halk eğitimde blok tabanlı robotik kodlama kursu açmak istiyorum

Kodla Büyü
merhaba arkadaşlar halk eğitim bünyesinde blok tabanlı robotik kodlama kursu açacağım. biraz bu konularda geri kaldım bende kendimi geliştirmek istiyorum. nereden başlamalıyım? daha önce bu kursu verenler derslerde kullanabileceğim materyaller varsa paylaşıp yönlendirebilirse çok mutlu olurum.

Merhaba en az 10 set arduino tedarik edebilirsiniz.
Bunlarla beraber Mblok üzerinden açılır.

merhaba arkadaşlar halk eğitim bünyesinde blok tabanlı robotik kodlama kursu açacağım. biraz bu konularda geri kaldım bende kendimi geliştirmek istiyorum. nereden başlamalıyım? daha önce bu kursu verenler derslerde kullanabileceğim materyaller varsa paylaşıp yönlendirebilirse çok mutlu olurum.
Haftaya temel robotik eğitimi vereceğim online. Ama blok tabanlı değil

Malzeme olarak temel arduino set yeterli ama tinkercad üzerinden de yapabilirsiniz.

Hedef kitle hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hedef kitle hakkında bilgi verebilir misiniz?
hocam 5.ve 6.sınıf öğrencilerine anlatacağım. doküman olarak neyden faydalanabilirim fikir almak istedim aslında. scratch kullandım ama m block ve arduino yu bende yeni öğreniyorum. Ardunio uno setimiz 1 adet var ama hocamın dediği gibi tinkercad kullanabilirim. şunu merak ettim bu yaş grubuna hem sıkmadan hemde öğreterek neler yaptırabilirim? bu kursu veren hocalar nelerin üzerinde duruyor?

Bu örnekleri sırayla önce siz yapın; sonra öğrencilere yaptırınız.

5-6 için mükemmel örneklerdir. EBA bu mevcuttur.

Mutlaka Arduino+MBlok

hocam 5.ve 6.sınıf öğrencilerine anlatacağım. doküman olarak neyden faydalanabilirim fikir almak istedim aslında. scratch kullandım ama m block ve arduino yu bende yeni öğreniyorum. Ardunio uno setimiz 1 adet var ama hocamın dediği gibi tinkercad kullanabilirim. şunu merak ettim bu yaş grubuna hem sıkmadan hemde öğreterek neler yaptırabilirim? bu kursu veren hocalar nelerin üzerinde duruyor?
Hocam hedef kitleniz yaş olarak küçükmüş. Etkinlikleri onların anlayacağı dilde yani daha çok oyun temelli blok kodlama ve fazla karmaşık olmayan projeler üzerinden yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Ben daha önceden o şekilde yapmıştım ve kurslarım gayet neşeli geçmişti. Zaten scratch ve mblock yapı olarak birbirine benziyor. Çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Bunlara ek olarak makey makey set kullanarak da proje çeşitliliğini artırabilirsiniz.

ilksms
Geri