Karadenizde Gezilecek Yerler nereler

Kodla Büyü

dobradobra10

Site Gezgini
Selam arkadaşlar okul bitiyor artık haftaya cumartesi karadeniz gezelim diyoruz iki aile inş..
Karadenizli olan arkadaşlar yada daha önce oraları gezen varsa nereleri gezebiliriz yani şurayıda kesin gör şurda kesin kal dediğiniz bi yer varmı..
Biz gaziantepten çıkıp ORDU ÜNYE den başlamak istiyoruz..
Ünye-ordu-trabzon giresun oraları gezelim diyoruz bakalım ..
Sizinde önerebileceğiniz yerler varsa oralarda bilmek isterim..şimdiden teşekkür ederimm

Ünye ve Fatsa'yı sahilden geçtikten sonra Fatsa-Ordu arasını yeni yoldan değil de Perşembe sahil yolundan gidip eşsiz doğa manzarasında Uzun saçlının orda bir demlik çay için. Ordu'da teleferik ile Boztepe'ye çıkın. Giresun'da Giresun Kalesi'ne çıkın. Trabzon-Akçabat'ta Akçabat köftesi yemeden geçmeyin. Trabzon'da Sümela Manastırı ve Uzungöl'ü muhakkak ziyaret edin. Rize'ye geçtiğinizde Ayder Yaylası sizi bekliyor, pahalıdır ama balını ilaç niyetine alabilirsiniz. Artvin'den Hopa'ya ordan da ne kaldı Batum'a, gelmişken bir de Batum yaparsınız.

geniş kapsamlı bir soru olmuş hocam. gezilecek çok yer var.(karadenizli değilim ama o taraftan arkadaşım çok.)
atakom hocamın dedikleri zaten 1 hafta yeter gibi gözüküyor.

atakom' Alıntı:
Ünye ve Fatsa'yı sahilden geçtikten sonra Fatsa-Ordu arasını yeni yoldan değil de Perşembe sahil yolundan gidip eşsiz doğa manzarasında Uzun saçlının orda bir demlik çay için. Ordu'da teleferik ile Boztepe'ye çıkın. Giresun'da Giresun Kalesi'ne çıkın. Trabzon-Akçabat'ta Akçabat köftesi yemeden geçmeyin. Trabzon'da Sümela Manastırı ve Uzungöl'ü muhakkak ziyaret edin. Rize'ye geçtiğinizde Ayder Yaylası sizi bekliyor, pahalıdır ama balını ilaç niyetine alabilirsiniz. Artvin'den Hopa'ya ordan da ne kaldı Batum'a, gelmişken bir de Batum yaparsınız.

tamamen katılıyorum güzel bir güzergah

Trabzon Sultan Murat Yaylası, Trabzon Boztepe , uzun sokak da güzel :+1: ohooo bissürü yer var

Trabzon' da yaşıyorum. Dilim döndüğünce anlatayım.

Trabzon sınırına girdiniz. Sabah saatlerine denk geliyorsa yıldızlı mevkinde "Nezih Bahçe" de bir sabah kahvaltısı yapıyorsunuz. Öğle saatlerine denk geliyorsa Akçabat'ta Cemil Usta'da bir köfte yiyorsunuz. Aç karnına gezilmezya :)

Sonraki durak Sera Gölü pek bir şey var mı dersiniz ey işte köfteye alternatif olarak balık ziyafeti çekebilirsiniz. Ordan şehir merkezine geldiniz. Arabayı meydan civarında bir otoparka çekiyorsunuz. Adı uzun kendi kısa olan Uzun Sokakta bir tur atıyorsunuz. Muhtemelen nem %90 lardadır. Ferahlamak adına bir dondurma alıyorsunuz. Kılıçoğlu veya Lokma tatlıdaki dondurmalar hoşuma gidiyor tavsiye ederim. Kısa bir yolculuk sonrası arabanıza atlayıp Boztepe'ye çıkıyorsunuz. terciğim gece çıkılmasıdır. Şehir daha masumane gözüküyor. Çokta geçikirseniz oturacak yer bulamazsınız ona göre. Yazın esen tek yer malum. ( semaver 3 kişilk 10 lira, 5 kişilik 15 vs.. Yani keyif için pahalı değil :) )

Konaklamayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama biz gezmeye devam ediyoruz.Oradan merkeze 46 km uzaklıktaki Sümela Manastırına gidiyoruz. Bize mekan dayanmıyor :) Tekrar arabamıza atlayıp şehir merkezine dönüyoruz. (İsterseniz Maçkaya (Sümela'ya) geçmişken ordan Gümüşhane'ye geçip Karaca Mağaralarına gidebilirsiniz.) Trabzon sahil boyu gidip Uzungöl yolunu tutuyoruz. Evet işte mekan burası konaklamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İnanlar tesisler fena değildi konaklamak için ideal. Apartlar vardır balık yediğiniz bir yerde öneri alabilirsiniz. Helikoptere binmeyi unutmayın :)

Sonra ver elini Rize...

Üsteki arkadaşın mesajı okuyunca hiç yayladan bahsetmediğimi fark ettim. Yaylalar vaz geçilmez. Yayla olarak Hıdırnebi, Kayabaşı, Haçka yaylarını öneririm. Yolları diktir araçları dikkatli kullanınız. Bugün Kayabaşı yaylasındaydık güzel bir gündü.

Not: Navigasyonsuz yola çıkmayın. Yoksa en yakın arkadaşınızdan ödünç alın. Şimdiden iyi yolculuklar.

antepten yola çıkıp ünyeden gezmeye başlayacaksanız, samsundan mutlaka geçeceksiniz demektir. hatta karadenizi ilk samsunda göreceksiniz. güzel bir döner yiyip, fuar, tütün iskelesi, çiftlik caddesi gezintisi, akşam atakum sahili fazla zamanınızı almadan karadenizin tek büyükşehri olan samsunu biraz gezmenize yeter.

Batı karadenize gelin. Bartında en az 2 gün kalın. 1. gün amasra, 2. gün inkum çakraz, 3. günse karabük safranboluya gidin.

Hocam bende Kahramanmaraş dan Karadeniz turu yapmak istiyorum ama hangi güzargah dan gitmeliyim onu bilmiyorum acaba gümüşhane üzerinden mi yoksa Sivas Gürün-sivas merkez-Suşehri-Giresun-Tabzon mu olmalı yollar nasıl acaba arkadaşlar bilgisi olan var mı acaba? Yada tavsiyeleriniz?

Ohooo Trabzon benden olsun...

Uzungöl ve Sera Gölüne mutlaka uğrayın... Sera gölünde yiyeceğiniz balığı ömrünüzce unutamayacaksınız benden tavsiye olsun... Sümela manastırı gezilip görülmesi gereken yerlerden bir diğeri... Boztepede semaver çayı içmeden asla olmaz... Hamsiköye (zigana tarafında) uğrayıp sütlaç yiyin... Ganitaya uğrayıp denizi izlemeden olmaz...

Karadeniz sahilinde Sinopa mutlaka uğrayın...

Ünye ye geldiğinizde Çakırtepeye çıkın hocam orada karışık karadeniz pidesi yiyerek başlayın gezinize.

BBNET
Geri