Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Granada Üçlemesi: 1492 yılında Granada'nın Müslümanlardan Hristiyanlara geçiş sürecini anlatan bir roman. Çok güzel sürükleyici bir roman ama hikaye bir o kadar hüzünlü. Mutlaka tavsiye ederim.

Aziz Nesin'den Zübük bitti. Prof. Dr. Sedat Sever'den Çocuk ve Edebiyat kitabına başladım.
Devam Edenler:
Beyaz Geceler - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
Köpeğiyle Dolaşan Kadın - Anton Pavloviç Çehov
Dünya Tarihi 101 - Tom Head
Çocuk ve Edebiyat - Sedat Sever
İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

Son Güncellemeden Sonra Bitirdiklerim:
Yuan Huan'ın Kütüphanesi - Miyase Sertbarut
Robonlar: Bir Kaçış Operasyonu - Mert Arık
Dünyanın En Önemli Öğrencisi - Şermin Yaşar
Küçük Ağaç'ın Eğitimi - Forrest Carter
Yuan Huan 2 Kütüphanedeki Kamera - Miyase Sertbarut

Devam Edenler:
Beyaz Geceler - Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
Köpeğiyle Dolaşan Kadın - Anton Pavloviç Çehov
Dünya Tarihi 101 - Tom Head
Çocuk ve Edebiyat - Sedat Sever
İnsanın Anlam Arayışı - Victor E. Frankl

Yeni Nesil Öğretmen Olmak - Metin Özdamarlar
İlk Öğretmenim - Cengiz Aytmatov
Dijital Dedektifler 1 Kamera Arkası - Orhan Toker

Bu sene başından beri 25. kitabımdayım. Uzun zamandır böyle sistemli okumalar yapamıyordum. Liste tutmak oyunlaştırma ve güdülenme sağladı sanırım. Google e-tablolar ile kitaplar üzerinde basit istatistikler de yaptırıyorum. Bakalım sene sonuna kadar üç haneli sayılara çıkabilecek miyim :)

Dijital Dedektifler 2 Oyunun Sonu - Orhan Toker
Dijital Dedektifler 3 Sosyal Maskara - Orhan Toker
Dijital Dedektifler 4 Tablet Firarda - Orhan Toker
Dedem Kodlama Öğreniyor - Cansu Demirbağ
Tekno Kahraman - Mehmet Gönen

Orhan Toker'in kitapları 5. ve 6. sınıflarda bilişim etiği konusunda bilinçlendirme olarak tavsiye edilebilir. Hatta belki performans görevi vs kapsamında inceleme istenebilir. Dedem Kodlama Öğreniyor da kodlamaya giriş için 5. sınıflara tavsiye edilebilir. Temel kavramları hikaye içinde basitçe ele almış. Tekno kahraman da teknoloji bağımlılığı konusunda yine 5.-6. sınıflarda değerlendirilebilir. Özel okullarda çalışan arkadaşlar aynı kitapları 4. sınıf seviyesinde de değerlendirebilirler.

Ekran Resmi 2025-06-19 21.42.37.webp

Ulusların Düşüşü , HER Türk Vatandaşının kesinlikle okuması gereken bir kitap.

• Beğen
Tepkiler: bt^
suç ve cezayı okudum ve dedimki bu kadar uzun betimleme olamaz ya. pes etmedim bitirdim ama bir daha rus yazar mı aman boşver jul verne gibisi yok. tabi inceltilmiş kitapları değil.

Sizinle aynı fikirde değilim. Suç ve Ceza her anlamda fevkalade bir kitaptır.

hocam fikirlerinize katılıyorum zevk meselesi. sonuçta ben ilk 400 sayfalık kitabı vardı okuyorudum onu 80.sayfaya gelmiştim edebiyatçı arkadaşlar o olmaz dediler hocam orjinalini getirdi sıfırdan başladım bir ay sürmedi bitirdim ama sayfa başına zamanında para aldıkları için uzun dizi gibi yazmışlar rus yazarlar. onun için 519. sayfanın 2. paragrafında Sofya nın da dediği gibi kısa anlatımı iyi olur :)

hocam fikirlerinize katılıyorum zevk meselesi. sonuçta ben ilk 400 sayfalık kitabı vardı okuyorudum onu 80.sayfaya gelmiştim edebiyatçı arkadaşlar o olmaz dediler hocam orjinalini getirdi sıfırdan başladım bir ay sürmedi bitirdim ama sayfa başına zamanında para aldıkları için uzun dizi gibi yazmışlar rus yazarlar. onun için 519. sayfanın 2. paragrafında Sofya nın da dediği gibi kısa anlatımı iyi olur :)
Doğrudur Hocam :) Ama ben gene seviyorumm :)

BBNET
Geri