Halk Eğitim Kursları Açma Yetkisi Kimde?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ktektas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ktektas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar başlıktan anlaşılabileceği gibi halk eğitimle bir problemim var. işleyişin nasıl olacağını öğrenmek için telefonla halk eğitim müdür yardımcısıyla konuştum. bana 12 kursiyer bul kimlik fotokopilerini al gel başlatırız kursu dedi. daha sonra ben kursa başlamak için gittiğimde müdür bey 160 saatlik bilgisayar kurslarına izin vermiyor diye geri çevirildim. ben kursu hafta sonu kendi okulumda kendi velilerime vermek istiyordum.
sorum şu müdürün sen kurs açamazsın deme yetkisi var mı?

Yoktur hocam resmi yazıyla başvurunuzu yapın. Resmi yoola olumsuz cevap verirlerse milli eğitimle görüşürsünüz.

arkadaşlar, okulumda kadrolu bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Haftasonu öğrencilerime veya velilere bilgisayar kursu açmak isityorum. Ne yapmam gerekiyor? Kaç öğrenci olmalı vs. Ücret nasıl oluyor?

formator3418' Alıntı:
arkadaşlar, okulumda kadrolu bilişim teknolojileri öğretmeniyim. Haftasonu öğrencilerime veya velilere bilgisayar kursu açmak isityorum. Ne yapmam gerekiyor? Kaç öğrenci olmalı vs. Ücret nasıl oluyor?

Ücret diye bir şey yok aslında. Katkı payı adı altında bağış yapılıyor. Her halk eğitim bir takım masraflarını buradan karşılamak için bağış alıyor. Zorunlu değil mecbur gibi oluyor tahsilat işi. Ama siz bunu kursiyerlere direk olarak söylemeyin. Bir kaç mırın kırın eden çıkar. Sonra diğerleri de "madem verilmeyebiliyormuş biz enayi miyiz" moduna girer.

Kurs açılması için en az 12 kursiyer şart. Fakat garanti olması için 15 kursiyeri de şart koşabilir halk eğitim. Çünkü devamsızlık yapan oluyor, bırakan oluyor falan...

Gerekli belgeler: Kurs başvuru belgesi (Kendi imzası olacak, tarih kursun başlamasından önceki bir tarihe atılacak)
Okuma yazma bildiğini ispatlaya bir belge (ehliyet fotokopisi, okuma yazma belgesi, öğrenci belgesi, diploma ft. gibi)

Halk eğitim müdürü bana kendi okulunda kendi öğrencilerine kurs açamazsın dedi, hatta hiçbir okulda kurs açamazsın dedi..İlla engel olacaklar...

ahmetfx' Alıntı:
Halk eğitim müdürü bana kendi okulunda kendi öğrencilerine kurs açamazsın dedi, hatta hiçbir okulda kurs açamazsın dedi..İlla engel olacaklar...

Hocam, eğer kadrolu bilgisayar öğretmeni varsa vermeyebilir. Hatta istese de veremez. Ama sana kursu vermediklerine göre bir başkasına açtırıyorlardır bu kursları. Bu da kendi yakını falan olabilir bir araştır istersen.

ahmetfx' Alıntı:
bende ilk olarak kendi öğrencilerime kurs açmak istedim ama 14 yaşından küçüklere açılmıyor.

excalibur27' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
bende ilk olarak kendi öğrencilerime kurs açmak istedim ama 14 yaşından küçüklere açılmıyor.
Milli eğitim müdürlüklerinden halk eğitimlere yapılan sözlü uyarılarda öğretmenlerin kendi öğrencilerine kurs açmalarının önüne geçilmesi isteniyor. Öğretmenler kendi öğrencilerine egzersiz yapsın, halk eğitim kursları vatandaşa yapılsın deniyor.

Hocam yönetmelikte halk eğitimlerde sertifika programları her yaş grubuna verilebilir diye madde var, ama eğer halk eğitimin kendi kadrolu öğretmeni varsa sizin okulda halk eğitime yakınsa izin vermeyebilirler. Çünkü o zaman halk eğitimin içinde kursiyer bulunamadığı için kurs açılamıyor. Tabi arkadaşın dediği gibi tanıdık usta öğreticilere kurs açtırmak için de izin vermeyebilirler. Sen yazılı olarak başvurunu yap bence de.

hocam bu kursları açmaktaki amacınız ne. bişeyler öğretmekmi sertifika vermek mi ?
.
eğer amacınız sertifika vermek ise HALK EĞİTİM kursu açmak zorundasınız ve halk eğitim kendi öğretmeni varken size görev vermeyebilir. sonuçta kursiyerler başvuruyu halk eğitime yapmak zorunda. o yüzden her türlü kararı onlar verir.

ama SERTİFİKA ÖNEMSİZ ben kursu veririm katılanlara da KATILIM BELGESİ veririm diyorsanız halk eğitime bağımlı değilsiniz. Forumda defalarca verildi, bende farklı konularda bunu sürekli yazdım tekrar yazayım.

kendi öğrencilerinize YETİŞTİRME KURSU veya HAZIRLAMA KURSU adı altında kurs açabiliyorsunuz.
.
öğrencilerinize veya HERKESE kurs açmak isterseniz BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFLARININ KULLANDIRILMASI (HALKA AÇILMASI) yönetmeliğini inceleyin. bu yönetmeliğe dayandırarak BTS sınıfında kurs verebilirsiniz. Yaş, Saat, Süre sınırlaması olmaksızın hemde.

ilgili yönetmelikleri inceleyin lütfen...

