Kısa Parliament Aldım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan El-Aziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
bdogretim' Alıntı:
Çıkşta bir night blue alayım.
İki tane içip atıyorum.
1 yıl önce başladım. 28 yaşındayım.
1 yıl boyunca her gün bir paket bazen de iki paket içtim.
Şimdiyse bırakma aşamasındayım. 3-4 gün hiç içmediğim oluyor. Çok canım çekerse bir paket alıyorum 1-2 içip atıyorum.
Umarım tamamen bırakırım. Ama bırakmak istiyor muyum ondan emin değilim.

bırakamassnı hocam. bende senın gibiyim bırakmak istediğimden emin değilim. bırakmıyorum bu nedenler.

theghost83' Alıntı:
Allah yardımcın olsun. inannırsan ve istiyorsan başarırsın.

hocam bu arada şu kitabın pdfsini paylaşabilirmisin acaba.
Hocam kitabın telif hakkı falan varmıdır bilmiyorum ama Allen Carr yöntemi pdf diye aratınca çıkıyor.

hocam öyle güzel anlatmışsınız ki benim de canım şu night blue'dan çekti. Başlasam mı ben de acaba?

Ben de annemle birlikte aynı adımı attım 30 Aralık gecesi. Allen Carr ile sigarayı bırakmanın kolay yolu die bir video izledik. Hiç aklımızda yokken ikimizde bırakmaya karar verdik. O günden beri içmiyoruz. Umarım tekrar o tuzağa düşmeyiz tüm bırakanlar olarak. Rabbim sabır versin.

Bu son norm fazlası atama süreci beni yeniden başlattı sigaraya. :oops: . Bırakabilenlere helal olsun! :+1:

sigarayı bırakmak; sevgiliden ayrılmak gibidir fena koyar adama, sigara içmek; sevişmek gibidir içerken tatlı bir haz, içtikten sonra tekrar içmek isteyene kadar süren bir pişmanlıktır.

Champix'i öve öve bitiremiyorlar. Ben de 14 yıldır içiyorum. İlginçtir dün gece gezinirken forumun birinde champixe denk geldim. Bayaa ilginç deneyimlerden bahsedilmiş. Bir çok kişi ile sigaraya karşı aynı duyguları (sevgiliyiz sigara ile) paylaşıyorum ve bu kişiler champix ile bırakmış. Sömestırdan sonra ben de champix kullanmayı düşünüyorum.
El-Aziz hocam, deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
Allah utandırmasın.
Bir sigara yakayım bari :)

Merhabalar,
Bende 14 yıl boyunca sigara ile sevgili hayatı yaşamış, bir türlü ondan kopup bırakamamış birisiydim 1,5 yıl öncesine kadar. 1,5 yıl önce bir bebeğimizin olacağını öğrendiğim gün bırakmaya karar verdim. İlaçla sigara bırakılabiliyormuş diye duyduğum için Devlet Hastanesinte KETEM bölümüne gittim. Minik bir anketten sonra bağımlı olduğumu söylediler ve 1 hafta içine ilacı bana verebileceklerini belirttiler. O hafta tatile çıkacağım için tatil dönüşü almaya karar verdim. 10 gün sonra tatilden dönünce ilk Champix paketini aldım. Küçüklükten beri prospektüsleri okumak gibi bir alışkanlığım var ve başladım ilacı almadan prospektüsü okumaya başladım. Aman Allah'ım o da nesi, sigara bana daha az zarar verecek gibiydi. İntihara varabilen pskilojik durum bozuklukları, sinirlilik hali, mide bulantısı, kusma, halisünasyonlar vs vs vs. Ama girmiştik bir kere yola. İlk hafta sigara ile beraber içilmesi gerekiyor ilacın. ilk 3 gün birer doz 500mg sonrasında 4 gün 2 doz 500mg devam. 2. haftadan itibaren 1000mg 2 doz alınıyor günde ve o hafta içerisinde sigarayı da bırakmak gerekiyor. Prospektüste bırakacağınız günü önceden balirtin ve ona göre davranın yazıyordu ama doktorum bana tarih belirtmememin daha iyi olacağını söyledi. Bende sevgilimden son günden önce ayrılmamayı düşünüyordum zaten. 2 haftada artık ilaç etkisini göstermeye başlamış, içtiğim sigaralardan zevk alamaz olmuştum. Ve artık bırakmak zamanıydı. Bıraktım sigarayı ikinci hafta ve ilaca devam tabiki. 2. Paket ilacı aldım ama ilk kur ilacıydı o da doktorum ilk hafta kullanılacakları kullanmayıp 2. haftanın 1000 mg dozlularından devam etmemi istedi. 3. Paketi alırken doktoruma artık sigar içmediğimi, unttuğumu söylememe rağmen bu sefer bana 1 hafta 1000 mg sonrasında da 1000 mg paketi 2 ye bölüp kullanmamı ve kullanmadığım ilk hafta 500mg ilaçlarını da bu şekilde kullanabileceğimi söyledi. Yurt dışında ilacın kullanım süresi ortalama 6 ay olduğu ve insanların bu 6 ay içinde başlama olasılıklarının yüksek olduğu için süreyi uzattık. Tahminen 11 haftalık ilacı böl parçala 14 hafta kadar kullandım. Ve artık sigarayı aklımdan bile geçirirken midemin tuhaflaştığını hissedebiliyorum. İlaç gerçekten işe yaramıştı ve bende sigarayı bırakmıştım.,
Çevremdeki arkadaşlarımla paylaştım. Onlarda sigarayı bırakmak için kullanmaya karar verdiler, fakat ilaç her bünyeye aynı yan etkiyi göstermiyor. Farklı farklı yan etkiler uyandırdırdığı için kişiden kişiye etkisi de farklı oluyor. bende halisünasyon ve garip garip rüyalar olmazken bir arkadaşım geceleri uyuyamıyordu.
Bunun dışında sigarayı bırakmaya gerçekten sizin de karar vermeniz gerekiyor. Hani sevgilinizi bırakmaya karar vermemişseniz ilaca başlayıp kendinizi zehirlemeyin. İlacı bırakır sigaraya devam edersiniz.
Son olarak en önemli nokta da çevrenizdeki insanların size destek olmaları gerekiyor. Eğer siz sinirlilik hali yaşarken karşınızdakiler alttan almıyorsa yada bozuk psikoloji ile hareket ederken buna göre reaksiyon veriyorlarsa sıkıntı yaşarsınız.
O günden sonra hiç sigara içip içmediğimi soracağınızı düşünerek cevaplayım, bir kaç kez gerçekten canım sigara istedğinde denedim. Ama o etki beynimde öyle bir yer etmişti ki duman kokusu ilk geldiğinde midem kalktı. İçemedim.

