Hepimizin Ortak Sorunu Sürekli Telefonla Aranmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zech

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Sorun çevremizin bilgisayarla ilgili en ufak sıkıntılarında bile bizi arayıp yardım istemesi. Hepimizin başına gelmiştir. Özellikle öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimiz bunu çok sık yapıyorlar. "e-okula giremedim,raporları açmıyor,ana sayfa değişti napıcam, videoyu açmıyor, kopyalayıp yapıştıramadım" bu liste uzayıp gider. Hele hele tayininiz çıktıysa ve yerinize bir bilişimci gelmediyse vay halinize. Beni önceki okulumdan en basitinden wireless şifresini sormak için bile 1 yıl boyunca aradılar. Okul taşındı öğretmenler dağıtıldı da kurtuldum. Bir örnek daha vereyim. 2 yıl önce Halk eğitimdeki kursumda emekli iyi bir amca vardı. O bile en az ayda bir kez arar beni. Hal hatır sormayla başlar gerisi malum. Ara sıra bu aramalar sıklaşır. Bir de millete TeamViewer ı öğrettik. Hata etmişiz. Bunlarla nasıl başediyorsunuz? O kadar lüzumsuz vakitlerde arıyorlar ki hocam müsait değilim okulda anlatırım deyip kapatıyorum. Ama bir değil iki değil. Sizce ne yapmalı? Bu kanayan yaramıza bir çözüm bulalım arkadaşlar.

Eğer okulda bir arkadaşımsa sorunu dinlemeden adamın lafını yarıda kesip "hemen geliyorum" diyorum.Eğer evde ise önce bir dinliyorum söylenenden bir şey anlamazsam "Yarın okula getir bilgisayarı bakalım diyorum."Yok uzaktan arayan olduysa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum en zoru bu oluyor. Herhalde biraz safa yatıp ben anlamıyorum demek. Böyle yapan zümrem var arayan soran yok onu.Ben yapamıyorum. :)

Kilit' Alıntı:
Eğer okulda bir arkadaşımsa sorunu dinlemeden adamın lafını yarıda kesip "hemen geliyorum" diyorum.Eğer evde ise önce bir dinliyorum söylenenden bir şey anlamazsam "Yarın okula getir bilgisayarı bakalım diyorum."Yok uzaktan arayan olduysa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum en zoru bu oluyor. Herhalde biraz safa yatıp ben anlamıyorum demek. Böyle yapan zümrem var arayan soran yok onu.Ben yapamıyorum. :)
İyilik yapalım duasını alırız sevap kazanırız diyoruz ama ardı arkası kesilmiyor o zaman da. Şimdi de il içi tayinim çıktı. Hocalardan biri "hayırlı olsun ara sıra ararız seni başımız sıkıştığında" dedi. Ben de şaka yoluyla "telefon rehberinde isimlerinizin başına ilçenin adını yazıp telefon çalınca baktığımda ilçenin adını görünce ters çeviricem" dedim. Ortalığı bi kahkaha sardı hayret ettim sanki herkes bu cavabı bekliyomuş gibi :)

ben cevap vermiyorum böyle sorulara genelde. doktora karnım ağrıyor diyorsunuz ama neden ağrıdığını doktor görmeden cevap verebilir mi diyorum. genelde formatlık sorunlar oluyor. git format attır çarşıda 10 liraya atıyorlar diyorum. 10 liraya atıyorlar cümleside beni 10 liralık işlerle meşgul etme anlamıda çıkardığı için genelde bir daha aranmıyorum

Konu başlığında bulunan cümlede yer alan "Hepimizin Ortak Sorunu Sürekli" ifadesi sanırım biraz öznel bir düşünce olmuş. 8)

bote67' Alıntı:
Konu başlığında bulunan cümlede yer alan "Hepimizin Ortak Sorunu Sürekli" ifadesi sanırım biraz öznel bir düşünce olmuş. 8)
Hepimizin başında az çok aynı sorun vardır diye düşündüm. Eğer sizin başınızda yoksa nasıl bu sorunu aştınız hocam?

zech' Alıntı:
bote67' Alıntı:
Hepimizin başında az çok aynı sorun vardır diye düşündüm. Eğer sizin başınızda yoksa nasıl bu sorunu aştınız hocam?
baştan tavrını koyacaksın hocam...yardım edip edip sonradan kesersen bi tarafı kalktı derler...baştan tavrın net olursa huyu bu derler...yardım etme demiyorum...ben de yardımcı oluyorum sorunlara...fakat iş dediğin noktaya gelmeden kesiyorum...mesela, bir bilgisayarcıya danış diyebilirsin...okul işlerini eve taşımıyorum diye bilirsin...yarın bakarız...prensiplerim gereği mesai sonrası telefon açmıyorum, eşime çocuğuma vakit ayırıyorum diyebilirsin...ama tutarlı olman gerek....sevdiklerine yardım edip merhaba dediğini sallarsan olmaz..prensip lafı yemez...