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam bu kursları açmaktaki amacınız ne. bişeyler öğretmekmi sertifika vermek mi ?
.
eğer amacınız sertifika vermek ise HALK EĞİTİM kursu açmak zorundasınız ve halk eğitim kendi öğretmeni varken size görev vermeyebilir. sonuçta kursiyerler başvuruyu halk eğitime yapmak zorunda. o yüzden her türlü kararı onlar verir.

ama SERTİFİKA ÖNEMSİZ ben kursu veririm katılanlara da KATILIM BELGESİ veririm diyorsanız halk eğitime bağımlı değilsiniz. Forumda defalarca verildi, bende farklı konularda bunu sürekli yazdım tekrar yazayım.

kendi öğrencilerinize YETİŞTİRME KURSU veya HAZIRLAMA KURSU adı altında kurs açabiliyorsunuz.
.
öğrencilerinize veya HERKESE kurs açmak isterseniz BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFLARININ KULLANDIRILMASI (HALKA AÇILMASI) yönetmeliğini inceleyin. bu yönetmeliğe dayandırarak BTS sınıfında kurs verebilirsiniz. Yaş, Saat, Süre sınırlaması olmaksızın hemde.

ilgili yönetmelikleri inceleyin lütfen...

"kendi öğrencilerinize YETİŞTİRME KURSU veya HAZIRLAMA KURSU adı altında kurs açabiliyorsunuz. " hocam bunun ücretini kim ödüyor, okul mu halk eğitimmi? yönetmeliği nerde yazarsanız sevinirim tşk

isdum' Alıntı:
"kendi öğrencilerinize YETİŞTİRME KURSU veya HAZIRLAMA KURSU adı altında kurs açabiliyorsunuz. " hocam bunun ücretini kim ödüyor, okul mu halk eğitimmi? yönetmeliği nerde yazarsanız sevinirim tşk
..
Kursa katılan öğrencilerden DERS SAAT SAYISINA göre ücret toplanıyor. 1 DERS SAATİ ÜCRETİ her sene başında okullara gönderilen minimum ve maksimum sınırlar içinde olmak zorunda. ortalama 1 ders saati 2 LİRA olarak düşünebilirsiniz.

Minimum 40 saat Maksimum 80 saat kurs açabilirsiniz.
En az 10 öğrenci ile kursu açabilirsiniz. öğrenci sayısının %10unu geçmeyecek şekilde ücretsiz kursiyer alabilirsiniz.
Günde en fazla 2 saat kurs verebilirsiniz.
.
Öğrencilerden toplanan ücretin %80i öğretmene %20si diğer hizmetlere ayrılır.
Öğretmen %80 üzerinden %15 vergi + %0,6 (binde altı) damga vergisi verir. Yani toplanan HER BİR LİRANIN 67 KURUŞU öğretmene kalır.
..
bunlar özeti. geniş bir şekilde ekteki yönetmelikte var.
...
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2559_0.html

halk eğitim merkezleri oluşabilecek kurs potansiyellerini eritmek zorundadır..

15 kişi bulduğun halde kurs açtırmıyorsalar.. okul müdürlüğünden resmi yazıyla ilçe veya il MEM yazı yazın... yazıya 15 kişinin adının soyadının eklendiği listeyi ekleyin.
çıkabilecek probler...
1. eğitim öğretim ortamı uygunluğu
2.kursiyer güvenliği ulaşım ısınma ve havalandırma sorunları
3. verilecek kursa uygun ders materyali olup olmadığı..

bunlarıda açık şekilde MEM e bildireceğiniz yazıya ekleyin. .
eğer halkeğitimin kendi bilgisayar lab. varsa ve kadrolu öğretmeni varsa öncelik olarak .. 15 kişilik listeyi alıp.. kadrolu öğretmene açabilirler..

rustuarslan' Alıntı:
halk eğitim merkezleri oluşabilecek kurs potansiyellerini eritmek zorundadır..