Denemeden karar vermeyin, ilaç her bünyede farklı etki gösterebilir. İçinizde bırakmaya dair bir istek varsa ilacı kullanın. Yok günde 3 tane iç 5 taneye düşürürsen kesin bırakırsın gibi işler hikaye biraz. 1 ay 3 tane içersin 2. ay 2 paket içer farkı kapatırsın.

Ne deyim, kolay gelsin.

30 yaşındayım ve sigarayı hayatımda bir kez bile elime almadım. Tadını bilmiyorum. İçmediğim içiin kendimi çok şanslı ve çok sağlıklı hissediyorum. Kolay kolay hasta olmam. Olsam da çabucak atlatırım. Üstüm başım sigara kokmuyor hele ki ağzım. İçenlerin yanına yaklaşınca o koku içmeyeni öyle rahatsız ediyor ki... İçenlere de tavsiyem bir an önce bırakmaya çalışmaları...Bence insan iradesinin üstünde bişey yok. Kafanıza koyduktan sonra kesin yaparsınız. Babam içmiyeceğim dedi bıraktı. O gündür de hiç içmez... Lütfen sevdikleriniz için bunu yapın.... Bırakmaya çalışanlara da bol şans diliyorum. Allah yardımcınız olsun...

endorfinnn' Alıntı:
Champix'i öve öve bitiremiyorlar. Ben de 14 yıldır içiyorum. İlginçtir dün gece gezinirken forumun birinde champixe denk geldim. Bayaa ilginç deneyimlerden bahsedilmiş. Bir çok kişi ile sigaraya karşı aynı duyguları (sevgiliyiz sigara ile) paylaşıyorum ve bu kişiler champix ile bırakmış. Sömestırdan sonra ben de champix kullanmayı düşünüyorum.
El-Aziz hocam, deneyimlerinizi merakla bekliyorum.
Allah utandırmasın.
Bir sigara yakayım bari :)

Teşekkür ederim hocam. Bugün saat 9 da devlet hastanesinin sigarayı bırakma polikliniğine gittim. Ne kadar sigara içtiğimi falan sordular bir kaç soruda. Sonra doktor iki ilaç olduğunu yan etkilerini falan anlattı. Bunlardan biri Champix diğeri de Zyban dı sanırım. Champix yazdı doktor. Devlet karşılamıyor. fiyatı 189.5 tl. Gidip ilacı aldım. Tekrar doktorun yanına gidip nasıl kullanmam gerektiğini öğrendim.
İlk 3 gün 0.5mg' lık tabletlerden sabah 1 tane içeceğim. İlk tableti bugün aldım. Bir tabletin etkisi olduğunu sanmıyorum ama bugün 5 tane sigara içtim. O da canım çok fazla istemeyerek. Ağzımda garip bir tat oluyor sigara içtiğim zaman. Zaten 1 haftadır az içiyorum.

