Trabzon' da yaşıyorum. Dilim döndüğünce anlatayım.
Trabzon sınırına girdiniz. Sabah saatlerine denk geliyorsa yıldızlı mevkinde
"Nezih Bahçe" de bir sabah kahvaltısı yapıyorsunuz. Öğle saatlerine denk geliyorsa
Akçabat'ta Cemil Usta'da bir köfte yiyorsunuz. Aç karnına gezilmezya
Sonraki durak
Sera Gölü pek bir şey var mı dersiniz ey işte köfteye alternatif olarak balık ziyafeti çekebilirsiniz. Ordan şehir merkezine geldiniz. Arabayı meydan civarında bir otoparka çekiyorsunuz. Adı uzun kendi kısa olan
Uzun Sokakta bir tur atıyorsunuz. Muhtemelen nem %90 lardadır. Ferahlamak adına bir dondurma alıyorsunuz.
Kılıçoğlu veya
Lokma tatlıdaki dondurmalar hoşuma gidiyor tavsiye ederim. Kısa bir yolculuk sonrası arabanıza atlayıp
Boztepe'ye çıkıyorsunuz. terciğim gece çıkılmasıdır. Şehir daha masumane gözüküyor. Çokta geçikirseniz oturacak yer bulamazsınız ona göre. Yazın esen tek yer malum. ( semaver 3 kişilk 10 lira, 5 kişilik 15 vs.. Yani keyif için pahalı değil

)
Konaklamayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama biz gezmeye devam ediyoruz.Oradan merkeze 46 km uzaklıktaki
Sümela Manastırına gidiyoruz. Bize mekan dayanmıyor

Tekrar arabamıza atlayıp şehir merkezine dönüyoruz. (İsterseniz Maçkaya (Sümela'ya) geçmişken ordan Gümüşhane'ye geçip Karaca Mağaralarına gidebilirsiniz.) Trabzon sahil boyu gidip Uzungöl yolunu tutuyoruz. Evet işte mekan burası konaklamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İnanlar tesisler fena değildi konaklamak için ideal. Apartlar vardır balık yediğiniz bir yerde öneri alabilirsiniz. Helikoptere binmeyi unutmayın
Sonra ver elini Rize...
Üsteki arkadaşın mesajı okuyunca hiç yayladan bahsetmediğimi fark ettim. Yaylalar vaz geçilmez. Yayla olarak Hıdırnebi, Kayabaşı, Haçka yaylarını öneririm. Yolları diktir araçları dikkatli kullanınız. Bugün Kayabaşı yaylasındaydık güzel bir gündü.
Not: Navigasyonsuz yola çıkmayın. Yoksa en yakın arkadaşınızdan ödünç alın. Şimdiden iyi yolculuklar.