halk eğitimde blok tabanlı robotik kodlama kursu açmak istiyorum

Kodla Büyü
merhaba arkadaşlar halk eğitim bünyesinde blok tabanlı robotik kodlama kursu açacağım. biraz bu konularda geri kaldım bende kendimi geliştirmek istiyorum. nereden başlamalıyım? daha önce bu kursu verenler derslerde kullanabileceğim materyaller varsa paylaşıp yönlendirebilirse çok mutlu olurum.

merhaba arkadaşlar halk eğitim bünyesinde blok tabanlı robotik kodlama kursu açacağım. biraz bu konularda geri kaldım bende kendimi geliştirmek istiyorum. nereden başlamalıyım? daha önce bu kursu verenler derslerde kullanabileceğim materyaller varsa paylaşıp yönlendirebilirse çok mutlu olurum.
Haftaya temel robotik eğitimi vereceğim online. Ama blok tabanlı değil

Malzeme olarak temel arduino set yeterli ama tinkercad üzerinden de yapabilirsiniz.

Hedef kitle hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hedef kitle hakkında bilgi verebilir misiniz?
hocam 5.ve 6.sınıf öğrencilerine anlatacağım. doküman olarak neyden faydalanabilirim fikir almak istedim aslında. scratch kullandım ama m block ve arduino yu bende yeni öğreniyorum. Ardunio uno setimiz 1 adet var ama hocamın dediği gibi tinkercad kullanabilirim. şunu merak ettim bu yaş grubuna hem sıkmadan hemde öğreterek neler yaptırabilirim? bu kursu veren hocalar nelerin üzerinde duruyor?

Bu örnekleri sırayla önce siz yapın; sonra öğrencilere yaptırınız.

5-6 için mükemmel örneklerdir. EBA bu mevcuttur.

Mutlaka Arduino+MBlok

hocam 5.ve 6.sınıf öğrencilerine anlatacağım. doküman olarak neyden faydalanabilirim fikir almak istedim aslında. scratch kullandım ama m block ve arduino yu bende yeni öğreniyorum. Ardunio uno setimiz 1 adet var ama hocamın dediği gibi tinkercad kullanabilirim. şunu merak ettim bu yaş grubuna hem sıkmadan hemde öğreterek neler yaptırabilirim? bu kursu veren hocalar nelerin üzerinde duruyor?
Hocam hedef kitleniz yaş olarak küçükmüş. Etkinlikleri onların anlayacağı dilde yani daha çok oyun temelli blok kodlama ve fazla karmaşık olmayan projeler üzerinden yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Ben daha önceden o şekilde yapmıştım ve kurslarım gayet neşeli geçmişti. Zaten scratch ve mblock yapı olarak birbirine benziyor. Çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Bunlara ek olarak makey makey set kullanarak da proje çeşitliliğini artırabilirsiniz.

hocam ben de istiyorum kurs açmak merakla girdim başlığa .yukarıda hocamın dediği gibi bu hafta 2 gün temel aurdino set ile kursa katılacağım.kendi başıma da uğraştım ama açıkcası devreler falan çok anlamadım :( benim 3 boyutlu yazıcı var sınıfımda onun içinde açablir miyim kurs bilmiyorum.Ayrıca meb kitler geldi bu yıl ama olaya hakim değilim inşallah kısa sürede çözeriz.

Konunun içine eklediğimi YouTube playlist 12 videodan oluşmaktadır.

Zamanında Bilişimle Üretim projesi için çekildi.

Sadece 1...2 sefer izlemekle kolaylıkla yapabilirsiniz.

Önemli olan elinizde 3...5 set olsun.

5 ve 6. sınıf rahatlıkla yapabilir.

Halk eğitim merkezinde kadrolu öğretmenlerin işlerini takipten sorumlu müdür yardımcısıyla görüşün size yardımcı olsun.

Aklıma gelenler şu şekilde.
Hemba.gov.tr 'de yer alan kursları açamazsınız. Maalesef blok tabanlı kurs orada yer alıyor. Ancak metin tabanlı kurs açıp içerde blok tabanlı anlatabilirsiniz.
https://e-yaygin.meb.gov.tr sitesinde, Kurs programları linkinden saatlerine ve kurs katılım şartlarına bakarak GENEL OLARAK VEREBİLECEĞİNİZ TÜM kursları bulun.

Mebbis girişinde göreceğiniz e-yaygın sistemine girip usta öğreticisi başvurusu yapın. diplomanızı falan yükleyeceksiniz.
Bir önceki adımda bulduğunuz tüm kursları seçin, ilçe mem sizin diplomanızın bu kursları vermenize mümkün olduğunu onaylayacak.

Buraya kadar olan kısım yalnızca bir kere yapılacak.

Sonra ne zaman açmak isterseniz, onay aldığınız bu kurslardan açmak istediğinizi seçip başvuru yapacaksınız.
Okulunuza dilekçeyle de başvurmak gerekiyor.

ilksms
Geri