Iğdırlı otobüs firması ve Orduda yaşananlar YUHHHHHHH

Kodla Büyü

g.cetin.66

Süper Üye
Süper Üye
akşam saatlerinde samsundan erzurum kars ığdıra gelmekte olan ıgdırlı fırmasına nedeni bilinmeyen bi saldırı gerçekleşti. Otobüs ORDUDA yolcu alırken sol tarafındaki bütün camlar içinde çoluk çocuk hasta yaslı türk kürt öğretmen polis asker sivil vatandaş demeden patlatıldı. Şimdi size soruyorum hangi amaçla bu orduda yaşanan olayda bu yolcularda içinde iken böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler ne yani doğu firmasına zarar verince vatanpervermi oldular. hadi onların allah bin türlü belasını versin
peki size soruyorum firma içindeki insanları magdur eder mi eksi bilmem kaç derecede erzurumdan sarıkamıştan karstan bu yolcular nasıl gececekler zira en son aldığım habere gore patlayan camlara naylon cekıyorlarmıs
ikincisi bu nasıl bir anlayış zihniyettirki doğunun bir firması olduğu için böyle haince bir saldırı gerçekleşebiliyor.
Şimdi bunu yapanlar vatanpervermi oldular....Hatta bunu yapanlarla alakalı bir soy sop muhabbetine girerdim ya neyse durum müsait değil

ordaki durum doğu batı değildir hocam..kesin yolcu alma muhabbetidir..burda hayali yorum yapmayalım..ben doğuda hakkaride 4 yıl çalıştım hiç yolda giderken böyle bişey ne doğuda ne batıda yaşadım..içeriğini bilmeden yazmamamk lazım

bilo' Alıntı:
ordaki durum doğu batı değildir hocam..kesin yolcu alma muhabbetidir..burda hayali yorum yapmayalım..ben doğuda hakkaride 4 yıl çalıştım hiç yolda giderken böyle bişey ne doğuda ne batıda yaşadım..içeriğini bilmeden yazmamamk lazım

Ben yolcu alırken çok kavgaya şahit oldum ama bunların hiçbiri masum yolculara aksedildiğini görmedim zira şartlar bu kadar ağır ve kötüyken bu adamlar antalyay değil hocam karın buzun içine geliyolar. !!! Zihniyeti tiniyeti bozuk insanlar bunlar hocam buna düpedüz Ülkücü kardeşlerimizin mantığındaki faşiştlik anlamında değil ama bildigin katil bagnaz faşistlik denir

benzer bir olaya yolcu alma kavgası nedeniyle şahit olmuştum, otobüsün ön camını taşlamışlardı, muhtemelen bu olayın nedeni de aynıdır.

ordunun çoğunluğu sosyal demokrattır. doğu firması diye saldırı yapılmış olması ihtimali düşük bir yer. firma ve yolcu ile ilgili olmalı diye düşünüyorum. karadeniz sahilde firma-yolcu kavgası benim gördüğüm kadarı ile çok oluyor.

Hocam içinde canın cananın olunca bomba elinde patlasa neee içinde patlasa neeee ... ne fark eder

Hocam işin aslını bilmiyorum ama aynı yöne yolcu taşıyan rakip firmalar arası tartışmaya benziyor. Rakipler çoğunlukla eski ortaklar oluyor. Ülkemizde şehir içi şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs-minibüs-taksiler arasında orman kanunları geçerli. İnsan hayatı ve yolcuların güvenliği en son düşündükleri kriter.

bence de yolcu alma ticaret kavgasıdır.birde ığdırlı firmasını iyi bilirim,öz ığdır yada serhat ığdır değil ama
ığdırlı turizm tamam hizmet falan tartışılır ama orada Azeri Türkü-Kürt kardeşlerimizin saygısını kazanmış bir firmadır ve Azeri Türkü vatandaşımıza aittir.
yani o firmanın girip çıkmayacağı otogar yoktur ama saldırı gerçekten ilginç ve üzücü :(

g.çetin.66 kardeş olayın iç yüzünü bilmeden ahkam kesme. kesin nedenin ne olduğunu öğren sonra yorumunu yap. bilip bilmeden yaptığın bu yorumlarla bi sonuca ulaşılmaz. kürt türk muhabbetine bağlama çünkü bu insanların en hassas olduğu nokta. fazla kaşıma

agd85' Alıntı:
g.çetin.66 kardeş olayın iç yüzünü bilmeden ahkam kesme. kesin nedenin ne olduğunu öğren sonra yorumunu yap. bilip bilmeden yaptığın bu yorumlarla bi sonuca ulaşılmaz. kürt türk muhabbetine bağlama çünkü bu insanların en hassas olduğu nokta. fazla kaşıma

