işte büyük fırsat: seçmeli ders

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanlığı 24-26 Şubat 2010 tarihleri arasında yaklaşık 200 kişinin katılacağı çalıştay düzenleyerek “ilköğretim ve ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgelerinin; haftalık toplam ders saati sayısı, ortak dersler, alan/dal dersleri, seçmeli dersler ve seçmeli derslerin seçiminde karşılaşılan sorunlar, genel ve mesleki ortaöğretim kurumlarında 9. Sınıfların ortak olması, yatay ve dikey geçişlerde denklik işlemleri, alan/dal seçiminim hangi sınıflarda belirleneceği, yükseköğretime geçişte alınan derslerin ve ders saatlerinin yeterliliği gibi konuların” değerlendirilmesini amaçlamaktadır.

arkadaşlar lütfen takip edelim katılalım kimsenin bizim yazdığımızdan çizdiğimizden sıkıntılarımızdan haberi yok. hatta umursamıyorlar da... bu çalıştayda zaten çocuklar bilgisayar kullanmayı biliyor diye bu dersi kaldırmayı uygun gören insanlar bolca konuşma fırsatı bulacak.

peki bu çalıştay ın çalışmalarına nasıl ulaşabiliriz derdimizi nasıl anlatmaya çalışabiliriz. meb in iletişim kısmına mail atsak bu çalıştaya ulaşır mı acaba??

ya evet kesinlikle birşeyler yapalım
ne yapabiliriz sıkıntılarımızı isteklerimizi nasıl duyurabiliriz? arkadaşlar bencede bu fırsatı kaçırmayalım

benim umudum yok yine. keşke sesimizi duyurabilsek. bizim halimizi anlaması için çubukçunun bir hafta bir ilköğretim okulunda bilgisayar öğretmenliği yapması gerekiyor. o zaman eminim çubukçu bilg öğretmenlerinin maaşını 2 katına çıkaracaktır. çünkü biz kesinlikle normal bir öğretmenin en az 2 katı daha fazla efor sarfediyoruz.

bencede ikişer saat ve zorunlu olmalı ve de notla değerlendirilmeli..... çalıştayda sesimizi duyuralım :!:

her okuldan rapor tutulması isteniyor. bizim okulda yapıldı 3 hocanın ortak raporu. bende bizim dersle ilgili olarak bazı şeyler eklettim. ama raporu teslim tarihi geçti sanırım. bizimkiler hafta başında düzenlenip ilçe mem'e yollandı. herkes araştırsın bu rapor yapılıyorsa bilgisayar dersiyle ilgili burdaki sıkıntılardan bazılarını ekletsin. faydası olur.

eklemeyi unuttum bahsettiğim raporlar bahsi geçen çalıştayda görüşülmek üzere okullardan istenmiş. bu raporlar il mem' de toplanıp sanırım ayıklanarak tek rapor haline getirilerek çalıştaya sunulacak. umarım herkes bizim dersle ilgili bşyler ekletmiştir raporlara. en azından sıkıntılarımızdan haberleri olmuş olur belki.

bence ilköğretimlerden bu ders kaldırılmalı ve bilg. öğretmenleri teknoloji rehberliği yapmalı kızanlar olacak bu benim fikrim

evet arkadaslar not kesin olmalı bu.
öğrenciler çok ilgisiz.
herşeyin not oldugu bır sıstemde notu olmayan bır ders .
çok zor işleniyor.

