Arkadaşlar merhaba. Meslekte ve forumda yaklaşık 17-18 yılı geride bırakmış birisi olarak yazıyorum
2 yıl önce Manisa' dan 11 dönümlük bir zeytinlik almak nasip oldu. İlk yılında neredeyse hiç zeytin yoktu. Bu yıl verim oldukça iyi. Ama sofralık zeytin para etmeyince neredeyse tamamını yağ çıkardım. Bütün foruma yağ gönderebilirim, kırkpınara sponsor olabilirim Kendim çocuklarımla tükettiğim, gönül rahatlığıyla alabileceğiniz zeytinyağının özelliklerini yazıyorum. İsteyen arkadaşlara kargo ile gönderebilirim. Manisa' ya yakın olan gelip, tadına bakıp alabilir.
* Yağın asit oranı 0.4 (ideal asit değerlerini internetten araştırabilirsiniz, 0.4 asit değeri oldukça iyi)
* Gemlik (Trilye) cinsi zeytinin yağı.
* Zeytin yağı kendi bahçeme ait. (Manisa) Yani al-sat yapmıyorum.
* Yağın daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi için krom tank aldım. Yağı krom tankta dinlendirerek, oradan dolum yaparak gönderiyorum. Tankın alt kısmında yağın posasının birikeceği bölüm var. Dolumu üst musluktan yapıyoruz böylece posa dediğimiz yapıdan ayrılmış ve dinlenmiş bir yağ elde ediyoruz. (Tankın fotoğrafını aşağıya ekledim)
* Yağ ilk etapta kıvamı yoğun gelebilir. Taze olduğu için bu şekilde görünüyor. Buzdolabına koyduğunuzda donduğunu da göreceksiniz ki karışım olmayan yağın donması normal olandır. Yine ilk zamanlar boğazda hafif yakıcı bir özelliği vardır. Zaman içerisinde daha duru bir hal alacaktır. Bu detayı özellikle paylaşıyorum. Bulunduğum bölgede taze yağ bu dönemde tercih sebebidir. Bu yazdığım özelliklerde taze yağın olmazsa olmazları (Rengi ve kıvamı görmeniz için fotoğrafını ekledim) Eğer "bu haliyle bize acı geldi, tüketemiyoruz" derseniz yağı bir süre beklettiğinizde yağ daha duru bir hale gelecek. Tad olarak ta acılık büyük oranda kaybolacaktır.
* 5 lik ve 10luk tenekelerle Türkiye' nin her yerine Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz.
Kargo ve Teneke Ambalaj Dahil Fiyatlarımız
* 5LT = 1750TL
* 10LT = 3250TL (2 Adet 5LT Gönderilir)
* 20LT = 6000TL (4 Adet 5LT Gönderilir)
BilgisayarBilisim.Net Üyelerinin Değerli Yorumları
2 yıl önce Manisa' dan 11 dönümlük bir zeytinlik almak nasip oldu. İlk yılında neredeyse hiç zeytin yoktu. Bu yıl verim oldukça iyi. Ama sofralık zeytin para etmeyince neredeyse tamamını yağ çıkardım. Bütün foruma yağ gönderebilirim, kırkpınara sponsor olabilirim Kendim çocuklarımla tükettiğim, gönül rahatlığıyla alabileceğiniz zeytinyağının özelliklerini yazıyorum. İsteyen arkadaşlara kargo ile gönderebilirim. Manisa' ya yakın olan gelip, tadına bakıp alabilir.
* Yağın asit oranı 0.4 (ideal asit değerlerini internetten araştırabilirsiniz, 0.4 asit değeri oldukça iyi)
* Gemlik (Trilye) cinsi zeytinin yağı.
* Zeytin yağı kendi bahçeme ait. (Manisa) Yani al-sat yapmıyorum.
* Yağın daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesi için krom tank aldım. Yağı krom tankta dinlendirerek, oradan dolum yaparak gönderiyorum. Tankın alt kısmında yağın posasının birikeceği bölüm var. Dolumu üst musluktan yapıyoruz böylece posa dediğimiz yapıdan ayrılmış ve dinlenmiş bir yağ elde ediyoruz. (Tankın fotoğrafını aşağıya ekledim)
* Yağ ilk etapta kıvamı yoğun gelebilir. Taze olduğu için bu şekilde görünüyor. Buzdolabına koyduğunuzda donduğunu da göreceksiniz ki karışım olmayan yağın donması normal olandır. Yine ilk zamanlar boğazda hafif yakıcı bir özelliği vardır. Zaman içerisinde daha duru bir hal alacaktır. Bu detayı özellikle paylaşıyorum. Bulunduğum bölgede taze yağ bu dönemde tercih sebebidir. Bu yazdığım özelliklerde taze yağın olmazsa olmazları (Rengi ve kıvamı görmeniz için fotoğrafını ekledim) Eğer "bu haliyle bize acı geldi, tüketemiyoruz" derseniz yağı bir süre beklettiğinizde yağ daha duru bir hale gelecek. Tad olarak ta acılık büyük oranda kaybolacaktır.
