KASKO NEDİR? İŞİN CİNLİKLERİ NELERDİR?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar
nasipse yarın satış işlemlerini yapmak için ilk arabamı almaya gidiyorum. Galeriden alıcam.

Araba:2. el 40.000km 2011 model Peugeot Partner Tepee Premium Pack 1.6HDI 110 hp

ben 31.000TL ye aldım. Kredi kullandım.
9.000TL peşin
500TL banka dosya ücreti
630x48=30.000TL kredi
Totalde: 39.500TL

KASKO da yapılması zorunlu tutuluyor banka kredisinden dolayı. Kredi kullandıgım esnada eleman
kasko değeri: 28.000TL gozukuyor dedi.

Netten biraz araştırdım hep TEKLİF İSTE linkleri vardı kişisel bilgiler istiyordu güvenemediğim için de vermedim.
Kasko fiyatlarının firmadan firmaya değiştidiğini netten öğrendim.

Kuzenim gecen yıl en ucuz kaskoyu peugeot bayisinden yaptırmıstım diyor. Yarın oraya gidelim diyor. Bu arada arabayı onlardan aldık takas icin galeriye vermişler. 800TL civarı yaptırmış dediğine göre. Babası serbest meslek sahibi araba da onun adınaydı.

Netten demiş arastırdım kasko firmaları kamu çalışanlarına da kampanya yapıyorlarmış. Bazı sitelerde Öğretmen kasko, doktor kasko gibi başlıklar gördüm.

Ben yarın işlemleri yaptırırken sıra kaskoya geldiginde dilimin ucunda hangi sorular olmalı?
kafamda hangi bilgiler olmalı?
Hangi cinliklere karşın savunmada olmalıyım?
Kuzenimin dediği ne derece doğru

NOT:donanımhaber.com da şöyle bir yorum gördüm;
Bana soruyor iseniz
1.olarak: Ergo-Allianz-Axa öncelikli tercihiniz olsun bunların arasında en uygun fiyat sırasıyla AXA-ERGO ve Allianzdan çıkar

2.olarak: Hdı-Dubai-Güneş-Grupama tercihleriniz arasında olsun.. Bunlarn arasında en uygun fiyat sırasıyla Dubai-Hadi-Grupama-Güneş olarak çıkacaktır muhtemelen

bu arada gelir idaresi başkanlığı kasko değeri sorgulama ekranında
2011 yılı için 38,150
2010 yılı için 28,400
yazıyor

full derler hocam fullun içeriğini öğren. mesela ben yeni öğrendim. kaza yaptın aracı servise götürdün ve tamir sürecinde araç tabilinde bulundun. ancak çekiciyle araç gelmediği zaman araç temini yapılmayan kaskolar varmış. allahtan benimkinde öyle bir durum yokmuş. her durumda araç alabiliyormuşum. onu sorabilirsin mesela.

kaskonun anlaşmalı olduğu servisleri öğren. en önemlilerinden biridir. ucuza yaptırırsın en dakdik yerlerle anlaşmalıdır canın sıkılır.

İşi anlayan güvenilir bir sigortacı ile tanışmanızda fayda var.

Araba markasından markasına, şoförden şoföre değişir fiyatlar. Hatta ilk arabanızsa bile değişir.

TC sınırları içerisinde benim adıma olacak ilk araba olacak.
Araba gecen yıl galeriden sıfır alındı. 40.000km sonrası üst model için takas yapıldı.

