Sayın Hocam. kolay gelsin.
bizim okuldaki kablosuz internette de sıkıntılar vardı. bazıları kesintisiz çalışırken bazıları hiç bir şekilde ip dağıtmıyordu. bende hepsini tekrar ele aldım ve Bilgisayar Bilişim Forumlarındaki bu konuyla ilgili açılmış konuları tek tek okuyarak sorunu çözdüm. şu anda 9 tane farklı markalarda çalışan ve hiç bir sorun olmayan bir sistemimiz var. Neler mi yaptım?
Öncelikle tüm dağıtıcıları söktüm. Resetleyerek fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonra bilgisayara tek tek bağlayarak ayarlarını yaptım.
Modemde yaptıklarım (D-Link)
1. Kablosuz özelliğini kapattım.
2. Wireless Bridge menüsünde AP modunu Access Point yaptım.
3. Advanced Setup menüsünde LAN ayarlarında Leased Time (Hour) bölümünü 3 e düşürdüm.
Kablosuz Dağıtıcılarda (4 TP-Link, 2 Everest, 3 CNet)
1. Basic Settings - Operation Mode - AP Router olarak seçtim.
2. Network - LAN bölümünde static IP ve 192.168.1.254 (den başlayarak geriye doğru 253-252 gibi numaralandırdım)
3. WAN menüsünde Dinamik IP seçtim.
4. Wireless Settings menüsünde SSID adlarını (Kat-1A, Kat-1B, Kat-2A gibi) verdikten sonra WPA2 şifrelendirmeyi seçerek Kablosuz Bağlantı şifresini girdim.
5. Advanced Settings menüsünde DHCP yi Disable yaptım. kendisi IP dağıtmadan modemden aldığı IP leri dağıtsın diye.
Hepsi bu kadarcık...
Hepsini yerine takdığımda sorun çözüldü. 9 tane dağıtıcı sorunsuz çalışıyor. şifreyi bilen herkes ister bilgisayardan ister telefondan rahatlıkla bağlanıyor. ayrıca LAB'da da 20+1 bilgisayarlar sorunsuz bağlanıyor.
kolay gelsin...