Ip Dağıtma Sorunu

Kodla Büyü

yilmazselcuk55

Aktif Üye
Okulumda modemi değiştirdik. TP-link modem aldık.Kullanıcı adı ve şifresini girdim kablosuz ağ şifreisini oluşturdum.Okulda arasıra net gidiyor. Modemi Resetleyince Tekrar net geliyor.ama kablosuz bağlantıda sorun oluyor elle ıp verince sıkıntı yok ama otomatik ıp ile bağlanmak isteyince olmuyor.Akıllı telefonlarda bağlantı kuruldu diyor.ip numarası alınıyor diyor ama nete girmiyor.DHCP IP dağıtamıyor gibi geldi. Yeni atandım acaba bana yardımcı olabilir misiniz DHCP ayarı var mı ? Bu durumu nasıl düzeltebilirim.Modem otomatik ip vermesini nasıl sağlayabilirim.

dsl bağlantısı gidiyor ondan gelince bir kaç dakika sonra otomatik düzelecektir.Resete falan gerek yok.Birde santral varsa bağlantıyı kesebilir.Santrala girmeden modeme hattı girdirin.Kolay gelsin

hocam tesadüf müdür bilmiyorum ama her yıl çevremdeki arkadaşlarımdan modemi tplink olanlardan bu şikayeti alıyorum, evime aldım aynısını yaptı, okula da aldım aynısını yaptı, ben artık tp link modemlerden şüphelenmeye başladım

Modemlerin fabrika ayarlarında belirtilen IP aralığı bazen yetmiyor, DHCP ayarlarında dağıtılacak IP aralığını kontrol edin eğer azsa artırın aralığı, yoksa IP dağıtımında sıkıntı çıkar.

Sorun çözülmedi hocam santrala giriyor ama okulda o kadar kablo vardi okulun zemin katından giriyor kablo sonra bi kablo karmaşası içinde 1. kata çıkıyor modeme giriyor sonrada zemin lkata tekrar inip switch ten dağılıyo ama karmaşık kablolar. Modemin arayüzünden bi ayarı yok mu tp link modem ?

mavi85' Alıntı:
hocam tesadüf müdür bilmiyorum ama her yıl çevremdeki arkadaşlarımdan modemi tplink olanlardan bu şikayeti alıyorum, evime aldım aynısını yaptı, okula da aldım aynısını yaptı, ben artık tp link modemlerden şüphelenmeye başladım

Peki sıkıntıyı nasıl çözdüler hocam ?

hocam öncelikle okulda ne kadar kablolu interneti kullanan araç varsa onlara sabit ıp verin. modem ara yüz ayarlarından ise dışarıdan bağlanan bir donanım için otomatik ıp aralığı tanımlayın ki ıp çakışması olmasın.mesela ben 200-255 aralığını sabit ıp ler için ayırdım.başlangıç ıp:2 ıp havuz sayısı da :198 gibi ayrladım.kameranın ıp sini de unutmayın hocam.
bizim okulun da modemi tp link idi.arada net gidiyordu.modemi değiştirdik şimdi pikatel kullanıyoruz. kesinti yaşamıyoruz artık.tp link lerde mi sorun bilmiyorum. :shock:
bu arada okula FATİH projesi gelmişse o kablo yığınından kurtuluyorsunuz.

modem ip nosunu 192.168.1.254 şeklinde yaparsan düzelebilir hocam. bende de aynı sorun vardı bu şekilde çözdüm.

Sayın Hocam. kolay gelsin.
bizim okuldaki kablosuz internette de sıkıntılar vardı. bazıları kesintisiz çalışırken bazıları hiç bir şekilde ip dağıtmıyordu. bende hepsini tekrar ele aldım ve Bilgisayar Bilişim Forumlarındaki bu konuyla ilgili açılmış konuları tek tek okuyarak sorunu çözdüm. şu anda 9 tane farklı markalarda çalışan ve hiç bir sorun olmayan bir sistemimiz var. Neler mi yaptım?
Öncelikle tüm dağıtıcıları söktüm. Resetleyerek fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra bilgisayara tek tek bağlayarak ayarlarını yaptım.
Modemde yaptıklarım (D-Link)
1. Kablosuz özelliğini kapattım.
2. Wireless Bridge menüsünde AP modunu Access Point yaptım.
3. Advanced Setup menüsünde LAN ayarlarında Leased Time (Hour) bölümünü 3 e düşürdüm.
Kablosuz Dağıtıcılarda (4 TP-Link, 2 Everest, 3 CNet)
1. Basic Settings - Operation Mode - AP Router olarak seçtim.
2. Network - LAN bölümünde static IP ve 192.168.1.254 (den başlayarak geriye doğru 253-252 gibi numaralandırdım)
3. WAN menüsünde Dinamik IP seçtim.
4. Wireless Settings menüsünde SSID adlarını (Kat-1A, Kat-1B, Kat-2A gibi) verdikten sonra WPA2 şifrelendirmeyi seçerek Kablosuz Bağlantı şifresini girdim.
5. Advanced Settings menüsünde DHCP yi Disable yaptım. kendisi IP dağıtmadan modemden aldığı IP leri dağıtsın diye.
Hepsi bu kadarcık... :)
Hepsini yerine takdığımda sorun çözüldü. 9 tane dağıtıcı sorunsuz çalışıyor. şifreyi bilen herkes ister bilgisayardan ister telefondan rahatlıkla bağlanıyor. ayrıca LAB'da da 20+1 bilgisayarlar sorunsuz bağlanıyor.
kolay gelsin...