http://www.sigortam.net/

adresinden bilgilerini gir, birçok firmanın kasko miktarını göreceksiniz..size en uygununu seçersiniz yaptırırsınız, güvenli mi? evet güvenli ben dahil birçok kişi kaskosunu buradan yaptırıyor çeşitli kampanyalar var evet, zaten siz bilgilerini girdikten sonra sizinle irtibata geçiyorlar detayları, sorularınızı öğrenebiliyorsunuz, kabul ettiğiniz taktirde poliçeniz ertesi gün elinizde olacak şekilde kargolanıyor adresinize.sizin referansınız ile yapılan her üyeden de kasko miktarının yüzde 5 i para kazanıyorsunuz, şayet inceler düşünür ve uygun gelirse, pm atarsanız size bilgilerimi vereyim de referans gösterin beni :)
kasko bedeli için yazılan teminatı belirtmişsiniz, bu miktar ort rakamdır, aşağı yada yukarı çekmek sizin elinizdedir, ama ona göre de ödeyeceğiniz kasko miktarı değişecektir. vs vs

EynelMefer' Alıntı:
kasko bedeli için yazılan teminatı belirtmişsiniz, bu miktar ort rakamdır, aşağı yada yukarı çekmek sizin elinizdedir, ama ona göre de ödeyeceğiniz kasko miktarı değişecektir. vs vs

ben galeriye kredi sordugumda dediler "kasko degerinin %80 i veriliyor.
Kasko degeri de sistem tarafından otomatik yapılıyor."

aracın 40.000km 2011 modeline sahibinden.com da baktıgımda 31.000-34.000 arasında idi.
sıfırı 37.000 - 39.000 arasında idi.

eleman bana kasko 28.000 TL gözüküyor dedi. www.gib.gov.tr de de 38,150 gözüküyordu. 28.000TL 2010 yılı icin gözüküyordu.

ben birsey anlamadım bu işten

EynelMefer' Alıntı:
http://www.sigortam.net/ adresinden bilgilerini gir

Gönül rhatlıgıyla girebilir miyiz bilgilerimizi?

hocam plakayı bilmiyorum
aracım var
aracım yok
hangisini sececez.
bi de trafige cıkıs tarihini istiyor. arac 2.el.2011 model. sıfır alınmıştı.
bu konuda ne yapcaz

cyln' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

ben galeriye kredi sordugumda dediler "kasko degerinin %80 i veriliyor.
Kasko degeri de sistem tarafından otomatik yapılıyor."

aracın 40.000km 2011 modeline sahibinden.com da baktıgımda 31.000-34.000 arasında idi.
sıfırı 37.000 - 39.000 arasında idi.

eleman bana kasko 28.000 TL gözüküyor dedi. http://www.gib.gov.tr de de 38,150 gözüküyordu. 28.000TL 2010 yılı icin gözüküyordu.

ben birsey anlamadım bu işten

EynelMefer' Alıntı:
http://www.sigortam.net/ adresinden bilgilerini gir

Gönül rhatlıgıyla girebilir miyiz bilgilerimizi?

hocam tam yoğunlaşamıyorum yazdıklarınıza :)

1- galeriden, bankadan x yerinden araç kredi alacaksanız (ve sıradan bir insansanız (sağlam bir torpil yada kredi çekeceğiniz bankada üst düzey tanıdığınız yoksa) ) nereden alırsanız alın aracın bedelinin en fazla yüzde 80 ni ni kredi olarak verirler...

2-araç kredisinde alacağınız araç en fazla 5 yaşında olabilir, bu sizi ilgilendirmiyor sizin araç 1 yaşında...

3-kasko teminat bedeli ise aracınızın pert olması durumunda kasko şirketinin size vereceği miktardır bu miktarı ne kadar yüksek belirlerseniz kasko ücretiniz o kadar artar.genelde listedeki fiyat üzerinden kasko şirketleri işlem yapar, ekstra bir talebi yoksa kişinin...

4-kredi çektiğiniz zaman aracınız ipotekli olacaktır, borcu bitmeden ipoteği kaldırmak isterseniz ekstra bir ücret ödeyeceksinizdir...

gibi gibi...
bildiklerim :)

yeni gördüm sorunuzu, bilgilerinizde eksiklik varsa ki var, netteki numaradan 7/24 arayabilirsiniz size kesinlikle kibar dille yardımcı olacaklardır, ve bazı şirketler gibi üstelemeyeceklerdir sıkmıyorlar yani illa yaptır diye :)

yani ilk etapta 9000 tl peşinat 500 tl dosya masrafı 800 tl de kasko parasımı ödeyeceksiniz. araba pahalı gibi geldi bana.

