il dışından gelen tablet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acer50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

acer50

Süper Üye
Süper Üye
geçen sene il dışından gelen öğrenci, tabletini de il dışından almış gelmiş, herhangi bir işlem yapılmamış. şimdi tableti arızaya göndermem gerekiyor ama bende kayıtlı bir tablet değil, nasıl bir yol izlemem lazım?

Ebadan bak şifre verebiliyorsan öğrenci bilgileri size aktarılmıştır sonra diğer öğrenciler gibi tableti servise gönder pybs işlemene gerek yok sorunu kağıda yazarsın kutuya koyarsın.

hocam ilk kez et ve tablet olan okulda görev yapıyorum, arızalı ürünler için arıza kaydı oluşturmama gerek yok mu? mutlaka kutusuyla mı göndereyim? bütün parçalarını göndermeme gerek var mı?

PYBS sorunlu olduğu zamanlarda kayıt oluşturmadan göndermişliğimiz vardır. Problemi bir kağıda yazıp kutuya bırakın okul bilgileriyle birlikte. Telpa bi ara kutu yollamıştı okula varsa onun içine tüm parçalarla birlikte koyun yoksa da kendi kutusuyla yollayın.

acer50' Alıntı:
hocam ilk kez et ve tablet olan okulda görev yapıyorum, arızalı ürünler için arıza kaydı oluşturmama gerek yok mu? mutlaka kutusuyla mı göndereyim? bütün parçalarını göndermeme gerek var mı?
Kutuya kovman gerekiyor kendini kutusu şart değil. Parçaların hepsine gerek yok sorunlu parçayı gönderme yeterli.
Kayıt oluşturma şartında yok.

Aynı durumda ancak il içinde farklı okuldan gelmiş tablet için PYBS de arıza kaydı oluşturmaya çalıştığımda "Bu tablet başka bir okulda kayıtlı görünüyor, Nakil almak istermisiniz" şeklinde sordu."Evet" tıkladığımda sorunsuz arıza kaydı oluşturdum. Bence siz de bir deneme yaparak problemi çözmeyi deneyebilirsiniz.

İki arkadaşıma da soruyorum tablet bilgisayar yönergesi var resmi gazetede yayınlanan onu okudunuz mu?Bknz. Google: tablet yönergesi
Cevabınıza göre bende cevap vereceğim.
Kolay Gelsin.

Pbys den öğrencinin tc nosunu girdiğimde kayıt bulamıyor, tabletin seri numarası filan silinmiş zaten. Elimdeki kutulardan herhangi birine koyup göndereyim, kargo.şirketinin gelip alması mı gerekiyor, biz mi.götürüyoruz? Hangi kargo şirketi alacak? Gm müşteri hizmetlerini aradım ama 20dk beklemeden somra pes ettim kapattım

acer50' Alıntı:
Pbys den öğrencinin tc nosunu girdiğimde kayıt bulamıyor, tabletin seri numarası filan silinmiş zaten. Elimdeki kutulardan herhangi birine koyup göndereyim, kargo.şirketinin gelip alması mı gerekiyor, biz mi.götürüyoruz? Hangi kargo şirketi alacak? Gm müşteri hizmetlerini aradım ama 20dk beklemeden somra pes ettim kapattım
MNG kargo firmasını arayın gelip alırlar şayet gelmezlerse kendinizde MNG şubesine bırakabilirsiniz ücretsiz götürüp getirirler.

yönergede şöyle anlatmış durumu:

Öğrencinin yer değişikliği
MADDE 8- (1) Öğrencinin nakil durumunda TBS’yi başka okula götürülebilmesi
için cihaz TİF üzerinde kayıtlı olmalıdır.
(2) Öğrencinin eski okulunda ve yeni okulunda TBS’nin nakil işlemi PYBS sistemi
üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. Nakil işleminin otomatik olarak gerçekleşip
gerçekleşmediğinin okullar tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir
nedenden dolayı nakil işleminin gerçekleşmemesi durumunda PYBS sistemindeki iletişim
formundan bildirimde bulunulur.
(3) Eğitimde FATİH Projesi kapsamında olmayan özel ve yaygın eğitim
kurumlarına kaydını aldırmış olan ve/veya mazeretsiz devamsızlık süresini doldurmuş
öğrencilere TBS verilmez.
(4) Madde 12’deki mücbir sebeple daha önce tablet almamış öğrenci nakli ve
madde 6.1’deki görevlilerin nakli durumunda il/ilçe MEM, Genel Müdürlük ambarlarında
tutulan tablet bilgisayar setleri okul müdürlüğünün ve ilgili birimin talep yazısıyla ilgiliye
Madde 5’teki prosedürle teslim edilir.

ben pybs sisteminde iletişim formu nerede onu bulamadım, kayıp çalıntı filan bildirebiliyoruz ama bu konuda bahsedilen herhangi bir bölüm yok

acer50' Alıntı:
yönergede şöyle anlatmış durumu:

Öğrencinin yer değişikliği
MADDE 8- (1) Öğrencinin nakil durumunda TBS’yi başka okula götürülebilmesi
için cihaz TİF üzerinde kayıtlı olmalıdır.
(2) Öğrencinin eski okulunda ve yeni okulunda TBS’nin nakil işlemi PYBS sistemi
üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. Nakil işleminin otomatik olarak gerçekleşip
gerçekleşmediğinin okullar tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir
nedenden dolayı nakil işleminin gerçekleşmemesi durumunda PYBS sistemindeki iletişim
formundan bildirimde bulunulur.
(3) Eğitimde FATİH Projesi kapsamında olmayan özel ve yaygın eğitim
kurumlarına kaydını aldırmış olan ve/veya mazeretsiz devamsızlık süresini doldurmuş
öğrencilere TBS verilmez.
(4) Madde 12’deki mücbir sebeple daha önce tablet almamış öğrenci nakli ve
madde 6.1’deki görevlilerin nakli durumunda il/ilçe MEM, Genel Müdürlük ambarlarında
tutulan tablet bilgisayar setleri okul müdürlüğünün ve ilgili birimin talep yazısıyla ilgiliye
Madde 5’teki prosedürle teslim edilir.

ben pybs sisteminde iletişim formu nerede onu bulamadım, kayıp çalıntı filan bildirebiliyoruz ama bu konuda bahsedilen herhangi bir bölüm yok
Sistemin önceki sürümünde vardı ama yeni sürümde yok genelde sistem otomatik aktarıyor sizde de aktarılmıştır siz garantiye gönderin.

sanırım aktarılmamış, öğrenci tc numarasından bulamıyorum, dolayısıyla arıza kaydı oluşturamıyorum, üstelik tabletin seri numarası silinmiş, ordan da arama yapamıyorum

acer50' Alıntı:
sanırım aktarılmamış, öğrenci tc numarasından bulamıyorum, dolayısıyla arıza kaydı oluşturamıyorum, üstelik tabletin seri numarası silinmiş, ordan da arama yapamıyorum
Hocam kayıt girme zorunluluğun yok sen bir kağıda adını soyadını tc sini okulunu yaz gönder. Aha sana formuda ekliyorum formu doldur çıktısını al kutuya koy gönder.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri