hatayda resen atanan bilişimciler nasıl bir yol izliyorsunuz

Kodla Büyü

crazyman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar hatayda herkesi nerdeyse resen atadılar sacma sapan yerlere nasıl bir yol izliyorsunuz görev yerinişze gidip başlıcakmısınız yoksa hakkınızı arıyacakmısınız sendika falan soran oldumu avukatlar ne diyorlar ne yapmamız gerekir

ilk tercih yaptığım zaman ilçemde 4 okul açıktı.2 si bt ortaokul 2 kişi,2 si bt teknik endüstri ve meslek lisesi; toplam 6 kişi olmak üzere .Böte mezunu olduğumdan ilçemdeki ortaokulu tercih ettim.İlçeye belgeleri teslim ettim.Sonra bir telefon okuldan,norm listeleri güncellenmiş, yeniden tercih hoppaaaa....
bu sefer sadece meslek liseleri açık 4 norm.tek tercih yaptım.tefli olmadığım halde tercihe mecbur bırakıldık.ve nihayetinde meslek lisesi gelmişti. şaşırdım bende 9lara ve 10ların office grafik animasyonuna girerim diye plan yaparken,kararname bekliyoruz.Alsana kararnameler açıklanmış.Bizi diğer arkadaşla birlikte tekrar 2 ortaokula dağıtmışlar.İşin garibi ben arkadaşın atandığı görev yerini oda benim atanmış olduğum görev yerini istiyordu.kafalarına göre resen atama yapmışlar.sebebine de tercih yapmadığından dolayı yazıyor.
Ha bir de not: okulumda 9 saat dersim vardı,atandığım okulda 7 saat; diğer arkadaşın kendi okulunda 6 saat dersi vardı atandığı okulda da 6 saat... Amaç salt boş normları doldurmak değil. Bakana biz Hatay olarak boş normları doldurduk gibisinden göz boyama seneye bir daha norm fazlası olucam büyük ihtimal.Bize bt rehberliği kadrosu vermeleri şart oldu yoksa savrulup gidiyoruz.
ilçeye sorduk dilekçe verin dediler,henüz birşey yapmadık :( zaten izne ayrılacağım.

ben dava açacağım da dava sonuçlanması 1 seneyi bulur
resen atamanın en pisini de abna yapmışlar hemde eş durumunu gözetmeden ...........

hocam en azından yürütmeyi durdurma kararı çıkartabiliriz.bu da bize vakit sağlar organize olmak için .yapılan haksızlıklar çok.örnek gösterebiliriz.oğu il sadece sınıfçıları atadaı bizimkiler nie branşları atıyor.

susmak kabullenmek yok arkadaşlar hak verilmez alınır.siz ilişik kesme işlemlerinizi yapmayın şimdilik.ben meb atama bölümüne sorduğumda tercih yaparken o şart kalktı norm fazlası olduğun için meslek de yazabilirsin dendi bu nasıl iş.

dava açın bence. tercihleri gözeterek yapmaları gerekirdi. kafalarına göre dağıtamazlar
dava açmazsanız akıllarına estikçe tayininiz çıkar