Bu başlıktan ilacın etkilerini paylaşacağım. Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar takip ederlerse ilacı kullanıp kullanmama konusunda bir fikir sahibi olabilirler.

El-Aziz' Alıntı:
eses' Alıntı:
champixle bıraktım hoca bırakma isteğinizi bırakmayın bir de bu ilacı gerisi kendiliğinden oluyor.
Ne kadar kullandınız hocam champix i? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız? Ben hastayım ve bu ilaca ihtiyacım var. Ve malesef benim gibi hasta milyonlarca kişi var bu ülkede
Bir aylık doz yetiyor hocam ; bi başlamaya isteğe bakar gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Zaten en uzun ilaç süreci bir aylık periyodlar olarak toplam 3 kutu olmasına rağmen kullananların yüzde doksan dokuzu bir aylı kutu bitmeden sigarayı bırakmış oluyor.
Deneyimle sabit 3,5 yıl oldu.

1993 Eylül'den beri kesintisiz kullanıyordum.Ama 2 gün civarında 1 paket bitirdiğim için hep kendimi kandırıyordum. :++: Yılbaşında bacanaklarda toplanmıştık.31 Aralık gece 00.15 gibi bir tane içtim.Sonra bacanaklardan ayrılıp eve döndük.Benim daha 2-3 tanesi içilmiş paketi unutmuşum.1 Ocak günü öğleye kadar uyanma-kahvaltı faslı sürdüğü için yakma ihtiyacı duymamıştım.Kahvaltı sonrası bakkala sigara almaya gittim.Baktım zam bekledikleri için satılmayan dandik sigaralar haricindekileri saklamışlar.Okkalı bir küfürden sonra "İçmiyorum lan" deyip çıktım.Ve daha içmiş değilim.Ha arada canım çekiyor ama gene de içmedim.Sağolsun okuldaki arkadaşlardan köstek olan da çıkmadı.Teneffüslerde çayımın yanına bir Alpella Üçgen alıyorum bu bana yetiyor.8 gün yeterli mi, tabii ki değil ama yok azaltarak bırak,yok tarih belirle vb... gibi vedalaşma fasılları boşmuş.Sadece irade ,kafaya takmamak,başka şeylerle uğraşmak şu an gördüğüm kadarıyla yetiyor.İnşaallah sonuna kadar şu zıkkımı içmeden giderim...

El-Aziz' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam. Bugün saat 9 da devlet hastanesinin sigarayı bırakma polikliniğine gittim. Ne kadar sigara içtiğimi falan sordular bir kaç soruda. Sonra doktor iki ilaç olduğunu yan etkilerini falan anlattı. Bunlardan biri Champix diğeri de Zyban dı sanırım. Champix yazdı doktor. Devlet karşılamıyor. fiyatı 189.5 tl. Gidip ilacı aldım. Tekrar doktorun yanına gidip nasıl kullanmam gerektiğini öğrendim.
İlk 3 gün 0.5mg' lık tabletlerden sabah 1 tane içeceğim. İlk tableti bugün aldım. Bir tabletin etkisi olduğunu sanmıyorum ama bugün 5 tane sigara içtim. O da canım çok fazla istemeyerek. Ağzımda garip bir tat oluyor sigara içtiğim zaman. Zaten 1 haftadır az içiyorum.

Bu başlıktan ilacın etkilerini paylaşacağım. Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar takip ederlerse ilacı kullanıp kullanmama konusunda bir fikir sahibi olabilirler.

08.01.2013 tarihinde ilacı kullanmaya başladım. Bugün 14. gün. İlacı 8 ile 14. günler arasında bir gün belirleyip o günde bırakmak gerekiyordu. Ben 14. gün bırakmak istiyordum aslında ama doktor 10. gün bırak dedi.

İlacın ilk 3 gün pek bir etkisi olmuyor ama zaten sigarayı bırakmak istediğiniz için isteyerek az içiyorsunuz. 3. günden sonra 0.5 mg' lık haplardan günde 2 tane içiyorsunuz ama yine pek etkisi olmuyor sigara içme isteğine. Ancak hd kalitesinde rüyalar ilk günden başlıyor. Aslında şöyle oluyor: ilaç derin uykuya dalmaya izin vermiyor ve derin uyuyamadığınız için bilinciniz yarı açık şekilde rüya görüyorsunuz bu yüzden gördüğünüzün rüya mı gerçek mi olduğunu gece defalarca uyanıp kendinize soruyorsunuz... Dediğim gibi gece defalarca uyanıyorsunuz...