Kardeşim ben burda ilk mesajımı okursan azeri türkü kürdü karıştırmadım burda kasteddiğim kafatası avcısı olan bagnaz faşistlikten bahsettim.ilk mesajımda görmüş ve okumussan ben orda hıcbır ayrım din dil ırk ayrımı yapmadan masum ve magdur diye nitelendirdim.Saygılarımla iyi paylaşımlar !!!

g.cetin.66' Alıntı:
agd85' Alıntı:

Kardeşim ben burda ilk mesajımı okursan azeri türkü kürdü karıştırmadım burda kasteddiğim kafatası avcısı olan bagnaz faşistlikten bahsettim.ilk mesajımda görmüş ve okumussan ben orda hıcbır ayrım din dil ırk ayrımı yapmadan masum ve magdur diye nitelendirdim.Saygılarımla iyi paylaşımlar !!!

İyi de arkadaşım daha olayın neyden kaynaklandığı bile belli değil. Dövülmeden ağlamak diye buna denir heralde.
Arkadaşların de dediği gibi yolcu alıp verme kavgasıdır. Olan bu!

g.cetin.66' Alıntı:
agd85' Alıntı:

hala kafatasçılar filan diyosun. olayın iç yüzünü bilmiyosun kardeş. yaptığın çıkarsamayla bi sonuca ulaşmaya çalışıyosun yapma bunu. Sen mardine şırnağa hakkariye vb. doğu ve güneydoğu illerine neden doğu firmaları haricinde otobüs firmaları giremiyor araştır istersen. sonra batı illerine rahatlıkla girebilen doğu firmalarının arabalarını bi gözünün önüne getir. sonra da kafatasçılığı nerde oluyo nasıl oluyo bunlardan yola çıkarak bi sonuca ulaşmaya çalış illa ben bu boyutuyla olayı değerlendireceğim diyosan

g.cetin.66' Alıntı:
Şimdi size soruyorum hangi amaçla bu orduda yaşanan olayda bu yolcularda içinde iken böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler ne yani doğu firmasına zarar verince vatanpervermi oldular.

hocam burda haberi verme amacını yazmışsın zaten.

malesef ki artık yön değiştirilmeye çalışılıyor. Doğu karadeniz hedef.
3 yıl doğuda(ağrı) görev yaptım şuan ordudayım(memleketim)
doğuda hiçbir sıkıntı görmedim. ve şuanda da inşaat işçisinden tut okulumuzdaki öğretmen arkadaşlara kadar doğu illerinden olan kişiler var burada.
ikili ilişkilerde çok şükür ki bir sıkıntı yok. ama işin içine örgütler girince iş değişiyor. daha birkaç gün evvel Ordulu birinin haberini almışsınızdır(abd büyükelçiliği olayı) yani ordulular öyle bir şey yapmaz diye saçmalamamak için söylüyorum bunu da.
örgüt tarafından kandırılmış kişilerin işidir öyle bir şey olduysa!!
gaza gelmemek lazım.

Ben de şunu anlamıyorum.

Neden işin içinde doğu olduğunda bazıları hemen olayın nedeninin "vatanperverlik" olduğunu düşünüyorlar.

Arkadaş basit bir yolcu paylaşımı kavgası da olabilir ki böyle kavgalara daha önce çok şahit olduk.

Nedir bu doğunun mağdur edebiyatı! Hemen ajitasyon!

Daha nedenini bile bilmediğiniz bir olayda hemen suçu "vatanperverlere" yıkmışsınız. Faturayı kesmişsiniz.

...

2 sene kadar önceydi sanırım. Eskişehir'in bir ilçesine başka bir ilçeden gelen Eskişehirli işçileri, çoluk, çocuk, kadın vs. Urfalı işçiler otobüsü durdurarak tartaklamış ve birkaçını bıçaklamışlardı.

Yapılan yorumlar!

"Ne istediniz işçilerden, ırkçılar... vs. falan modundaydı.

