Kafasında Ek iş yapmayı düşünenler..

Kodla Büyü

erbaskaya

Üye
arkadaşlar , maaşlar malumunuz, hayat şartları da..
öğretmenliğin yanında ek iş yapmak isteyen var mı aramız da..?

:wink:

İşe bağlı hocam. Limon sattırmayacaksan düşünürüz. :mrgreen:

Bilgisayar öğretmeni bir arkadaşım "mangal yapmayı çok sever kendisi", evini sattı ve parasıyla Çin'e gidip mangal kömürü fırını aldı. babasının işyerine fırını kurdu ve şuanda mangal kömürü imal edip satıyor. Geçen hafta aradım, bu fırını imal edip satmayı planlıyorum diyordu, çok para varmış dediğine göre o işte.
Ben daha ek iş bulamadım.

ben de düşünüyorum ticaret ile ilgili bişeyler düşünüyorum canım çok sıkılıyor boş zamanım baya oluyor ama ne yapacamı da bilmiyorum

Arkadaşlar hepimize soruyorlardır hangi bilgisayarı alalım diye. Ben satıyorum sizde müşteri bulun karı paylaşalım ilgilenenler pm atsın

pegasus777' Alıntı:
Arkadaşlar hepimize soruyorlardır hangi bilgisayarı alalım diye. Ben satıyorum sizde müşteri bulun karı paylaşalım ilgilenenler pm atsın
Bende bir bilgisayarcı ile anlaştım..Bana uygun fiyat veriyor ve % 5 ini alıyorum toplam miktarın..Herhalde bu güne kadar 100 notebook tavsiye edip,getirtmişimdir arkadaşlara..
100*1500=150.000 TL yapar..
Bunun % 5 i de 7500 TL yapar..Taş atıp kolum mu yoruldu sanki:)

Arkadaşlar bilginizi bedavaya satmayın,az da olsa komisyon alın.Sonuçta bu da bir emek..

Tabi çoğu bilişimci gibi adsense olayı var bir de:)O da bir ekders kadar oluyor zaten..

idril42' Alıntı:
pegasus777' Alıntı:
Bende bir bilgisayarcı ile anlaştım..Bana uygun fiyat veriyor ve % 5 ini alıyorum toplam miktarın..Herhalde bu güne kadar 100 notebook tavsiye edip,getirtmişimdir arkadaşlara..

Arkadaşlar bilginizi bedavaya satmayın,az da olsa komisyon alın.Sonuçta bu da bir emek..

Tabi çoğu bilişimci gibi adsense olayı var bir de:)O da bir ekders kadar oluyor zaten..

adsense ile ne tarz sitelerden gelir alıyorsunuz hocam

ben marangozda çalışmayı veya kasaplık yapmayı istiyorum ama hanım çomak sokuyo :D seviyorum böle işleri

omd' Alıntı:
idril42' Alıntı:
pegasus777' Alıntı:

adsense ile ne tarz sitelerden gelir alıyorsunuz hocam

dekorasyon,mobilya,inşaat tarzı siteler hocam..18 tane sitem var:)

arkadaşlar bu konuda bazı arkadaşlarla bazı bilgilerimi paylaşmak gibi bir niyetim var ama yanlış anlaşılmasın lütfen birinci olarak güven sorunu çıkıyor. ikinci olarak paylaşmayı düşündüğüm bu bilgiler bence değerli olduğundan nasıl bir sistemle yapmak gerektiğini bilemiyorum.

bu konularda bildiğim tek şey, sağda solda çalışmanıza asla gerek olmadığı. bilgisayarınızın ekranının karşısında günlük 4-5 saat geçiriyorsanız, azimliyseniz ve İngilizce bilginiz de az buçuk varsa yeter.

ingilizceniz çok iyiyse bu çok çok daha iyi bir durum...