gules84' Alıntı:
ilk tercih yaptığım zaman ilçemde 4 okul açıktı.2 si bt ortaokul 2 kişi,2 si bt teknik endüstri ve meslek lisesi; toplam 6 kişi olmak üzere .Böte mezunu olduğumdan ilçemdeki ortaokulu tercih ettim.İlçeye belgeleri teslim ettim.Sonra bir telefon okuldan,norm listeleri güncellenmiş, yeniden tercih hoppaaaa....
bu sefer sadece meslek liseleri açık 4 norm.tek tercih yaptım.tefli olmadığım halde tercihe mecbur bırakıldık.ve nihayetinde meslek lisesi gelmişti. şaşırdım bende 9lara ve 10ların office grafik animasyonuna girerim diye plan yaparken,kararname bekliyoruz.Alsana kararnameler açıklanmış.Bizi diğer arkadaşla birlikte tekrar 2 ortaokula dağıtmışlar.İşin garibi ben arkadaşın atandığı görev yerini oda benim atanmış olduğum görev yerini istiyordu.kafalarına göre resen atama yapmışlar.sebebine de tercih yapmadığından dolayı yazıyor.
Ha bir de not: okulumda 9 saat dersim vardı,atandığım okulda 7 saat; diğer arkadaşın kendi okulunda 6 saat dersi vardı atandığı okulda da 6 saat... Amaç salt boş normları doldurmak değil. Bakana biz Hatay olarak boş normları doldurduk gibisinden göz boyama seneye bir daha norm fazlası olucam büyük ihtimal.Bize bt rehberliği kadrosu vermeleri şart oldu yoksa savrulup gidiyoruz.
ilçeye sorduk dilekçe verin dediler,henüz birşey yapmadık :( zaten izne ayrılacağım.

Hocam siz bu duruma neden itiraz etmiyorsunuz, sendikanız varsa avukatı ile görüşüp gerekli şikayeti yapın...
Öncelikle durumu açıklayan bir dilekçe yazıp okulunuza verin, onlarda üst yazı ile ilçeye yazsın (evrak numaralarını almayı unutmayın)
Eğer dilekçenize rağmen resen atamaya zorlarlarsa o zaman dava açılır...
Oldu ki tekrar tercih yapın dediler, tercihlerinizi göze alarak bile yapsalar 9 ders saati olan okulda norm fazlası olup 7 ders saati olan okula nasıl atıyorlar sizi...
Burda göz göre göre yapılan bir hata var ve bu hatanın suçunu siz çekmek zorunda kalıyorsunuz...

Biz gerekli mercilere şikayetlerimizi yapmayıp duruma müdahale etmedikçe bu saçma durumları her sene yaşamaya mahkum kalacağız...

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
resen atamanın en pisini de abna yapmışlar hemde eş durumunu gözetmeden ...........
Hocam nerden nereye atadılar sizi?Eş durumunu nasıl dikkate almazlar?

jazemin' Alıntı:
19siyaHBeyaz03' Alıntı:
Hocam nerden nereye atadılar sizi?Eş durumunu nasıl dikkate almazlar?
hocam belen kömürçukuru köyünden reyhanlıya atadılar. eşiminin görev yeri kömürçukuru köyü nasıl saçmaladıklarını biliyorlar mı acaba bilmiyorum

toplu dava açalım ben sendika aracılığıyla dava açacağım. Biz milli eğitimin mevsimlik işçisi miyiz yoksa pinpon topu mu böylesine ayaklar altına alınmış mesleki onuruyla oynanan bir branş yoktur. Öğrenciler bile öğretmenim sizin seçmeli olmayan dersiniz yok mu diye soruyorlar. Seçmeli öğretmen olduk. Seçersen varız dersi seçmezsen yokuz böyle keyfi bir uygulama ile insanların kurdukları yaşamları aileleri hiçe sayılıyor. Resen atamalar kendi içinde tutarsız ve salakça zaten. Yabancı filmlerde hep duyduğum bir replik vardır "Ülkemin adalet sistemine güveniyorum" Malesef ben ülkemin hiç bir sistemine güvenmiyorum. bibrebir irtibata geçmek isteyip hakkımızı beraber aramak isteyen arkadaşlar pm den görüşebiliriz