en güzeli eğer ilgilenmek istemiyorsan duymamış gibi yap...anlayan anlar..ama halen duymamış gibi üsteliyorsa, kusura bakma bakamam cümlesini diline alıştır.

beni yılda 1-2 kere arayn olur. ona da kısa cevaplar verip geçerim. Okulda da formatör olmadığım için formatör ilgileniyor ben bilmiyorum deyip geçiyorum :D

okul ortamında ikili ilişkilerimiz herkesle iyi fakat telefona karşı benim bir gıcıklığım var, tel muhabbetini hiç sevmiyorum, mümkünse 1 dk dan az olmalı...
Okul dışında görüşmediğim kişilerin telefonunu genelde okul dışında isem açmam.. Hele tatil dönemlerinde hiç açmam, okuldaysam da duruma bağlı keyfim varsa açıyorum, yoksa sallıyorum.
Numarası kayıtlı değilse yine büyük oranda açmam...
Açmadığım yada meşgule verdiğim halde ısrarla tekrar tekrar arayanları kim olursa olsun, öğretmen idare akraba hiç açmam, hatta genelde call blockera ekliyorum..
Çok acil lazım olan mesaj atıyor zaten..

Açmıyoruz diye tribe girenlere de verecek laf mı yok salla gitsin hocam, sen stres olma da kim oluyorsa olsun..

çok samimi olduklarıma yardımcı oluyorum,gerisine bilmiyorum diyorum.nasıl bilgisayarcısın diyorlar :) he yaw he diyip geçicen

Hocam 4 yıl köpek gibi PC tamir ettim müdür yard.ın ablasının PC'sinden tut da bilmemkimin halasının oğluna kadar önümde yığılı olurdu laptoplar gık demedim, 5. sene hepsinin çıkar ilişkisi olduğunu ve bu adamların bunları benim görevim sandığını algıladım, nitekim 1 kere hayır dediğimde çirkefleştiler. Şimdi tayinim çıktı bu bilgisayarını tamir ettiğim bir Allahın kulu aramadı sormadı bu sene bilgisayarla ilgili bir şey soran birine ilgilenmez umursamaz cevaplar verip 1-2 hafta yanına oturmuyorum, arayıp bilgisayarla ilgili bir şey soran olursa 2.-3. aramasında telefonu açmayıp görmemişim diyorum, ya da "ben ne bileyim yandex miyim" deyip gülerek şakayla cevapsız bırakıyorum böyle böyle artık kimse bilgisayarla ilgili bir şey sormaz istemez oldu.

yakın arkadaslarım bılırler en az bır hafta pc yı evde bekletırım format ıcın bır hafta pc sız dayanabılecekler getırırler eve
öğrencılerın okula getırdıgı pcyı kımın dıye sormam bıle flash verırım ellerıne atlamarına yardım ederım
ilk sorularının cevabı at gıtsın oluyor genelde ama elımden gelenı genelde gecıktırsemde yapıyorum tanıdıkları kırma alıskanlıgım cok yok evde tel cok kullanmam o nedenle genelde bırgun sonra donuyorum
team ama ıyı bır program bazılarına anlatmak hendek olayından daha zor kendın yap kurtul dıyorum genelde

okulun süpermenleriyiz angarya bişey rica etmedikleri sürece yardım ediyorum. elime yapışacak değil ya :wink:

Siz yine iyisiniz. Sizi sadece bir okul arıyor. Beni tüm il hatta tüm iller arıyor. Gücümün yettiği kadar herkese yardımcı oluyorum.

Enterprise' Alıntı:
Hocam 4 yıl köpek gibi PC tamir ettim müdür yard.ın ablasının PC'sinden tut da bilmemkimin halasının oğluna kadar önümde yığılı olurdu laptoplar gık demedim, 5. sene hepsinin çıkar ilişkisi olduğunu ve bu adamların bunları benim görevim sandığını algıladım, nitekim 1 kere hayır dediğimde çirkefleştiler. Şimdi tayinim çıktı bu bilgisayarını tamir ettiğim bir Allahın kulu aramadı sormadı bu sene bilgisayarla ilgili bir şey soran birine ilgilenmez umursamaz cevaplar verip 1-2 hafta yanına oturmuyorum, arayıp bilgisayarla ilgili bir şey soran olursa 2.-3. aramasında telefonu açmayıp görmemişim diyorum, ya da "ben ne bileyim yandex miyim" deyip gülerek şakayla cevapsız bırakıyorum böyle böyle artık kimse bilgisayarla ilgili bir şey sormaz istemez oldu.

" 5. sene hepsinin çıkar ilişkisi olduğunu ve bu adamların bunları benim görevim sandığını algıladım, nitekim 1 kere hayır dediğimde çirkefleştiler. " ++++

BBNET
Geri