* 5 lik ve 10luk tenekelerle Türkiye' nin her yerine Yurtiçi kargo ile gönderiyoruz.
Kargo ve Teneke Ambalaj Dahil Fiyatlarımız
* 5LT = 1750TL
* 10LT = 3250TL (2 Adet 5LT Gönderilir)
* 20LT = 6000TL (4 Adet 5LT Gönderilir)
BilgisayarBilisim.Net Üyelerinin Değerli Yorumları
Yağı beğendim okuldaki arkadaşlar da çok beğendiler. Teşekkürler
Benim yağ da geldi. 20 litre. Tadı, kokusu gayet güzel.
Toplamda 20 lt sipariş ettim kargom 2 günde sağlam birşekilde elime ulaştı. Ben kendim zeytinyağından pek anlamam fakat tadınca zeytin kokusu buram buram geliyor. Anlayan bir arkadaşa ve bakıcıma da verdim onlarda çok beğendiler. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hocam.
5lt x 4 zeytinyağı özenle paketlemiş şekilde kargo ile iki gün içerisinde geldi. Tadı, kıvamı, kokusu gerçekten harika. Teşekkürler @nuribjk
Toplamda 20 lt sipariş ettim kargom 2 günde sağlam birşekilde elime ulaştı. Ben kendim zeytinyağından pek anlamam fakat tadınca zeytin kokusu buram buram geliyor. Anlayan bir arkadaşa ve bakıcıma da verdim onlarda çok beğendiler. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hocam.
Öncelikle hoşgörü diyarı konyadan herkese selamlar...
5lt zeytinyağım geldi, kendimiz de biraz kecimen üzümü biraz napolyon kirazı olduğu için bahçeden hasadın tadı bi başka olur bilirim, burda zeytin ne gezer annem biseyler alıyor işte bende anlamam zeytinden kullanıyoruz, lakin foto çektim iki zeytin yağı arasındaki farkı ben bile anlayabiliyorum daha koyu daha yoğun görünüyor yani, iki ekmek bandım yedim reçel gibi, normalde biz konyalilar zeytin yağına ekmek banmayiz yağa ekmek mi banilir diyorlar lafı çok uzatmayayim buram buram zeytin kokuyor daha önce annemin aldığı zeytin yagi bunun yanında ayçiçek yağı gibi kaldı, alacak arkadaşlar rahatlıkla alabilir kargo da hızlı geldi bu arada ha. Güzel, baya iyi hersey, hayırlı satışlar hocam saygılar bizden
@nuribjk Zeytinyağı güzel paketlenmiş şekilde geldi. Tadına bakmak bugün nasip oldu. Tadına doyum olmuyor. 4x5lt söylemiştim ben. Bizim iki kutuyu komşular aldı Üçüncüye de bir talip var. Belki yakında bir sipariş daha geçerim yağ bitmeden
Ben de 5lt aldım 2 günde gönderdi hocam sağolsun. Hemen test ettim, gerçekten aroması ve asidik dengesi çok güzel, mis gibi zeytinyağı kokusu var. Ben şahsen çok beğendim, düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Emeğine sağlık, hayırlı işlerin olsun hocam.
10 lt aldım. Sakarya ya 2 günde ulaştı. Özenli bir şekilde paketlenmişti. Ürünü çok beğendik. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Hocam, emeğinize sağlık.
20 lt aldım gerçek ve kaliteli zeytinyağı arkadaşlara da teyit ettirdim. Hayırlı işler Tokattan selamlar
Ben de aldım. 1 günde kargo geldi Eskişehir’e. Biz beğendik. Teşekkür ederiz.
Bende aldım arkadaşlar kargom 2 gunde geldi. Teşekkür ederim.
Ben hocamdan 10 Lt sipariş vermiştim geldi. Yağ renk koku ve tat olarak güzel asit oranıda ideal. Kıvamı resimdeki gibi koyu İçiminde hafif boğazımı yaktı. Alışık olmadığımdan galiba.
Son düzenleme: