Kangoo'ya lastik önerrimisiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.kangoo'ya mevsimlik/yazlık lastik alacağım. benim sorum şu araç ticari olduğu için lastik alırken neye dikkat etmem gerekir?

michelin energy saver - Alman teknolojisi : Düşük yakıt sarfiyatı, sessizlik, kısa fren mesafesi

hocam michelin almayı düşündüğüm markalardan biri. benim kastettiğim ticari araç olduğu için yüke uygun mu almalıyım? güçlendirilmiş (RS) lastikler falan varmış. bunlardan mı almam gerekir? esas kafama takılan bu. yoksa standart otomobil lastikleri yeterli olur mu?

michelin alma bence,çok yumuşak oldugundan türkiye yollarında çabuk dağılıyor.

good year firmasının yan sanayi markası vardı adını hatırlyamadım şimdi onu alabilirsin gayet güzeldi

seventyseven' Alıntı:
michelin alma bence,çok yumuşak oldugundan türkiye yollarında çabuk dağılıyor.

good year firmasının yan sanayi markası vardı adını hatırlyamadım şimdi onu alabilirsin gayet güzeldi
hocam doğru söylüyor michelin lastiğin ynak kısmı çok yumuşak ve kamyonette özellikle kaldırım taşlarında deforme olma olasığı yüksek... ben hankook kullanıyorum (clio) ses olarak bridgestone dan daha iyi daha yumuşak michelinden daha sert bir lastik

bir velimiz hankook satıyor. yarın bir uğrarım heralde. arkadaşlar 82H, 86H falan yazıyor lastiklerde taşıyabileceği yükü gösteriyormuş. araç ticari olduğu için bunlara dikkat etmem gerekir mi?

hocam goodyear yada pirelli sakın almayın durduğu yerde hava kaçırmaya başlar bir müddet sonra, lassanın lastiklerinden grand slam modemli vardı normal binek araçlar için kangooya uyarmı bilmem ama lassa gran slam önerebilirim. eğer binek arabanız olsaydı bridgestoneyi tek geçerdim :) michelin çok iyi markadır ama 1-2 yıldır çin malı üretimleride var diye duymuştum, 2001e kadar oto lastik satışı yapmıştık ordan biliyorum, rastgele tavsiye etmedim ama şu anda nasıl bu markaların lastiği bilmiyorum. yalnız michelin almayın çin malı olan tipleri çok kötüymüş

Hocam ticari araca göre lastik ilk kez sizden duydum. Siz ortalama ne kadar yük taşıyorsunuz? Yüke göre lastik olmaz diye bilirim, yanağı geniş alacaksınız...
Ben de hankook öneririm ama bu aralar sohbetlerde en çok konuşulan lastik Kumho - Hankook - Dunlop

dorian' Alıntı:
Hocam ticari araca göre lastik ilk kez sizden duydum. Siz ortalama ne kadar yük taşıyorsunuz? Yüke göre lastik olmaz diye bilirim, yanağı geniş alacaksınız...
Ben de hankook öneririm ama bu aralar sohbetlerde en çok konuşulan lastik Kumho - Hankook - Dunlop

hocam banada bir arkadaş "güçlendirilmiş lastiler var bu tip arabalar için biz ondan aldık" dedi. yani bende arkadaştan duydum. köye falan gittiğimiz için arabaya yük atıyoruz. yarın lastikçileri dolaşacağım. önceden sizin deneyimlerinizden faydalanmak istedim. ki satıcıların söylediği herşeye güvenemiyor insan...

buyey' Alıntı:
dorian' Alıntı:

hocam banada bir arkadaş "güçlendirilmiş lastiler var bu tip arabalar için biz ondan aldık" dedi. yani bende arkadaştan duydum. köye falan gittiğimiz için arabaya yük atıyoruz. yarın lastikçileri dolaşacağım. önceden sizin deneyimlerinizden faydalanmak istedim. ki satıcıların söylediği herşeye güvenemiyor insan...

Bir alternatif PETLAS hem türk malı... Köy yollarına naasıl gider bilemem...

Bridgestone B391 tavsiye ederim.
Aracınız hafif ticari kategori içerisinde biliyorsunuz. Bu yüzden lastik alırken mutlaka REINFORCED(yani takviyeli) lastik alın.
İkinci olarak da yük endeksine dikkat edin. Sizin aracınız için muhtemelen 91 ya da daha üzeri olması gerekir diye tahmin ediyorum.
Son olarak da hız sınıfı "H" olan bir lastik alırsanız, hız yaptığınız zamanlarda aklınız lastikte kalmamış olur.
Umarım geç olmamıştır :)

arkadaşlar bugün bazı lastiklere baktım. bu işle uğraşanlarla görüştüm.
genel olarak söylenen şu "yük için kullanmıyorsan reinforced (takviyeli) lastik almana yada ticari araç lastiği almana gerek yok." ben sürekli yük atmıyorum. ticari araç lastikleri daha sert o yüzden bana pek tavsiye etmediler. siz ne dersiniz?

yokohoma, hankook, michelin, starmaxx ve maxis marka lastiklere baktım. ama kafam karıştı açıkcası. lastik işi benim için önemli. can taşıyoruz sonuçta. bu markalardan hangisi güven veriyor sizce?

aralarında bir lastikte 30-35 TL var hocam. gerçekten değecek bir kalite farkı varmı sizce?

dorian' Alıntı:
buyey' Alıntı:
dorian' Alıntı:

Bir alternatif PETLAS hem türk malı... Köy yollarına naasıl gider bilemem...

Ben bir yıl önce dört adet PETLAS aldım iyikide almışım. Boşu boşuna iki katı para ödemedim. Şimdiye kadarda bi sorun çıkarmadı.

YOKOHOMA Adrive AA01 175/65 R14 86T RF aldım arkadaşlar. biraz kullanayım yorumlarımı yazarım...

BBNET
Geri