abtani' Alıntı:hangi devirde ,bu neyin kafası ?
bu cümle de çok fırtına çıkartır ama,
haram diye kar-zarar ortaklığını diyenlerden malum yeri seçenler meslekten atıldı,
bu gün satranç konusunda konuşan bir zibidi sayesinde twitter da üst sıraları zorluyor,
geçen yılın son cuması yayınlanan diyanet fetvası,yeni yılın ilk günü olanlar,
hocam yaradan akıl fikir vermiş,kullan diye,niye başkalarını dinliyorsun.
netame' Alıntı:Faizcilik paranın büyük miktarının az bir kesimde toplanmasını, az kısmınında daha geniş kesime pay edilmesine neden olan bir sömürü düzenidir. O çocuklara iyilik ettiğimizi sanarak dünya üzerindeki en büyük sömürü çarkının içine girmiş olacaksınız. Basit değil, bir kişi bir kişi bu sistem büyüyor. Nacizane, yanaşmamak lazım. İyilik etmenin bu tarz hassasiyetleri olan insanlar için birçok yolu var.
aynenbadi' Alıntı:kanka katılım bankasına koyşahsen ben öyle yapıyorum. şahsen benim Kuveyttürk te hesabım var, kar zarara ortağım her ay kar miktarı az da olsa değişiyor zarar etmedi büyük müessese olduğu için edersede razıyım :roll:
bazıları bunada faiz diyor sen onlara bakma kanki,buyur cübbeli hocamızın bu konuya yaklaşımı
https://www.youtube.com/watch?v=8ACIyCaRxNs
mesut_steel' Alıntı:Durum şu arkadaşlar;
Bankada bir miktar paramız var, ve eşim şöyle bir teklifle geldi. "Paramız bankada boş duracağına, vadeliye yatıralım, ve ordan gelen mebla ile de ihtiyacı olan öğrencilere burs bağlayalım" dedi. İkilemde kaldım.
Birincisi faiz haram, o işe girmeyelim diyorum, ama ikincisi de her ay 3 tane durumu kötü olan öğrenciye aylık 100'er lira verme hayali gayet hoş geliyor, ihtiyaç giderir diyorum..
Sizce ne yapmalı ?? :?:
Suicide' Alıntı:ismailt' Alıntı:haramla sevap kazanılmaz.Ayrıca o çocukların boğazından da haram geçmesine sebep olacağınız için vebali olur.Fakir bir kimseye hayır olsun diye domuz eti yedirirmisiniz?Biz yemiyoruz ama siz fakirsiniz siz yiyebilirsiniz demek gibi birşey.
cok anlamsiz bir benzetme, ozaman siz maasta almayin zira o maadin icinde de faiz var. devlet bu parayi nerelerden buluyor saniyorsunuz? vergisini odeyemeyen adamin, cezasini geciktiren surucunun vs. vs.odedigi milyarlarca lira faiz var o butcenin icinde. butun dunya ekonomisi faizle donuyorken ben faize bulasmiyorum demek sacmalik.
Hacker' Alıntı:FAİZ DEDİĞİN NEDİR?
Getirmişsin bir bankaya 100 TL koymuşsun. Banka sana 1 sene sonra 150 Tl. veriyor. Arkadaş bu 50 TL’yi nereden buldun da verdin bana? Ben 100 TL'lik mal üretmiştim. 100 TL'lik tüketme hakkım vardı.
Aradan 1 sene geçti benim üretmem artmadı ki. ben bir şey üretmedim.
Sen bana tüketme hakkını Nereden veriyorsun?
Bunun iki i tane yolu var:
Ya üreten bir adamın hakkını aldın bana veriyorsun veya açıktan para bastın bana veriyorsun. O da yine üretenin hakkını bana veriyorsun demektir. Yani Faiz zulümdür. Faiz, çalışan insanın hakkına tecavüzdür. Faiz demek üretmeyen adama tüketme hakkı vermek demektir.
Bu da zulümdür. Adaleti bozar. işte kapitalist düzenin zulmü ve Felaketi buradan ileri geliyor.
Suicide' Alıntı:Hacker' Alıntı:FAİZ DEDİĞİN NEDİR?
Getirmişsin bir bankaya 100 TL koymuşsun. Banka sana 1 sene sonra 150 Tl. veriyor. Arkadaş bu 50 TL’yi nereden buldun da verdin bana? Ben 100 TL'lik mal üretmiştim. 100 TL'lik tüketme hakkım vardı.
Aradan 1 sene geçti benim üretmem artmadı ki. ben bir şey üretmedim.
Sen bana tüketme hakkını Nereden veriyorsun?
Bunun iki i tane yolu var:
Ya üreten bir adamın hakkını aldın bana veriyorsun veya açıktan para bastın bana veriyorsun. O da yine üretenin hakkını bana veriyorsun demektir. Yani Faiz zulümdür. Faiz, çalışan insanın hakkına tecavüzdür. Faiz demek üretmeyen adama tüketme hakkı vermek demektir.
Bu da zulümdür. Adaleti bozar. işte kapitalist düzenin zulmü ve Felaketi buradan ileri geliyor.
senaryo 1: sen bankaya para yatirdin, bende o parayi kredi olarak cektim is kurdum. bu iste adam calistirdim hem kendi hem onlarin karnini doyurdum. istihdam yarattim ulkeye katkim oldu. sana ve bankayada bu kazancimin bir kismini verdim.
senaryo 2: sen parani yastik altinda sakladin, ben kredi cekmedim. uretim yapmadim, ekmek yemedim, yedirmedim.
hadi bakalim hangisi insanliga daha faydali, sizin haram haram diye kosturdugunuz bence bu kurallarin ciktigi donemdeki tefecilerdir. ha dileyen tabi almaz ayri mesele ama mantiksal acidan bakarsan bu sistemin insanlara yararida vardir.