elifinannesi' Alıntı:
toplu dava açalım ben sendika aracılığıyla dava açacağım. Biz milli eğitimin mevsimlik işçisi miyiz yoksa pinpon topu mu böylesine ayaklar altına alınmış mesleki onuruyla oynanan bir branş yoktur. Öğrenciler bile öğretmenim sizin seçmeli olmayan dersiniz yok mu diye soruyorlar. Seçmeli öğretmen olduk. Seçersen varız dersi seçmezsen yokuz böyle keyfi bir uygulama ile insanların kurdukları yaşamları aileleri hiçe sayılıyor. Resen atamalar kendi içinde tutarsız ve salakça zaten. Yabancı filmlerde hep duyduğum bir replik vardır "Ülkemin adalet sistemine güveniyorum" Malesef ben ülkemin hiç bir sistemine güvenmiyorum. bibrebir irtibata geçmek isteyip hakkımızı beraber aramak isteyen arkadaşlar pm den görüşebiliriz
ben şahsen açacağım zaten ama toplu olur etkili olur diyorsanız ona da varım sizi nasıl mağdur ettiler hocam

yılan hikayesi gibi ama çok tanıdık bir hikaye. 4*3 den dolayı sınıf yetiremeyince önce bt sınıfım kapandı seneye açılmak üzere ama bt labı açık gösterildi. kadro sorunu olmasın diye formatör oldum. Seçmeli dersleri de nasılsa formatör olacağım ve derse ihtiyacım olmayacağı için sene başında idare başka derslerden seçti.6 saat kaldı bana.formatörlük iptal malum. böyle olacağını öngöremedim. Sonra bt rehber görevlendirmesi çıktı. şimdi o da suya düşmüş görünüyor ve seneye bina olarak da okulmuz ayrılacak yer sorunu kalmayacak ve bt sınıfı tekrar kullanıma geçebilir ve ders de seçilebilir.

Benim merak ettiğim 3 yıl sonra sadece 8 saat seçmeli ders gününde dersimiz olacaksa hepimiz norm fazlası olacağız

meb in deveden farkı yok hiç biy yeri doğru değil şimdi norm sorunu olmayan seneye norm fazlası olabilecek
norm fazlsı olanlardan seneye normu oluşacaklar var biri de ben... ama kime neyi anlATACAN

susup oturduğumuz zaman her yıl acaba bu yıl bt dersi seçilecek mi bu yıl norm fazlası olur muyum diyerek sürünmeye mahkum olacağız.bu yıl çalıştık diyelim seneye sonraki sene?
1-norm fazlası bilişim öğretmenlerine de sınıfçılar gibi alan değişikliği yada meslek lisesini tercih etme hakkı verilmeli
2-bt rehberliğinin tanımı kapsamı değiştirilmeli kadro verilmeli.
3-üniversitede bölümü olup da seçmeli olarak okutulan tek ders: "bilişim teknolojleri".Seçmeli ders olmaktan kurtarılmalı.
genel sorunlarımız bunlar gibi.biz uzun vadede düşünmeliyiz arkadaşlar.bu dönemi kurtardık diyelim ya sonra?bizim öğretmenlik hayatımız bu sene norm fazlası olur muyum ? diyerek mi geçecek.

bende resen atandım çok üzgünüm kızım hala anne sütü alıyorken çok uzakta bir köye atandım ilçeye sonrada ile itiraz dilekçemi verdim ve cevabı beklemeden dava açıcam bireysel olarak. dava dilekçemi kabataslak hazırladım üzerinde çalışıyorum pazartesi idare mahkemesine başvuruyorum

sendikamda var sendikayıda sıkıştırıyorum en azından bişeye yarasınlar boş oturmasınlar ama bireysel dava açıcam

arkadaslar ben ılde komısyonla konusmustum gecen hafta

hanıfı beyı zor durumda bıraktım (komısyondakı akılıya tercıhte bulundugum okula resen bırını atamıssınzı benıde baska ılce ye resen atamıssınız sebebını ogrenebılırmıyım soruna sız yalan soyluyorsunuz hocam demesı kafamı attırdı tartısmamızın faturasını malesef benım yuzumden hanıfı bey cektı )

vatandasın yanıtı ve sorular kısaca sızlerın mahkeme kararınında tercıh yapmayanlar ıcın olumsuz sonuclanacagını gosterıyor

