rengi gayet güzel görünüyor. 0.4 asit de çok iyi bir değer. Hayırlı satışlar dilerim hocam.

bu standart büyük tenekeler 17lt mi 20lt mi? merak ettim.
Hocam ben bütün gönderilerimi 5 lik tenekelerle yaptım. İçim rahat etsin diye de ilk başta 5lt lik su alıp içine boşalttım. Tamamını aldı, üstte çok az boşluk kaldı. Yani 5lik teneke 5lt alıyormuş :) ama 18 lt lik tenekeler sanırım 17 lt alıyormuş. O zaman niye 17lt lik teneke demiyorlar :) Mantığını bilmiyorum inanın hiç de göndermedim. Çünkü 5lik son kullanıcı içinde kullanımı çok daha kolay.

Hayırlı satışlar. 10 litre alabilir miyiz Üstad?

Hocam merhaba özel mesaj attım. Sipariş veren arkadaşlardan ürünleri teslim alıp, tadına bakınca yorum rica ediyorum :)

Son düzenleme:
Hocam zeytin satışın var mı?
Hocam zeytin çok az sattık. Eşe, dosta, yakınlarımıza gönderdik. Elimde az var şuan. Aslında ağaçlarda zeytin var hala. Yağmurlar nedeniyle son 5 gündür gidemiyorum. Nasip olursa çarşamba itibariyle tekrar devam edeceğiz. Eğer gönderilebilecek kalitede zeytin varsa buraya bilgi olarak eklerim.

Hocam yağ güzel görünüyor ama 280 fazla geldi bana. Bizim buralarda 230 lira kilogramı. Neden sizde daha pahalı acaba?

Edit: Pardon hocam sanırım tenek fiyatını da ekliyorsunuz. Öyleyse fiyat makul.

Hocam yağ güzel görünüyor ama 280 fazla geldi bana. Bizim buralarda 230 lira kilogramı. Neden sizde daha pahalı acaba?

Edit: Pardon hocam sanırım tenek fiyatını da ekliyorsunuz. Öyleyse fiyat makul.
:) Hocam sadece teneke değil aynı zamanda kargo fiyatı da dahil. Sadece kargo lt de 30tl-35tl etkiliyor. Bu da indirimli ve anlaşmalı kargonun fiyatı. Üzerine teneke ambalaj, koli vs :) Bu arada fiyat ile ilgili şu bilgiyi de paylaşayım yeri gelmişken. 1 yıl önce kendi tenekelerimi götürüp, aracımla gidip fabrikadan yağ aldım. Fiyat 220tl-240tl civarındaydı. Şuan da aslında 1 yıl geçmesine rağmen fiyatlar hala aynı yerde diyebiliriz. Bu yıl zeytinyağı anlamında bereketli bir sezon oluyor. Hem yağ miktarı fazla hemde kaliteli yağ var. Normalde sofralık olacak zeytinler, beklemeden, yere düşmeden yağ fabrikasına gitti bu sene. Sipariş veren arkadaşlar var. Kargolarını en kısa zamanda göndereceğim. Teslim aldıklarında yazarlar yoruma. Şimdiden alan herkese afiyet olsun. Sağlıklı günlerde tüketin :)

Son düzenleme:
Okullar için güncelleme : İsteyen okullar için ambalaj + kargo ücreti karşılığında öğretmenler odasına 1lt lik tadımlık numune gönderebilirim. Whatsapp tan yazmanız yeterli :)
1 litre deneme için maliyet ne kadar olur?

1 litre deneme için maliyet ne kadar olur?
Hocam kargo ve ambalaj fiyatı 150tl yi bulur hatta geçer diye tahmin ediyorum. Daha fazla çıkarsa ben öderim :) Yani 150tl diye adını koyabiliriz 1lt lik numune fiyatını. Bu da yağın fiyatı değil kesinlikle.

Hocam yağ fabrikasından alındığı haliyle krom tanka alıp orada dinlendiriyorum. Krom tankın alt kısmında posası birikiyor ama ilk etap ta yine yoğun bir kıvamı oluyor. Zaman içerisinde daha duru bir hale dönüşüyor. Bunun dışında ayrıca br filtreleme işlemi yapılmıyor. bulunduğum bölgede üretici arkadaşların filtreleme adı altında yaptıkları bir işleme de şahit olmadım. filtreleme markalı olarak satılan yağlarda yada onların tesislerinde yapılıyor olabilir.

arkadaşlar z. yagı fiyatı gayet makul. hem bozulacak birşey de değil. kargoları 1 litre için meşgul etmeye gerek yok diye düşünüyorum. alın bir teneke kullanın. en kötü yemekte kızartmada kullanırsınız ziyan olacak bisey değil. hhayırlı satışlar @nuribjk hocam

Hocam kargo ve ambalaj fiyatı 150tl yi bulur hatta geçer diye tahmin ediyorum. Daha fazla çıkarsa ben öderim :) Yani 150tl diye adını koyabiliriz 1lt lik numune fiyatını. Bu da yağın fiyatı değil kesinlikle.
1 litre deneme maliyeti

300+150(ambalaj ve kargo)=450

doğru mu anlamışım hocam?

yakın zamanda almamıs olsam kesinlikle sizden alırdım hocam. yağ fiyatı da kargoyla birlikte olçukça iyi. pahalı bulanlar marketten aynı fiyata ne oldugu bilinmeyen ürün alabilirler.

Geri