bu yıl, başka bir arkadaşı kıramadığım için katıldım. grupta 1 bilişimci olması gerekiyormuş. Arkadaşa da dedim ki, hocam ben evrak işiyle uğraşmak istemem varsa baştan katılmayayım, yok dedi, hiç zorluğu yokmuş. oldu o zaman dedim kaydoldum.
önce bir Harezmî eğitimi diye bir kursa gittik, uzak bir okula. sonra okulda çözülmesi gereken bir problem bulun demişlerdi, bulduk başladık. sonrasında koordinatörümüz, her ders için ayrıntılı plan yapılacak dedi.
derste neler yapılıyor, amaç ne çıktısı ne, diğer derslerle bağlantısı ne... yazıyorsun yazıyorsun bitmiyor, beni projeye katan arkadaş da ne hikmetse bunlardan hiç anlamıyor, görseniz sanki bilgisayarı ilk kez görmüş de yazı yazamıyor neyse... (ben o arkadaşa gıcık kaptım biraz galiba

)
velhasıl kelam ite kaka bir şeyler yaptık, boş dersler ayarlandı 4 öğretmene. ama çocukların fen, İngilizce matematik dersine denk gelince veliler dersi bırakıp çıkmalarını istememişler. okuldan sonra kalmayı da biz istemedik. öyle böyle yaptık bir şeyler... ama bütçe sıfır. okulun karşılaması gerekiyor...
ara tatilden sonra yine taaa çok uzak bir okulda kaynaşma toplantısı yapıldı, gereksiz bir şeydi, fotoğraf çekinilsin, koordinatör kendini göstersin vs..
en son da şenlik yapıldı, tüm İstanbul'u Merter'de topladılar. ulaşımı okul sağladı.
ek ders yok bu arada. gönüllülük esas. ben gönüllüydüm ama işleri ilerletemedik, diğer derslerle çakışınca yarım yamalak kaldı.
seneye katılmam. daha da hiç katılmam