tercıh yaptım resen atamadan once haber vermenız gerekmez mıydı?
--" 44 madde geregı atandınız"
en yakın ılceye atamanız gerekmez mıydı?
"ıl ıcınde herhangı bır ılceye atanabılırsınız"
seklınde devam edıyor

sendıkalar daha resmı yazı cıkmadan mahkemeye verın dıye kesıp atıyorlar neye ıstınaden mahkemeye verıcem demıstım (suan resmı yazı var verılebılır)
ıl de ıse dılekce yazın dıye donuyorlardı neye ıstınaden yazıcam sorusunun cevabı yoktu bende
Şube muduruyle konusup ılcemde bt normu sıfıra ınmıstır bu nedenle tercıhlerım dogrultusunda atanmak ıstıyorum seklınde bır dılekce yazmıstım sonucunda tercıhıme atandım

mahkemeye vermeden once sendıka avukatlarıyla karsılıklı oturup konusarak yapım (özellıkle basvuru yapıp resen atananların belkı sansı olabılır ama basvuru yapmayanlar resen atanacaklarını zaten norm fazlası yazısında belırtılmıstı o nedenle bosuna olur)

bıde bu olaylarda en avantajlılar bote mezunları oldu cunku tef mezunlarını Mesut gıbı cok uzak olsada eml lere atadılar

crazyman' Alıntı:
melisude' Alıntı:
hani atamayacaklardı bilişimciler yerinde kalacaktı niye şimdi böyle oldu ya
valla bende buna dayanarak tercih falanda yapmadım bu seferde sallamışlar rasgele yere

sendıkalar ıl mem mudurunu sıkıstırılar bt cılerın bır kısmını atamısınız dıerlerını atamamısınız bunu neye ıstınaden yapıyorsunuz sorusunda ısrarları uzerıne mudur herkezı resen atayın emrını vermıs
sendıkalara ve gecen sene atamadıklarına guvenıp tercıh yapmayanlar cok zararlı cıktılar ben gelmeyecegını dusundugum okulları yazmıstım fakat kırıkhanda tef mezunu olanlar basvuruda bulunmamaları benı resenden kurtardı

ıkı senedır ıstememıs olmama ragmen oraya atandıgıma sevındım

ben atanmamışım ama çok üzücü bir durum. keşke tek bir sendika olsaydı da toplu başvuru toplantı vs yapsaydık. nasıl bir yol izleniyorsa ben de destek olurum arkadaşlar. oyuncak mıyız biz ya merkezdekini alıp taaa nereye atamışlar. çoluğu çocuğu evi eşi barkı olan var. Allah hepsini bildiği gibi yapsın. atanmayanlar da lütfen sessiz kalmasınlar. bugün ona yarın bize

avukatla görüştüm bugün öncelikle tercih dilekçemi ve atama listesini istedi belge olarak .bilgi edinme hakkı kanununa göre meb e dilekçe yazıp tercih listemin örneğini talep edeceğim.avukat yürütmeyi durdurma kararı alabileceğimizi söyledi.dava açtığımızda bu keyfi atamaları yapan kişiler devleti zarara uğrattıkları için suçlu duruma düşüyorlarmış.bireysel başvurunuzu yapın şikayet dilekçenizi yazıp okula verin onlar göndersinler.sonra da idare mahkemesine davanızı açın.

mfacil hocam en avantajlılar boteliler oldu derken neyi kastetmişsin?

bir de norm fazlası sınıfçılara alan değişikliği yan alan gibi haklar verildi ama yıllardır norm sorunuyla uğraşan bilişimcilere neden seçenekler sunulmuyor.alan değişikliğiyle bir sınıfçı meslek lisesine atanabilioken aynı durumda bir böte ci neden atanamıyor. bu konu millieğitim bakanlığına açılacak dava unsuru olabilir mi?bunu sendika avukatlarınıza danışın arkadaşlar.

BBNET
Geri