8. günden sonra ilaç etkisini iyice göstermeye başlıyor çünkü 8. günde 1 mg'lık haplara geçiyorsunuz ve günde 2 tane içiyorsunuz. Sigara içmeyi unutmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş. Aklınıza geldiği anda içerseniz içiyorsunuz içmezseniz istek geçip gidiyor. Yavaş yavaş sigaranın tadı bozulmaya başlıyor. İstek gelip de içseniz bile pişmanlık yaşıyorsunuz. "Ben niye içiyorum ki bunu? Zaten canım da istemiyordu. " diyorsunuz. Böylelikle sigara sayısında azalma oluyor. 9. gün biraz da kendi çabamla sadece 5 sigara içmiştim mesela. 8. gün de çok az içmiştim.

10. gün artık sigara içmeyi çok fazla istemiyordum. Cebimde bir paketin yarısı kadar sigara kalmıştı. Artık bu paket bitsin sigara almayayım diye düşündüm. Bi yerde yemeğe davetliydik. Çok sevdiğim bir yemek olacaktı menüde:) ki o yemekten sonra 2 adet sigara olmazsa olmazımdı benim... Neyse o gece zorla tüm sigaralarımı içtim. Gece 12 gibi söndürdüm son sigaramı da.

4. gün bugün sigarayı bırakalı. 11. günde bıraktım.

İyi mi yaptım bilmiyorum. Baştan niyetim 14. gün bırakmaktı. Bazen düşünüyorum son güne kadar içmelimiydim acaba? diye. Çünkü ilaç 2. haftadan sonra kullananların bir kısmında mide bulantısı yapmış sigara içerken. Bende hiç yapmadı. Tiksinmedim sigaradan. Bıraktım ama hala seviyorum sigaranın kokusunu:) ama bıraktım. Sigara "inşallah" bitmiştir benim için. Aklımdan çıkmıyor, hele ilk 2 gün hiç çıkmadı aklımdan. Elimi kolumu koyacak yer bulamadım. Ama 3. gün çok fazla aklıma gelmedi. Aklıma geldiğinde de çabuk geçiştirdim. Bugün yani 4. gün sabah hiç istemedim. Okula geldiğimde nikotinkeş arkadaşlarımı görünce istedi canım:) bende onlarla gittim ama öylesine...

Bugün sigarayı bırakmamın 40. günü doldu, 41. gündeyim. Günde 1-2 kez geliyor aklıma sigara. Ama çok kısa sürede istek geçiyor. Yanımda genelde mentollü şeker türü şeyler bulunduruyorum canım istediği zaman bir tane atıyorum ağzıma.

Günde 1,0 mg sabah 1,0 mg da 12 akşam almam gereken ilacı da yaklaşık 15 gündür öğleden sonra 0,5 mg alıyordum. Bi kaç gün hiç almayayım dedim ama baktım canım çok sigara istiyor almaya devam ettim. Muhtemelen kutu bitene kadar kullanırım. Beden eğitimi öğretmenimiz de benden sonra bıraktı. O da ilaç kullanmak yerine spor yapıyor. Canı sigara istediğinde çıkıp koşuyormuş akşamları. Diğer sigara içen arkadaşlar da artık çok az içiyorlar. Başta benimle dalga geçmişlerdi sigarayı bırakma kararı aldığım için, ama şimdi bana özentiyle bakıyorlar. Onlar da bırakmak istiyor...

Bugünden sonra artık günleri saymayacağım. Belirli zaman aralıklarında muhtemelen başlık silinmezse hissettiklerimi paylaşırım. Belki ileride sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar olursa onlar için bir katkım olur, her ne kadar bu paylaşım şu an çok fazla insanın ilgisini çekmemiş olsa da belki ileride olur. Çünkü insanlık için çok küçük, hatta ehemmiyetsiz; ama kendim için hayati öneme sahip bir başarı elde ettim ve bunun da gururunu yaşıyorum :)

Bırakın sigarayı!

endorfinnn' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:
Bırakın sigarayı!

Evlenince :)
Hocam benim de düşüncem o şekildeydi bekarken, öyle de yaptım ama yanlış yapmışım. Yerleşik hayata geçince daha zor oluyor:) Ya evlenmeden bırakın ya da evlendikten sonra evliliğe tam olarak alışmadan bırakın. Çünkü evde sigara içmek bir rutin haline geliyor ve bırakınca o içtiğin zamanlar geldiğinde çok zor oluyor. En güzeli evlenmeden önce bırakmış olmak...

BBNET
Geri