dekoderman' Alıntı:
Sayın Hocam. kolay gelsin.
bizim okuldaki kablosuz internette de sıkıntılar vardı. bazıları kesintisiz çalışırken bazıları hiç bir şekilde ip dağıtmıyordu. bende hepsini tekrar ele aldım ve Bilgisayar Bilişim Forumlarındaki bu konuyla ilgili açılmış konuları tek tek okuyarak sorunu çözdüm. şu anda 9 tane farklı markalarda çalışan ve hiç bir sorun olmayan bir sistemimiz var. Neler mi yaptım?
Öncelikle tüm dağıtıcıları söktüm. Resetleyerek fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra bilgisayara tek tek bağlayarak ayarlarını yaptım.
Modemde yaptıklarım (D-Link)
1. Kablosuz özelliğini kapattım.
2. Wireless Bridge menüsünde AP modunu Access Point yaptım.
3. Advanced Setup menüsünde LAN ayarlarında Leased Time (Hour) bölümünü 3 e düşürdüm.
Kablosuz Dağıtıcılarda (4 TP-Link, 2 Everest, 3 CNet)
1. Basic Settings - Operation Mode - AP Router olarak seçtim.
2. Network - LAN bölümünde static IP ve 192.168.1.254 (den başlayarak geriye doğru 253-252 gibi numaralandırdım)
3. WAN menüsünde Dinamik IP seçtim.
4. Wireless Settings menüsünde SSID adlarını (Kat-1A, Kat-1B, Kat-2A gibi) verdikten sonra WPA2 şifrelendirmeyi seçerek Kablosuz Bağlantı şifresini girdim.
5. Advanced Settings menüsünde DHCP yi Disable yaptım. kendisi IP dağıtmadan modemden aldığı IP leri dağıtsın diye.
Hepsi bu kadarcık... :)
Hepsini yerine takdığımda sorun çözüldü. 9 tane dağıtıcı sorunsuz çalışıyor. şifreyi bilen herkes ister bilgisayardan ister telefondan rahatlıkla bağlanıyor. ayrıca LAB'da da 20+1 bilgisayarlar sorunsuz bağlanıyor.
kolay gelsin...

tşkr

Sayın hocam bağlantı problemi internet hat bağlantısının sağlıklı olmaması mı yoksa modemin sağlıklı çalışmaması mı? bunu belirlemek lazım.
Eğer hat problemi ise telefon kablosunu ve splitter bağlantısını sağlıklı şekle dönüştürmelisiniz. bu konuda sıkıntı yoksa modemimizin yazılım sürümünde problem olabilir. bazı modemlerde cache bellek hatası da olabiliyor. ödünç bir modem kullanarak bunu test edebilirsiniz.

Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Okuldaki lablardan birini yeni açtık modemin üzerindeki bilgisayar sayısı baya arttı. Bu sebeple de ip dağıtma sorunu yaşıyoruz rastgele bilgisayarlarda internet gidiyor TPLİNK modem ve switchleri kapatıp açmak zorunda kalıyoruz. Ben modemi değiştirmeye karar verdim. Çok kullanıcıya sorunsuz oto ip dağıtabilecek hangi modemi önerirsiniz 250 liraya kadar bütçe ayırdık çünkü herkese bıkkınlık geldi.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

mavi85' Alıntı:

+1 Katılıyorum. bu konuda ortak çok. Tp link müşteri hizmetleri bu şikayetle başvurduğumda geçenlerde üst uzmanlarımıza aktaracağız dediler.
Bendede Tp link modem ve 2 adet tp link access point var. Access pointler modem e bağlı ipleri network bölümünden sabit olarak yapılandırdım. DHCP leride kapalı. Yani ip yi modem üzerinden alıyorlar.

Olay şu:
Ana modemim wirelessi sorunsuz çalışıyor yani modem kablolu ve kablosuz ip dağıtımını kendi üzerinden güzel bir şekilde yapmakta.. bazen internetten düşüyor aç kapat yaparak çözüyoruz vs.
Access pointler ne şifreli, ne de şifresiz modem üzerinden ip dağıtamıyor.. ne cep n ede diğer cihazlar bağlanamıyor. (tablet vs)
Accesspointlerin dhcp özelliğini aktif ediyorum modemin ip havuzunu kısıtlıyorum havuz dışından ip dağıtımını access pointlere yaptırıyorum o zaman cihazlar bağlanıyor. çok ilginç bir durum ve dhcp kapalı olunca hiçbir şekilde cihazlar ip alamıyor şifresiz olsa bile aynı.. firmware güncellemeleri en son yani cihazların hepsi güncel.. cok beğendiğim bu firma bu nedenle canımı sıkmaya başladı..

Modem ve access pointler arasında nasıl bir alışveriş var neden bu sorun oluyor bilemiyorum.

Cisco Linksys bir ürün önerin okul için kullanmış olduğunuz da alalım yahu herkes beni bekliyor :+1:

BBNET
Geri