BASBUG79' Alıntı:
Kursların düzenlenmesi ve kursa katılacakların sayısı
MADDE 33 – (1) Merkezlerce kurslar en az 12 kursiyerin katılmasıyla düzenlenir. Kurslar; program, aday kursiyer sayısı, öğretmen ve usta öğreticilerin çalışma saatleri ile benzeri bilgiler içeren teklifin millî eğitim müdürü tarafından onaylanmasıyla açılır.
ben halk eğitim merkezinde müdür yardımcısıyım. merkez müdürü teklif etmezse milli eğitim müdürlüğü karışamaz. büyük ihtimalle kursiyer profilini uygun bulmamışlardır.
sayın başbuğ arkadaşım .kursa katılmak istediklerine dair dilekçeleri kabul edersen... kursun açılmaması sebebini kursiyerlere bildirmek zorundasınız.
diyelim ki kurs başvuru dilekcelerini kabul etmediniz veya kursun açılmasına engel bir durum oldu diyelim..
mesela eğitim öğretime uygun kurs yeri olmayısı..
kursu verebilecek liyakatta öğretmen bulunamaması...
kurs yeri güvenliği veya kursiyer güvenliği..
kurs ulaşım sorunları gibi çeşitli bahanelerle kurs açılmadı diyelim..
eğer kursiyerler dilekçelerinin il veya ilçenin mülki amirlerine bırakırsa ..(kaymakamlık veya valilik)
halk eğitim müdürü ve müdür yardımcılarına neden gerekli önlem ve tedbirleri almadın.. diye baskı kuracaktır..
kurs açma yetkisi en düşük olarak ilçe milli eğitim müdürüne aittir..
halk eğitim müdürü sadece resmi yazıyla kurs açılma isteğini bildirir ve kursun onayını alır..
ilçe milli eğitim müdürü isterse zorla halkeğitime kursu açtırır. açılmasına engel bir durum varsa ..
ilçe milli eğitim engellerinin kaldırılması için halk eğitime baskı kurar..
eskiden mülki amirden onay alınıyordu şimdi il ilçe milli eğitim müdürlüklerinden onay alınıyor.
Saygılarla...