Rüzgara Karşı' Alıntı:
monerello' Alıntı:
bence ilköğretimlerden bu ders kaldırılmalı ve bilg. öğretmenleri teknoloji rehberliği yapmalı kızanlar olacak bu benim fikrim
güzel fikir de ya 8-5 dur, 20 gün yıllık izin var deseler? :D
sayın hocam rehber öğretmenlere ne uygulanıyorsa bizede uygulanmalı 09:00-15:00 ve diğer tatiller

wertyu6' Alıntı:
monerello' Alıntı:

GERÇEKTEN ÇOK DOĞRU
:+1: :+1: :+1:

nasıl yani öğretmen olmicaz artık eee
teknoloji rehberliği derken formatörlüğün dahada katılaştırılmış hali ?

wertyu6' Alıntı:
monerello' Alıntı:

GERÇEKTEN ÇOK DOĞRU
:+1: :+1: :+1:
kesinlikle biz üniversitede bu şekilde olacağımızın eğitimini almıştık. Bölüm başkanı hocamız sizler rehber öğretmenlersiniz derdi. Sizin işiniz derse girmek değil öğretmenlere bilgisayar ve Bilgisayarlı Destekli Eğitim konusunda rehberlik edeceğimizi anlatırdı.
Cümlenin sonunda ise bu şimdilik mümkün değil siz okullara gidip bilgisayar dersine gireceksiniz derdi. Formatörlük belli düzenlemelerden geçirilip bu düzenleme gelirse bencede bilgisayar dersinden faydalı olur.

formatorluk veya teknoloji rehberliği, her neyse adı konmalı şu durumun...ben de 9-15 arası çalışarak teknoloji rehberi olmak isterim.

monerello' Alıntı:

sonra okuldaki tüm pc leri toplayalım, teknoloji rehberine bi tane verelim; bilgisayarla yapılacak her işi o yapar nasıl olsa. (Gerçi isteyen öğretmenlere verelim birertane facebook, msn falan rahat kullansınlar).... (Benim Fikrim)

Siz hala bu çalıştaydaki çalışmaların sonucuna göremi düzenleneceğinizi sanıyorsunuz.MEB'de işler "Tümevarım" ile değil "Tümdengelim" ile yapılır.

ÇALIŞTAY BAŞKENT ÖĞRETMEN EVİNDE -TALİM TERBİYEDE BİZİMLE İLGİLİ BİR KURUL ÜYESİ AHMET BEY VAR. bt nin word powerpoint öğretmek olduğu, çocukların herşeyi zaten bildiği yanılgısında hepsi. gelişmiş ülkelerde bt derrsi yok diyorlar ama yanıldıklarını bile bilemeyecek kadar konudan uzaklar. her türlü snavlarında bt sorulurken programlarına yerleştirirken bizlerin sadece oyun, face amaçlı bt hakimyetiyle yetinen öğrencilere rehberlik edebilecek tek kişiler olduğumuz gerçeğinden bile uzaklar

esenordelarthe' Alıntı:
Çalıştay ertelenip duruyor

fakat sizlerle asıl paylaşmak istediğim katılımcı listesinde bizden hiç kimsenin olmayışı... http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/calist ... duyuru.htm

başımıza gelecekleri düşünün lütfen

ayrıca http://www.google.com/trends şu sayfaya bir *** yazın da bakın bakalım dünyada bu kelimeleri en çok arayan iller arasında ankara istanbul ilk 10'dan düşmüş mü? beş yıldır ne zaman baksak ilk 10dayız böyle bir ayıp nasıl gündeme gelmez de tamirci-memur-bilgisayarcı karışımı bir uydurma kadro desteklenir. ben eğitimciyim. gördüğümüz gibi internete girmeyi bilmemek gibi bir sorunumuz yok daha ciddi eğitimcilerin çözebileceğimiz sorunlarımız var.

arkadaşlar bu çalıştayın sonucunu hemen öğrenmem gerekiyor.ders kalkcakmı kalkmıcakmı?bize ne olcak lütfen gelişmeleri yazalım

bu ders 2 saat olmaaaaaaaaaz hatta resim dersi filan 1 . kademede 1 saat bize fazla bile vermişler bunu elimizden almaları an meselesi..
1 saat olmalı diye sölemiyorum bunları ama gerçekler bunlar
o kadar para verip lab kurmuşlar kim durcak başında bişekilde sıkılır diğer öğretmenler tabiki onlar da kimse durmayacağı için bilg cıları kullanıolar zorunlu dayatıolar
hadi bakalım ya formatör olursun ya da istifanı ver..

BBNET
Geri