Hıyar yorum yaptığı haberi dahi okumamış tarım işçilerine saldırıldı diye başlığı görünce doğulu işçilere saldırılmış ZANNEDİP dayamış "vatanperverlere"

Oysa yol kesip, adam bıçaklayanlar Urfalı işçiler.

Ben de bunu anlamıyorum.

Bir anlat hoca.

Bu hemen itiraz eden arkadaşlar için aradım bizzat otobüste olan arkadaşlarımı
1.si otobüs otogarda yada yolcu alırken değil tam sanayi bölgesinden geşerken 3 şahış tarafından taşlanmıştır . otobüse camlara ve bagaj kısımlarına taşlarla saldırmışlardır.Yolcular şimdi husem tesislerinde bekletiliyor.Hatta ambulansla sağlık ekipleri gelerek yaralanan doğulu doğusuz batılı batısız MASUM VE MAGDUR VATANDAŞLARA ilk yardım tedavisi uygulanıyor.

Ajitasyona gerek yok ben bir yozgatlıyım belkide bir atatürkçü belkide bir ülkücüyüm o bilinmez ama derdim aha orda şu ırktan bilmem kaç kişi yaralanmış saldırmış değil. ŞUNU DA UNUTMAYN IGDIRLI FIRMASI VE AZERİ BİR VATANDAŞIMIZA AİTTİR.
MASUM HER YERDE MASUMDUR DİN DİL IRK AYIRT ETMEDEN NE DEMEM GEREKİYORDU AFERİN O 3 KİŞİYE NASILDA KOMUŞLAR CAMLARI PATLATMIŞLAR KADIN VE COCUKLARIN KAFALARINI YARMISLAR .AFFERIN BEEEE MI DEMEM GEREKLIYDI !!!
ADAMLARDA VATAN AŞKI VAR HACI !!!

g.cetin.66' Alıntı:
akşam saatlerinde samsundan erzurum kars ığdıra gelmekte olan ıgdırlı fırmasına nedeni bilinmeyen bi saldırı gerçekleşti. Otobüs ORDUDA yolcu alırken sol tarafındaki bütün camlar içinde çoluk çocuk hasta yaslı türk kürt öğretmen polis asker sivil vatandaş demeden patlatıldı. Şimdi size soruyorum hangi amaçla bu orduda yaşanan olayda bu yolcularda içinde iken böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler ne yani doğu firmasına zarar verince vatanpervermi oldular. hadi onların allah bin türlü belasını versin
peki size soruyorum firma içindeki insanları magdur eder mi eksi bilmem kaç derecede erzurumdan sarıkamıştan karstan bu yolcular nasıl gececekler zira en son aldığım habere gore patlayan camlara naylon cekıyorlarmıs
ikincisi bu nasıl bir anlayış zihniyettirki doğunun bir firması olduğu için böyle haince bir saldırı gerçekleşebiliyor.
Şimdi bunu yapanlar vatanpervermi oldular....Hatta bunu yapanlarla alakalı bir soy sop muhabbetine girerdim ya neyse durum müsait değil

Saçma sapan düşünceler içindesin hoca.farklı bir durumdur.doğulu için batı artık ana memleket .....sende doğulusun galiba .. bilim kurgu düşünceler içindesin

bilo' Alıntı:
aynen katılıyorum.. kime ne nereli olduğu ... tam içeriğini bilmeden yazmak doğru değil

delete_theend' Alıntı:
sende doğulusun galiba .. bilim kurgu düşünceler içindesin
way arkadaş yaa arkadaşım siz hala neyin derdindesiniz ya ben diyorumki masum vatandaşlara saldırmışlar milletin kafasını yarmışlar birilerinin canı yanmış diyorum bunu ordulu yapmış batısı doğusu yapmış demiyorum asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Ben zaten nereli olduğumu yazdım . Aklınızda bi doğulu kurgusunu siz çizmissiniz asıl... doğulumu koy.... rahvan gitsin hesabı kardeşim siz asıl sizdeki tabuları yıkın.

ŞUNU SÖYLEYİMDE İÇİNİZ RAHATLASIN BARİ
VARYA BİRİLERİ OTOBÜN CAMLARINA TAŞI Bİ KOMUŞ Bİ KOMUŞ VALLA SÜPER OLMUŞ BETER OLSUNLAR ....
YA ARKDAŞ BİRAZ MANTIKLI OLUN OTOBÜSTE EVLADINIZ YADA BİR YAKININIZ OLSA BAKALIM BU SABAHTAN BERİDİR YAZIP ÇİZİP BOZANLAR AYNI DÜŞÜNCEDE OLURLAR MI !