Accipiter' Alıntı:
arkadaşlar bu konuda bazı arkadaşlarla bazı bilgilerimi paylaşmak gibi bir niyetim var ama yanlış anlaşılmasın lütfen birinci olarak güven sorunu çıkıyor. ikinci olarak paylaşmayı düşündüğüm bu bilgiler bence değerli olduğundan nasıl bir sistemle yapmak gerektiğini bilemiyorum.

bu konularda bildiğim tek şey, sağda solda çalışmanıza asla gerek olmadığı. bilgisayarınızın ekranının karşısında günlük 4-5 saat geçiriyorsanız, azimliyseniz ve İngilizce bilginiz de az buçuk varsa yeter.

hocam tam olarak nası bişey anlatır mısınız anlamadım da

Accipiter' Alıntı:

bu ek iş olayını bende araştırıyorum. ama ticari zeka sıfır olduğu için henüz bir şey bulamadım. biraz açıklarsanız merak ettim.

agd85' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:

hocam tam olarak nası bişey anlatır mısınız anlamadım da

işte ben de onu tam bilemiyorum hocam. yani nasıl anlatacağıma ve kime anlatacağıma karar veremiyorum. ayrıca bunları bir konu açıp anlatsam yüzlerce kişi haberdar olsa bir anlamı kalmayacak. bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini düşünüp ilerleyen zamanlarda belki yazabilirim.

Ama tekrar söylüyorum, bence hiçbir yerde çalışmanıza gerek yok. bilgisayarınız size yeter...

Ek iş deyince öğretmenlerin herhangi bir iş yerinden bağımsız olarak üçret karşılığı web tasarımı yapması yasal mı?

ingilizce iyi derken?
çok kişinin bilmesi kötü olur derken?
tam iş nedir derken?

Hocam söyleyeceksen söyle işte. Söylemeyecektiysen neden başlığı açtın

arkadaşlar şöyle bir açıklama şimdilik yeterli olur sanırım. bu bahsettiğim interneti kullanarak para kazanma yöntemleri. bunun içinde adsense de var tabii ama sadece onunla sınırlı değil. basit bir örnek vereyim:

fiverr.com u duymuşsunuzdur. bir insanın sadece bu siteyi bile kullanarak maaşının üstünde kazanması mümkün.

bu işleri white hat, grey hat ve black hat olarak üçe ayırabiliriz...white hat temiz işlerdir. grey hat bazı kurnazlıkların kullanıldığı sistemdir. black hat ise genellikle bazı maniplasyonlar içerir. ben şahsen "black hat" şeklinde işlemler yapmıyorum çünkü bunun bir kul hakkı boyutu var. karşımızdakiler (para kaynakları) yabancı bile olsa kul hakkını düşünen kendini frenliyor...

şimdilik bu kadar yeterli olur sanırım.

Ben biraz daha açayım ama arkadaşın dediği gibi bu işleri yapan çoğalırsa pasta küçülür:)

İngilizceniz orta ve yukarı seviyede ise ingilizce makale yazabilirsiniz..İngilizce sitelerin adsense TBM oranı çok yüksektir.Bu yüzde ingilizce özgün makale çok değerli. Şöyle diyim kaliteli 200 kelimelik bir makale 2,5 dolar civarında.İyi ingilizcesi olan biri 200 kelimelik makaleyi 20 dakika da yazar..Aylık 100 makale işi almak çok kolaydır.250 dolar yapar,günde 3-4 saat çalışarak.450 TL iyi para,hiç giderin yok riskin yok..Webmaster sitelerinde dürüst olan ve güzel yazan makaleci aranıyor deli gibi hem de..Ya da kendiniz site açın, 1 yıla kalmaz hitlendirirsiniz (black hat kullanmadan)günlük 1 k yabancı hitiniz olursa ortalama aylık 500 $ alırsınız ama bunun riski var..Google deli algoritma değiştiriyor,filtreye girme ihtimaliniz var,hostçunuz kaçar,makale yazmak ve girmek emek ister. Sosyal medya ayağına para dökersiniz,yabancı tanıtım yazısı almak zorunda kalırsınız.Kısaca 1 yılın sonunda para kazanmaya başlarsınız ancak.Benden bu kadar..İyi akşamlar.

