Hangi Toyota Corolla'yı almalıyım?

Kodla Büyü

aybr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar Arkadaşar. Focus Aracmı sattım. YErine Toyota corolla almayı düşünüyorum. Ama Toyota Corollanın çok çeşit serileri var. 1.6 benzinli veya dizel manuel veya otomatik. 2015 model üstü tutulan ve boş orta dolu paketleri hangileri? Bilen arkadaşlar bilgi verirse teşekkürler.

Ben de Avensis'leri beğeniyorum. D segment kral araba :) İleride bir gün Broadway'den terfi ederim umarım :D

Hocam en çok tutan 2014-2018 model 1.6 advance al derim.
2019-2020 1.6 motor ama kasayı daraltmışlar.

2021 üstü 1.5 3 silindir. Tüp uyumu olsa bile 3 silindir olduğundan çekmiyor yorumları var.
2017-2018 makyajlı 1.6 al keyfine bak.
2014-2018 arasına da efsane diyorlar. Advance dolu pakettir. Otomatiği sorunsuz CVT şanzıman

hocam eskinin yenisi olmaz gel sen 2019 üstü al yeni kasa km en fazla 50000-60000 olsun yoksa masraf kapısıdır

Diğer araçlarda Toyota kadar çok seri yok bildiğim kadarı ile. Piyasada çok çeşit corolla var. Sıfır 3 silindir. Sanayiye soruyorsun tavsiye etmiyor. Ama mühendisler yapmış bildikleri vardır diyorsun. Bütçe 850-950 arası.

Arıza durumunda işleyişleri nasıldır bilmiyorum ama Toyota On diye bir garanti sistemleri var siz bakımları serviste yaptırdığınız sürece 10 yıl 150 bin km.ye kadar garanti sunuyor. Eğer arıza durumunda işi yokuşa sürmüyorlarsa bence harika bir sistem

Corolla'nın en çok tutalanı diye birşey olmadığına inananlardanım. Çünkü her türlü gideri olan, piyasada nam salmış bir araba.

97 1.6 corolla kullandım 7 sene. Sanayiye girmedim hiç. Bakım dışında. O efsane kasa dediklerinde 1.3 alınmaz diyenlerde de vardı ama sanayide bir çok ustada gördüm 1.3 motor. Şehir içi az yakıyor uzun yolda da çok hissettirmiyor diyorlardı.

Otomatiği de multimode olanların nadiren de olsa sorun çıkartabileceğini duydum ama tam otomatiğinde sıkıntı duymadım. Manuel zaten ortada.

Silindir işine gelince piyasadaki birçok araç 3 silindir. Emisyon, ağırlık vs gibi durumlardan dolayı.

Son düzenleme:
Ben 2 yıl 2015 1.33 Life Lpg li (en boşu) kullandım. Sadece bakıma gittim. Hiç sorun çıkarmayan araç yapmışlar.

2020 1.6 Vision (LPG) kullandım. Satıp 2021 1.5 Vision (sadece benzin) aldım. LPG'cilerin en çok söylediği şey "LPG ile tamamen uyumlu" sözünü çok duyarsınız. Şahsen LPG'ye hiç bulaşmam bir daha. 1.5 ve 1.6 arasında performans olarak hiçbir fark yok. İmkanınız varsa en son kasa alın, motor teknolojisi çok gelişmiş. Benzinde (en az LPG kadar) oldukça ekonomik. Atmosferik motor olduğu için turbo motorlara göre zayıf gelebilir ancak rampada çekiş yeterli bence. Bende ekonomi ve sağlamlık, çabuk hızlanmasından daha önce gelir derseniz 1.5 Corolla 2021 ve üstü alın.

Yıllardır toyota corolla kullanıcısıyım. Ben de 1.4 dizel Manuel 2013 yeni kasa toyota var. Yakit cimrisidir.Genis iç hacmi ve bagaj tam bir aile arabasi tavsiye ederim.

Yeni kasa kullanıp pek memnun kimse yok sanırım. forumlarda ekşide vs. corolla al geç diyorlar, bahsettikleri 2014-2018 arası o zaman.

bizde 2017 corolla 1.33 var, lpg taktırdık ve hiç bir sorun yaşamadık, yakıt olarak çok hesaplı, uzun yolda yokuşta sorun yok, servise bakım için gidiyoruz sadece, tavsiye ederiz.

1.33 motorları çekmiyor diyorlar.
onun dışında toyota arabalar bazı şeylerden feragat etmeyi gerektirir ki bu da avantaj sağlar bazı durumlarda.
örneğin yol sesi rüzgar sesi ile dost olmalısınız. ancak gereksiz neredeyse hiçbir şey olmadığı için az arıza veren dayanıklı bir arabanız olacaktır.
bu önceden beridir böyle yeni kasaları da aynı eski kasaları da.
bir diğer durum motorları sanıldığı kadar lpg uyumlu değildir. az yakma gibi bir derdi de yoktur esasında. ne kadar ekmek o kadar köfte misali yakar motorları.

Corollanın arıza vermemesi dışında hiçbir artısı yok. 1.5 atmosferik ve direkt enjeksiyonlu motor yapmış. Performans yetersiz. Hadi performans yetersiz bari lpg uyumu olsun diyeceksin ama o da yok. Kaporta zayıf. Şanzıman yetersiz. İlla corolla alayım diyen biri için tek seçenek 2019-2020 model 1.6 olurdu. Doğru tercih yapılmış. Ama tabi ben şahsen artık 2025 yılında atmosferik motor kullanmam. Turbo benzin kullanırım. Ayrıca Güçlü bir benzinli motora eşlik eden Ekstra bir hybrid desteği de tercih edebilirim. Yani atmosferik hybrid de tercih edilmez.

2023 model1.5 3 silinir dream pacet sıfır aldım tüp taktırdım. BRC maestro çok güzel uyumu. şu ana kadar hiç sıkıntı vermedi. ama daha önce focusum vardı seriliği bakımından o tadı vermiyor. ama toyotada hiç arıza vermiyor.

Corollanın son iki kasasını uzun yıllar kullanmış biri olarak;
2014-2019 kasa çok geniş içi ferah arkaya 3 kişi çok rahat oturur, 1.33 kullandım çekiş zayıf ama rahatsız etmiyor performans tutkunu değilseniz.
2019-... kasa daralmış ferahlık yok ama modernlik var içi daha konforlu ve kip hissettiriyor. 1.5 dream kullanıyorum halen çekiş bence yeterli 1.33 e göre bir kaç tık daha iyi. ikisinide LPG li kullandım bu arada performansta hissedilebilir bir değişme olmuyor.

2018 1.6 life alıp 3 sene sorunsuz sadece yağ bakımına gitmiştim. 135:,bg idi. Çekişi gayet iyiydi. Ama yol tutuşu zayıftı. 150-160 km hıza çıkınca direksiyon baya hafifliyordu.

2014 model 1.4 otomatik dizel Corolla 13 binde aldım.180 binde sattım hiç sorun yaşamadım. Sonra 2021 benzinli Corolla aldım 1.5 Dream olanı halen kullanıyorum çok memnunum. Toyota Corolla sağlam bir araba arıza çıkarmaz kolay kolay o paralara alınacak en iyi araç. Eğer paranız var ise 2021 üstü bir Corolla alın gönül rahatlığı ile kullanın

BBNET
Geri