Samsun'dan Iğdır'a yolcu götüren yolcu otobüsüne, Ordu'da taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Samsun'dan hareket eden 34 UMM 04 plakalı yolcu otobüsü, Ordu otogardan yolcu aldıktan sonra Giresun istikametine seyir halindeyken, Durugöl mahallesinde kimliği belirlenemeyen üç kişi tarafından, bilinmeyen nedenle taşlı saldırıya uğradı.

Olayda yaralanan olmazken otobüsün camları kırıldı. Yolcular saldırıda büyük panik yaşarken, yolcular otobüsün kaza yaptığını düşündüklerini belirttiler.

Otobüs şoförü Türküz Kulu, aracı taşlayan kişilerin sevinç çığlığı atarak uzaklaştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Araçta 46 yolcu vardı. Araba doluydu. En son Ordu otogardan 7 kişi aldık. Yolumuza devam ederken seyir halindeyken, sesler geldi. Otobüsü taşlamışlar. Camlarımız kırıldı. Polisleri çağırdık. Üç tane gençtiler. Araca üç tane taş isabet etti. Taşın ikisi aracın içerisine bir tanesi de yere düşmüştü. Mermer parçasıydı. Yolcularımızdan yaralanan olmadı. Üzücü bir olay. Bizim kimseyle işimiz yok. Türkiye genelinde tanınmış bir firmayız. Bizim kin güdülecek bir şeyimiz yok. Her zaman yardımsever olmuşuz. Nasıl oldu ben de bir şey diyemiyorum. Camı kırdıktan sonra sevinç çığlıkları atıp kaçtılar" diye konuştu.

"

Samsun'dan Iğdır'a yolcu götüren yolcu otobüsüne, Ordu'da taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Edinilen bilgilere göre, Samsun'dan hareket eden 34 UMM 04 plakalı yolcu otobüsü, Ordu otogardan yolcu aldıktan sonra Giresun istikametine seyir halindeyken, Durugöl mahallesinde kimliği belirlenemeyen üç kişi tarafından, bilinmeyen nedenle taşlı saldırıya uğradı.

Olayda yaralanan olmazken otobüsün camları kırıldı. Yolcular saldırıda büyük panik yaşarken, yolcular otobüsün kaza yaptığını düşündüklerini belirttiler.

Otobüs şoförü Türküz Kulu, aracı taşlayan kişilerin sevinç çığlığı atarak uzaklaştıklarını söyleyerek şöyle konuştu: "Araçta 46 yolcu vardı. Araba doluydu. En son Ordu otogardan 7 kişi aldık. Yolumuza devam ederken seyir halindeyken, sesler geldi. Otobüsü taşlamışlar. Camlarımız kırıldı. Polisleri çağırdık. Üç tane gençtiler. Araca üç tane taş isabet etti. Taşın ikisi aracın içerisine bir tanesi de yere düşmüştü. Mermer parçasıydı. Yolcularımızdan yaralanan olmadı. Üzücü bir olay. Bizim kimseyle işimiz yok. Türkiye genelinde tanınmış bir firmayız. Bizim kin güdülecek bir şeyimiz yok. Her zaman yardımsever olmuşuz. Nasıl oldu ben de bir şey diyemiyorum. Camı kırdıktan sonra sevinç çığlıkları atıp kaçtılar" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - ORDU "

olayın haber ajanslarındaki durumu

Olayın milliyetçilik yapılacak yönü yok, Geçen sene burda da pompalı tüfeklerle ateş ettiler
Ağır yaralı vardı araba da.

g.cetin.66' Alıntı:
Bu hemen itiraz eden arkadaşlar için aradım bizzat otobüste olan arkadaşlarımı
1.si otobüs otogarda yada yolcu alırken değil tam sanayi bölgesinden geşerken 3 şahış tarafından taşlanmıştır . otobüse camlara ve bagaj kısımlarına taşlarla saldırmışlardır.Yolcular şimdi husem tesislerinde bekletiliyor.Hatta ambulansla sağlık ekipleri gelerek yaralanan doğulu doğusuz batılı batısız MASUM VE MAGDUR VATANDAŞLARA ilk yardım tedavisi uygulanıyor.