Kasko fiyatı şirketten şirkete değişir.
En ucuzunu değil en güvenli olanını seçin.
bazı şirketler düşük fiyat vermek için araba değeriyle oynar, full yapmaz, sadece siz kullanırken kaskonuz geçerli olur
(mesela eşiniz kullanırda başınıza bir iş gelirse ödemez.), arabanız 30.000 Tl ise örneğin 15.000 TL ödeme yapacak şekilde ayarlarlar. (Allah korusun pert durumda size sadece 15.000 verir, onun üzerindeki masraflara karışmaz.)
İnternet güvenlidir ama önermiyorum. (Sigorta acentanizin tanıdığınız olması bence önemli, herhangi bir sorunda danışabilmeniz için, tanış olursa herhangi bir sorunda sizin hakkınızı savunabilir, internetten yapınca size çok fazla önem vermezler (kaskonuzu kesinceye kadar)).
kasko fiyatları arabanın yaşı, kullanıcının yaşı, plaka iline göre çok fazla değişkendir. bir şirketten 1500 fiyat alırken başka bir şirket 600 verebilir örneğin.
Artık şirketlerin ödeme konusunda çok fazla farkı yok sadece bazıları geç öder.
(bu arada benim eşim sigortacı eğer bilmek istediğin, kafana takılan sorular varsa bana özelden de mesaj atabilirsin her konuda yardımcı olmaya çalışırım)

Arkadaşların da dediği gibi kasko fiyatları şirketten şirkete değişiyor. Aynı aracınız için isteyeceğiniz fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Üstelik hizmet veren bir çok kasko şirketi mevcut. Bunlardan tek tek fiyat toplamak da bir hayli uzun iş. İşte bu noktada sizlere OfisPaneli sistemini tavsiye edebilirim. OfisPaneli kasko servisini kullanarak sizin için sigorta şirketlerinden kasko teklifleri alınmasını talep edebilirsiniz. Üstelik ücretsiz ve online.

Eğer şirketiniz var ise ve şirketiniz araçları için kasko anlaşması yapmak istiyorsanız, indirimli fiyatlara OfisPaneli aracılığı ile ulaşabilirsiniz. OfisPaneli, kullanıcılarının gücünü kullanarak şirketlerden indirimli fiyatlar alabilmektedir. Sizler de faydalanabilirsiniz. Ayrıca şirketiniz bir çok gider kaleminden tasarruf yapmanız da mümkün. Elektrik, akaryakıt, kargo gibi en önemli gider kalemlerinden indirimli tedarikçi anlaşmaları yapabilirsiniz. OfisPaneli'nin tüm servislerine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.ofispaneli.com/servisler/

Eski sigortacım abi kasko rayiç değerinin sistemde görünenin %10 aşasına ve yukarısına poliçe kesebilirim. Bu işlemde aşağıdan keserse sigortacı karım azalıyor. Yukardan kesersem karım artıyor demişti. Benim açımdan ne fark ediyor dediğimde %10 aşağıdan kesersem kaskoyu düşük ücretten yaptıraçağımı söylemişti. Bunun üzerine olası bir kazada pert gibi bir durumda az paramı alırım diyince abi fark etmiyor şimdi poliçeyi %10 yukardan kessek bile kaza zamanında sistemdeki görünen kasko rayiç değeri üzerinden ödeme yapıyoruz Şeklinde bir konuşmamız olmuştu. O gün bu gündür %10 aşağıdan poliçe kestiriyorum.
Şimdiki sigorta firmam kaskoda araçın bütün camlarını , farlarını ve stop lambalarını kırılma durumunda kaskoyu delmeden değiştirme kapsamında. Ayrıca araç kazalı ise 7 gün ücretsiz araç tahsisi var.

BBNET
Geri