Sorun çevremizin bilgisayarla ilgili en ufak sıkıntılarında bile bizi arayıp yardım istemesi. Hepimizin başına gelmiştir. Özellikle öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimiz bunu çok sık yapıyorlar. "e-okula giremedim,raporları açmıyor,ana sayfa değişti napıcam, videoyu açmıyor, kopyalayıp yapıştıramadım" bu liste uzayıp gider. Hele hele tayininiz çıktıysa ve yerinize bir bilişimci gelmediyse vay halinize. Beni önceki okulumdan en basitinden wireless şifresini sormak için bile 1 yıl boyunca aradılar. Okul taşındı öğretmenler dağıtıldı da kurtuldum. Bir örnek daha vereyim. 2 yıl önce Halk eğitimdeki kursumda emekli iyi bir amca vardı. O bile en az ayda bir kez arar beni. Hal hatır sormayla başlar gerisi malum. Ara sıra bu aramalar sıklaşır. Bir de millete TeamViewer ı öğrettik. Hata etmişiz. Bunlarla nasıl başediyorsunuz? O kadar lüzumsuz vakitlerde arıyorlar ki hocam müsait değilim okulda anlatırım deyip kapatıyorum. Ama bir değil iki değil. Sizce ne yapmalı? Bu kanayan yaramıza bir çözüm bulalım arkadaşlar.