Ajitasyona gerek yok ben bir yozgatlıyım belkide bir atatürkçü belkide bir ülkücüyüm o bilinmez ama derdim aha orda şu ırktan bilmem kaç kişi yaralanmış saldırmış değil. ŞUNU DA UNUTMAYN IGDIRLI FIRMASI VE AZERİ BİR VATANDAŞIMIZA AİTTİR.
MASUM HER YERDE MASUMDUR DİN DİL IRK AYIRT ETMEDEN NE DEMEM GEREKİYORDU AFERİN O 3 KİŞİYE NASILDA KOMUŞLAR CAMLARI PATLATMIŞLAR KADIN VE COCUKLARIN KAFALARINI YARMISLAR .AFFERIN BEEEE MI DEMEM GEREKLIYDI !!!
ADAMLARDA VATAN AŞKI VAR HACI !!!

Bak hala aynı terbiyesizliğe devam ediyorsun.

Hala içinde Kürt olma ihtimaline binaen taşlandığını hiçbir ciddi delilin olmamasına rağmen ıkınıp, faturayı da "vatan aşkı" olanlara kesmeye çalışıyorsun.

Kendin söylüyorsun firma bir Azeriye ait diye. Gerekçe senin iddia ettiğin gerekçe olamaz.

Sanki yolcu kavgası sadece yolcu alırken mi oluyor hocam, adamlar nerede kıstırırsa saldırıyor, yolcu alırken değil sadece. Daha önce şahit olduğumuz olaylar.

Kimse senden "iyiki yapmışlar" demeni istemedi, kimse de "iyi ki yapmışar" FİKRİNDE DEĞİL BURADA.

Eleştirdiğimiz NOKTA:

GEREKÇESİNİ BİLMEDİĞİN BİR OLAYI kendince uydurduğun bir gerekçe ile sunman ve faturayı "vatanperver"lere kesmen.

haber sitelerinde haber var hocamda . sebep belli değil . buraya bu şekilde başlık açıp etnik değerlendirmelere sebep vermesen iyi olurdu . olayın altında ne var ne yok gün yüzüne çıksın hele .

g.cetin.66' Alıntı:
delete_theend' Alıntı:
sende doğulusun galiba .. bilim kurgu düşünceler içindesin
way arkadaş yaa arkadaşım siz hala neyin derdindesiniz ya ben diyorumki masum vatandaşlara saldırmışlar milletin kafasını yarmışlar birilerinin canı yanmış diyorum bunu ordulu yapmış batısı doğusu yapmış demiyorum asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Ben zaten nereli olduğumu yazdım . Aklınızda bi doğulu kurgusunu siz çizmissiniz asıl... doğulumu koy.... rahvan gitsin hesabı kardeşim siz asıl sizdeki tabuları yıkın.

Masum vatandaşlara saldırmışlar demiyorsun SADECE.

Bir de delili OLMAYAN bir GEREKÇE UYDURUYORSUN.

Masum vatandaşlara yapılan bir saldırıyı kimse DESTEKLEMİYOR BURADA, cahil cahil ithamlarda bulunma.

Eleştirilen nokta SENİN UYDURDUĞUN GEREKÇEDİR, masum vatandaşların taşlanmasına destek verme gibi bir derdi yok KİMSENİN.

g.cetin.66' Alıntı:
ŞUNU SÖYLEYİMDE İÇİNİZ RAHATLASIN BARİ
VARYA BİRİLERİ OTOBÜN CAMLARINA TAŞI Bİ KOMUŞ Bİ KOMUŞ VALLA SÜPER OLMUŞ BETER OLSUNLAR ....
YA ARKDAŞ BİRAZ MANTIKLI OLUN OTOBÜSTE EVLADINIZ YADA BİR YAKININIZ OLSA BAKALIM BU SABAHTAN BERİDİR YAZIP ÇİZİP BOZANLAR AYNI DÜŞÜNCEDE OLURLAR MI !

Tekrar ediyorum merkez! Dinlemede kal!

Kimsenin otobüs taşlanmasına destek verdiği falan YOK.

Kimse otobüs taşlanması olayını haber verdin diye seni eleştirmiyor.

Eleştirilme nedenin, HİÇBİR DELİLE SAHİP OLMADAN FAİLLERİ VE OLAYIN GEREKÇESİNİ uydurman. Faturayı birilerine kesmen.

Teşhis:Liberallik, humanizm hastalığı.

BBNET
Geri