Arkadaşlar ben istanbulda-Avrupa yakasında 4d sinema işi
Yapıyorum. Eğer Şubat'ta eş durumundan atamam olursa
Devir edeceğim. İlgilenen olursa pm den mesaj atabilir.

El-Aziz' Alıntı:
Hocam söyleyeceksen söyle işte. Söylemeyecektiysen neden başlığı açtın

evet arkadaşlar gördüğüm kadarıyla çoğumuzun aklında ek iş yapma düşüncesi var..
ben size network marketing işi teklif ediyorum. tabi ki bazılarınız gerek ön yargılarla , gerek yanlış bilgilendirmelerle bu işe soğuk bakabilirsiniz.( kendimden iyi biliyorum çünkü... eğer bu i bana iki yıl önce ilk teklif edildiğinde kabul etseydim şuan 6-8 bin kazanan konumunda olacaktım.)
ilgilenen ve bilgi almak isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçebilirler.. acaroguz@hotmail.com

bir çok insan gibi bende düşünüyorrum ek iş ama ney bulamıyorum ticaret bana göre değil netten kazanacak bir iş olsa

fpekel' Alıntı:
Hocam bu dediğin titan mantığıyla çalışan sistem değil mi?
Titan Network Marketing sisteminin kötüye uyarlanmışıdır. Legal Network Marketing karıştırmamak gerekiyor.
Network Marketing ile karıştırılan birçok kötü niyetli yapılanma olmuştur. Burada asıl önemli olan, kötü niyetli oluşumların olması değil, iyi ile kötüyü ayırt edemeyen insanların olmasıdır.
Geçmişte Saadet Zinciri adı altında bir yapılanma Ülkemizde gerçekleşmiştir. Bu yapılanma da işleyiş şu şekildeydi; Sen sisteme girerken X miktar para ile giriyorsun ve X miktar para ile sisteme dahil edebileceğin kişileri bulup para kazanıyorsun. Yani ortada sadece para dönüyor! Ürün filan yok. Bir nevi para oyunu işte..
Daha sonra görünüşte(!) daha masum bir versiyon ile organizasyonlar kuruldu. Bu organizasyonlardaki esas yukarıda anlatılandan farksız fakat bir fark var! Ortada bir ürün var. Acaba nasıl bir ürün? Tamamen göstermelik.. Yani 50 liralık bir ürün veriyorlar fakat sen sisteme 1000 lira ile dahil oluyorsun. (Rakamlar örneklendirmedir.) Ve belki de o ürünü bile alamıyorsun!.. Gariptir ki, yaptıkları işe Network Marketing dediklerini de duydum. Fakat asıl yaptıkları Titan sistemdir.
Bu sistemler de paradan para kazanırsınız fakat Network Marketingde üründen/hizmetten para kazanırsınız. Bir şirkete dahil olurken, şunu kendinize sorun “Ben bu ürünü normal yoldan almam ile Network Marketing ile almam arasında ne fark var? Zararım var mı?”. Anlatmak istediğim, Network Marketingde verdiğiniz ücrete karşılık gelecek bir ürün alırsınız/almalısınız. Network Marketingde para kazanmak kişinin tamamen kendi çabasıyla ilgilidir fakat sisteme dahil olmaktan dolayı para kaybetmek yoktur.

Network marketing’ de işleyiş, ‘ birlikten kuvvet doğar ‘ özdeyişi ile tam olarak örtüşüyor. Bir kişinin % 100 kendi çabasıyle yaptığı bir işi, aynı kişinin kendi alt üyesi olarak bulacağı 100 kişi ile, herbirinin sadece % 1′ lik çabasıyla o işi yapması olarak nitelendirebiliriz. Zaten katlı pazarlama özelliği de buradan gelmekte.

BBNET
Geri