halk eğitimde kurs açan mebde çalışan meslektaşlarıma

Kodla Büyü

beyzayedi

Üye
Mesajlar
25
merhabalar ,ben meslekte özlük konuları hakkında çok eksiğim var.ama bilgisayar bilişim sitesinde siz tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımdan çok şey öğrendim.çok teşekkür ederim. kimseye soramıyorunuz. ya dinozarlaşmış bir zihniyetle karşılaşıyorunuz yada sıfatlarla anılıyorusunuz. bilmiyorum diyemiyorsun resmen senle arasında 1 yıl olan meslektaşın sana öğretmen değilmisin, ne kadar paracısın ve daha bir dolu incitici cümleler....:(
hep okuyorum yönetmelikleri mevzuatı... ama çok az tecrübemle tam olorak adlandıramıyorum. sanki nasıl anlamak istiyorsam o anlamı ihtiva ediyor.
mesela ek ders hesaplayamıyorum.
çalıştığım ilçede halk eğitimde kurs verdim. aylık verileni bölüyorum girdiğim saate farklı sonuçlar çıkıyor. halk eğitimin ek ders ücreti dışarıdan giren öğretmen için mebden dahamı az anlamadım.
nisan ayında haftada 10 saatten 40 saat ek ders ücreti 335tl aldım. fakat mart ayında 20 saat bir kurstan 10 saat diğer kurstan toplam 175 tl aldım.
1. kurs 11 mart 2012 de bitti .2 .kurs 28 mart 2012 de başladı. 1.kurstan 3,4,10,11 mart yani 20 saat ,2. kurs 28,29 mart yani 10 saat toplam 30 saat ücret verilmesi gerekmiyormu.
diyelim kurs bazında ödüyorlar o zaman nisana katması gerekmez miydi.
teşekkür ederim. sanırım biraz karıştı. yardımcı olursanız sevinirim.
 
hocam halk eğiitme gidip ekdersinizin yanlış yattığını düşündüğünüzü söyleyip banka listesine bakın orda kaç saat girilmiş. Anladığım kadarı ile 24 nisan tarihini hiç bir halkeğitim müdürlüğü ekders ödememiş. benimde aynı 4 saat gitti. neyse burdan konuşmamı farazi bu arada nerde olursa olsun ekders ücreti aynıdır.
gündüz ücreri 7,8 gibi bir rakama denk geliyor gece ise 8,35 gibi bir rakam oluyor. tam hatırlamadığım için yakın rakam yazmış olabilirim.
 
hocam vergi dilimi olyalarını kesin bilmemekle beraber 380 tl civarı alman lazım....ek görevlerde %25 ek ders fazla olur...
 
son zamanlarda forumda çok sık gördüğüm birşey.

en son bu başlıkta gördüğüm için buraya yazıyorum

okul idaresine ya da milli eğitim müdürlüğüne yani kısacası ilgili birime sorulması ve cevap alınması gereken bir çok gündelik ve beni zerre kadar alakadar etmeyen durumlar hemen forumda başlık olarak açılıyor. belki ilgili birime sorulsa olay neyse hemen çözülecek ama önce başlık açılıyor.

LÜTFEN gidin sorun, arayın sorun, halledin.

Kursu veren sizsiniz. Hakeden parayı, sizsiniz. Gidin memura sorun kaç saat diye. Ters laf ediyosa da yüz vermeyin, amirlerine gidin söyleyin, önce onlara sorun.
 
teşekkür ederim.başlık açtığım için rahatsız olan arkadaşımdan da özür dilerim. ama ben küçük bir ilçedeyim. insanlara ek ders yattımı diye bir kez soru sordum. 5 yıldır ilk defa... aldığm cevap 10 yıldır öğretmenim hesap yapmam bilmem vs.
ilgiliye söylüyorsun çok çirkin ve kızgın bir şekilde bizim senin yaşın kadar memuriyetimiz var. bir yanlışlık yok. kendiniz araştırmazsanız kimse size sen 9 aylık hamilesin 6. aydan sonra nöbet yok demez. benim hatam didik didik okumadan çocuk dünyaya getirdiğim için...
kısaca nokta atışı ile gidip soramıyorsun ilgili merciye. ve zaten senide unutmuyor aynı caddede 10 kere karşılaşıyorsun.insan ilişkileri zaten kötü. dahada çamur bir hal alıyor. sırf halk eğitimde bölümdekilere söylemedim diye(ha bu arada yaptığım herşeyi söylemek zorundaymışım! Bilmiyodum.) yaptığım etik olmadığı için 4 defa kurs açıldı şimdi 5. açılıyor. hiç birinde ismim yok. sorsan neden beni yazmadınız e hocam sen sordunmu bize halk eğitimde kurs verirken :( anlatabiliyormuyum. soracak kimsem yok bu formdan başka….
 
hocam sorun tabi bakmak istemeyen konuya girmesin..
ssizin durumunuzda bi yerdeyim insan çekiniyo nede olsa nederlerse desinler paracı falan siz 3 ün 5in hesabını yapmıyorsunuzki arada 150 tl fark var onu soruyosunuz. gerçi 5tl de olsa o sizin hakkınız arıyacaksınız tabi çekinmeyin sorun ilgili yerlere...
 
Hocam ben de 32 saate 230TL aldım 40 saat aldığımda da 320TL aldım %25 olayı kaldırılmış direk ekders saatini 7.8le çarpıp kuş kadar ekdersi yatırıveriyorlar wallahi
 
gündüz ücreri 7,8 gibi bir rakama denk geliyor gece ise 8,35 gibi bir rakam oluyor. tam hatırlamadığım için yakın rakam
cpu.gif
yazmış olabilirim.
 
teşekkür ederim arkadaşlar. evet ama ben akşam 5'ten sonra verdim kursu.17:00-21:00 arası fakat 7,8 ile çarpılmış. hayırlısı... bazen olanda hayır var demek gerekiyor. artık irdelemiyorum. üzerinden 1 ay geçti. geriye dönük çok hak talep edemiyoruz zaten...
 
Geri
Üst