Halk Eğitim Merkezinde hafta sonu kurs açma?

Kodla Büyü

barslan

Site Gezgini
Halk Eğitim Merkezinde Bilişim teknolojileri öğretmeniyim. BT rehber öğretmen olarak başka okula gönderildim. Kendi okulumda ders yükümü doldurduktan sonra diğer okulda BT rehberlik öğretmenliği yapıyorum. Sorunum şu görevlendirildiğin için hafta sonu kurs açamazsın diyorlar ve açmıyolar. İlgili yönetmelik maddesinide bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim.

İlginize teşekkürler...

Merhabalar, hoşgeldin foruma diyelim.. :) Görevlendirilmen hafta içi oluyor sn. hocam hafta sonu 10 saate kadar haftalık ek ders yerine geçecek şekilde kursunu açabilirsin.. Hatta senin daha kolay açman gerekir ki Halk Eğitimde öğretmensin.. Sanırım usta öğreticileri kollamaya yönelik bir hareket olsa gerek bu..

hocam gorevlendirmen 30 saat uzerinden yapiliyor. senin +10 saat daha ek ders alma hakkin var, butun ogretmenlerin oldugu gibi. hafta sonu veya mesai disinda bu ek dersini alabilirsin. herhangi bir engel yok. eger var diyorlarsa onlar yaziyi gostersinler.

Hocam onlar da biliyordur kurs açabileceğini de km bilir ne düşünceleri var sana kurs açtırmak istemiyorlar.

Hocam haftasonu hertürlü kurs açabilirsin. onların bi düşünceleri var o da kendi adamlarına kurs açtırmak tek sorun o. Ki normal bir öğretmene vermek istememeleri normalde senin oranın öğretmeni olarak kurs açma talebine olumsuz yaklaşmaları saçma. haftasonu 5+5 şeklinde kurs açabilirsin.

BesSTy' Alıntı:
Merhabalar, hoşgeldin foruma diyelim.. :) Görevlendirilmen hafta içi oluyor sn. hocam hafta sonu 10 saate kadar haftalık ek ders yerine geçecek şekilde kursunu açabilirsin.. Hatta senin daha kolay açman gerekir ki Halk Eğitimde öğretmensin.. Sanırım usta öğreticileri kollamaya yönelik bir hareket olsa gerek bu..

Hoş bulduk hocam :) ilgili yönetmelik ulaşamadım acaba ilgili yönetmelik hangisi bilgisi olan varmı?

teşekkürler...

Sayın hocalarım başlık eski ama konu güncel, onu belirteyim öncelikle.
Ben de HEMde tef-bil.öğrt. olarak kadroluyum. Haftasonu kurs açmak istiyorum 10 saat. Fakat aklıma takılan şey şu; bu açacağım kurslar yetiştirme kursları mı olacak yani örgün eğitimdeki öğrencilere mi açacağım? Yoksa HEMin normal kursları şeklinde mezunlara mı açacağım?
Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/orgundes ... tek_1.html

Hocam ilgili mevzuata göre:

.............................
Kapsam
MADDE 2-(1)Bu Yönerge, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî örgün ve yaygın kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenci ve kursiyerleri destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili usul ve esasları kapsar.

MADDE 5– (1) Kurslar, fizikî kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmî ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine bağlı olarak açılır.
(2) Mezunlara yönelik kurslar halk eğitim merkezlerinde açılır. Ancak halk eğitim merkezinin bulunmadığı ve bu merkezlerde kursun açılamadığı hallerde diğer kurs merkezlerinde de açılabilir.

Kurslara katılacaklar
MADDE 6-(1)Kurslara;
a) Örgün veya yaygınortaokul/imam hatip ortaokuluve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler,
b) Örgün veya yaygın ortaöğretim kurumlarından mezun olan kursiyerler katılabilir.
..................................

Dönem başlarında planı sunarak açabiliyoruz anladığım kadarıyla. Böylelikle ben de aradığım dayanağı bulmuş oldum sayende sayın hocam. :+1:

Bu arada peşpeşe mesajlarım için özür dilerim, Heyecanla oldu. :)
Afedersiniz

DÜZENLEME:
Yine bir şey takıldı aklıma. Haftasonu veya akşam +10 saat olarak geçen kurslar ne kursu? Çünkü Yetiştirme Destekleme Kurslarının süresi daha fazla diye biliyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. Arayıp birilerinden bilgi almaya çalışacağım, yoksa kafayı yerim herhalde.
Kafa gitti iyice....

Kurs açabilirsin hocam hiç bir sıkıntı olamaz senin açından.

