akrep026' Alıntı:
Arkadaşlar herkese selam. hayırlı cumalar. okulumuzda 2 tane hizmetli var, biri şu an izinde. okula yaklaşık 6 ton odun ve 13 ton kömür geldi, hizmetli arkadaş bunları tek başına taşımak zorunda mı. müdür ben ne dersem yapacan diyor. taşımak zorundasın diyor. hizmetli taşımam diyor. en azından iki tane adam tutalım beraber yapalım diyor. müdür de yok diyor.
şimdi hizmetli bunları taşımak zorunda mıdır?
hizmetlilerin belli bir görev alanı var mıdır.
yönetmelik filan. ben bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim...
Hocam hizmetliler ile ilgili yönetmelik var ama mesleki ve teknik eğitim yönetmeliğinde geçiyor. Sizin okul ilkokul mu orta okul mu lise mi?Bunu belirtseydin daha iyi olurdu.ilgili yönetmeliklerde mutlaka görevleri yazıyordur. Ben Mes. veTek.Eğ. Yöntemeliğindeki görevlerini aktarıyorum.
c bendine göre taşımak zorunda gibi.. Ama el insaf. Adam o kadar şeyi nasıl taşısın. Hizletlini yerinde olsam o odunları taşırım ama sonra o odunlardan en iyisini seçer suyla ıslatır müdürü bigüzel döverdim.
izmetliler ve görevleri
Madde 281- Hizmetliler:
a) Bina, atölye ve tesisler ile eşyasının temizliğini yapar.
b) Isıtma, sıhhî ve elektrik tesisatındaki aksaklıkları yönetime bildirir.
c) Kuruma gelen çeşitli malzeme, araç-gereci gerekli yerlere taşır ve yerleştirir.
d) Gerektiğinde bina ve tesislerin boya, badana ve benzeri işlerini yapar.
e) Posta ve evrak dağıtım görevini yürütür.
f) Mutfak işlerinde ilgililere yardımcı olur.
g) Çalışma saatleri dışında ve tatillerde verilecek nöbet görevini yerine getirir.
h) Kurumun çevresinin temizlik, bakım ve diğer hizmetlerini yapar.
ı) Bahçıvan olarak görevlendirilmesi durumunda, bahçıvanın yapacağı işleri yürütür.