Kadrosu ortaokulda olan bir BT öğretmeni , aynı zamanda bir lisede BTR olarak çalışıp, haftasonu Halk Eğitim bünyesinde Bilgisayar Kursu açabiliyorsa ,
senin kadron HEM de olduğu için hayli hayli açman gerekir. Ama bazen arkadaşların dediği usta öğreticileri kollayabiliyorlar. çünkü onlara işlerini vs . yaptırıyorlar o şekilde karşılığını veriyorlar.

uysal_rockci' Alıntı:
Kurs açabilirsin hocam hiç bir sıkıntı olamaz senin açından.

Kadrosu ortaokulda olan bir BT öğretmeni , aynı zamanda bir lisede BTR olarak çalışıp, haftasonu Halk Eğitim bünyesinde Bilgisayar Kursu açabiliyorsa ,
senin kadron HEM de olduğu için hayli hayli açman gerekir. Ama bazen arkadaşların dediği usta öğreticileri kollayabiliyorlar. çünkü onlara işlerini vs . yaptırıyorlar o şekilde karşılığını veriyorlar.

Hocam ama bu +10 yetiştirme destekleme midir? Dayanağı nedir acaba.

Sayın Hocam,

Hemde DYK kapsamında kurs açmak için geç kalmış bulunmaktasınız. DYK kapsamında kurs açmak için öncelikli olarak kurumunuz açılacak kursları sistem üzerinden seçmeleri gerekmektedir. Hem lerde DYK kapsamı sadece sınavlara yönelik dersler sistemde görünmekte ve bu dersler eklenebilmektedir.

Kolaylıklar dilerim.

aydınDr' Alıntı:
Sayın Hocam,

Hemde DYK kapsamında kurs açmak için geç kalmış bulunmaktasınız. DYK kapsamında kurs açmak için öncelikli olarak kurumunuz açılacak kursları sistem üzerinden seçmeleri gerekmektedir. Hem lerde DYK kapsamı sadece sınavlara yönelik dersler sistemde görünmekte ve bu dersler eklenebilmektedir.

Kolaylıklar dilerim.

Sağolasın hocam fakat anlaşılmadı yine sanırım.
Tamam DYK değil de o zaman, peki normal kurs olarak mı bu +10? Yani kurs planı ve kursiyerler tamamsa anında başlayabilir miyim normal kurslarım gibi.
Şöyle de matematiksel yazayım;
Haftaiçi 44 saat kursum var. Haftasonu bu +10 kursu ile benim ekdersim 54+3 (hazırlık planlama) = 57 saat eder.
TEFliyim zorunlu saatim 20 olduğundan 57-20=37 saat ekdersim mi olur?
Şimdiden teşekkür ederim.

benim bildiğim (yanlışsam düzeltin) hafta sonu yada hafta içi mesai saatleri dışında açılan hem kursları max. 10 saat olur ve planlama yada vb. olmaz. hesaba katılmaz. sadece vergi dilimini etkiler.

Sayın hocam,

maaş karşılığı 20 saat kurs vermeniz gerekmektedir. maaş + ek ders max 47 saat ücret almanız gerekmektedir. mesai saatleri dışında ve hafta sonu +10 saate kadar kurs açabilirisiniz bu kurstan da +10 saat ek ders ücreti almaktasınız.

Kolaylıklar dilerim.

aydınDr' Alıntı:
Sayın hocam,

maaş karşılığı 20 saat kurs vermeniz gerekmektedir. maaş + ek ders max 47 saat ücret almanız gerekmektedir. mesai saatleri dışında ve hafta sonu +10 saate kadar kurs açabilirisiniz bu kurstan da +10 saat ek ders ücreti almaktasınız.

Kolaylıklar dilerim.

Sevgili hocam,
Sizin dediğinizi anladım sorun yok o konuda. Fakat demek istediğim bu +10 kursu hangi yönetmelik,yönerge vb. neye dayanarak verebiliyoruz. Yani Ekders Yönetmeliğinde belirtilmediği için soruyorum bunu da. Dayanak olarak ne gösterebilirim yani sayın hocam. Bu +10'un haftasonu cumartesi-pazar 5-5 şeklinde bölüştürülmesi mi gerekir yoksa cumartesi 10 saat şeklinde verilebilir mi?

(bulunduğum HEM'de; akşam sanat okulu özelliği yok hocam)
Bilgilerinizle bize yol gösterdiğiniz için teşekkürler hocam.

+10 için resmi dayanak bu mudur? (madde 26)
http://ikgm.meb.gov.tr/tahakkuk/MEB%20Y ... %C4%B1.pdf

SAYIN HOCAM HALK EĞİTİMDEN YAZILI GEREKÇE AL MİLLİ EĞİTİMDE YAYGIN EĞİTİM BİRİMİNE GİT ŞUBE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞ KESİN AÇILIR.
BEN BÖYLE YAPTIM AÇTIM KURSU . :D

BBNET
Geri