15 kişi bulduğun halde kurs açtırmıyorsalar.. okul müdürlüğünden resmi yazıyla ilçe veya il MEM yazı yazın... yazıya 15 kişinin adının soyadının eklendiği listeyi ekleyin.
çıkabilecek probler...
1. eğitim öğretim ortamı uygunluğu
2.kursiyer güvenliği ulaşım ısınma ve havalandırma sorunları
3. verilecek kursa uygun ders materyali olup olmadığı..

bunlarıda açık şekilde MEM e bildireceğiniz yazıya ekleyin. .
eğer halkeğitimin kendi bilgisayar lab. varsa ve kadrolu öğretmeni varsa öncelik olarak .. 15 kişilik listeyi alıp.. kadrolu öğretmene açabilirler..
.
hocam olay halk eğitimin kurs açtırmaması değil. kursu bilişim teknolojileri öğretmeni arkadaşa açtırtmaması. yoksa halk eğitim seve seve kursu açar. sen zaten öğrenciyi de bulmuşsun. adamların canına minnet.

Nasıl biz burda girecek dersimiz yok diyorsak halk eğitimin kadrolu öğretmenleri de maaş karşılığını dolduracak ders bulmakta zorluk çekebiliyor bazen. o yüzden halk eğitim bünyesinde açılacak kurslarda halk eğitimin kendi usta öğreticilerini yada kadrolu öğretmenlerini kullanması gayet normal.

eğer siz görev yaptığınız kurum dışında halk eğitim kurslarında da görev almak istiyorsanız (görev yaptığınız kurum dışında 10saate kadar farklı bir kurumda -- özel okul, kurs, üniversite, açık lise, halk eğitim vb..- ders verebiliyorsunuz.) yazarsınız kendi okul müdürlüğünüze bir dilekçe
.... okul müdürlüğüne
halk eğitim tarafından yapılmaktan olan bilgisayar kurslarında görev almak istiyorum
gereğini arz ederim.
şeklinde. halk eğitimde KADROLU öğretmen varsa öncelik onlarda, yoksa sizin gibi diğer öğretmen ve usta öğreticilerde. siz dilekçenizi verirseniz öğretmen olarak diğer usta öğreticilerden daha öncelikli konuma gelirsiniz.

ben sadece genel işleyişi anlattım..

aslında öncelik kendi kadrolu öğretmeni ve kendi atolyesidir.

artık başvurularda en az 12 kişilik yetişkin kursiyer bulmanız gerekiyor. kursiyer isimleriyle birlikte onay alınıyor. sonradan kurs listelerinde entrika çevrilmesin. diye böyle bir önlem alınmış..

Kursların düzenlenmesi ve kursa katılacakların sayısı

MADDE 33 – (1) Merkezlerce kurslar en az 12 kursiyerin katılmasıyla düzenlenir. Kurslar; program, aday kursiyer sayısı, öğretmen ve usta öğreticilerin çalışma saatleri ile benzeri bilgiler içeren teklifin millî eğitim müdürü tarafından onaylanmasıyla açılır.

ben halk eğitim merkezinde müdür yardımcısıyım. merkez müdürü teklif etmezse milli eğitim müdürlüğü karışamaz. büyük ihtimalle kursiyer profilini uygun bulmamışlardır.

BASBUG79' Alıntı:
Kursların düzenlenmesi ve kursa katılacakların sayısı

MADDE 33 – (1) Merkezlerce kurslar en az 12 kursiyerin katılmasıyla düzenlenir. Kurslar; program, aday kursiyer sayısı, öğretmen ve usta öğreticilerin çalışma saatleri ile benzeri bilgiler içeren teklifin millî eğitim müdürü tarafından onaylanmasıyla açılır.

ben halk eğitim merkezinde müdür yardımcısıyım. merkez müdürü teklif etmezse milli eğitim müdürlüğü karışamaz. büyük ihtimalle kursiyer profilini uygun bulmamışlardır.

sayın başbuğ arkadaşım .kursa katılmak istediklerine dair dilekçeleri kabul edersen... kursun açılmaması sebebini kursiyerlere bildirmek zorundasınız.

diyelim ki kurs başvuru dilekcelerini kabul etmediniz veya kursun açılmasına engel bir durum oldu diyelim..

mesela eğitim öğretime uygun kurs yeri olmayısı..
kursu verebilecek liyakatta öğretmen bulunamaması...
kurs yeri güvenliği veya kursiyer güvenliği..
kurs ulaşım sorunları gibi çeşitli bahanelerle kurs açılmadı diyelim..

eğer kursiyerler dilekçelerinin il veya ilçenin mülki amirlerine bırakırsa ..(kaymakamlık veya valilik)
halk eğitim müdürü ve müdür yardımcılarına neden gerekli önlem ve tedbirleri almadın.. diye baskı kuracaktır..

kurs açma yetkisi en düşük olarak ilçe milli eğitim müdürüne aittir..

halk eğitim müdürü sadece resmi yazıyla kurs açılma isteğini bildirir ve kursun onayını alır..

ilçe milli eğitim müdürü isterse zorla halkeğitime kursu açtırır. açılmasına engel bir durum varsa ..

ilçe milli eğitim engellerinin kaldırılması için halk eğitime baskı kurar..

eskiden mülki amirden onay alınıyordu şimdi il ilçe milli eğitim müdürlüklerinden onay alınıyor.
Saygılarla...

excalibur27' Alıntı:
Arkadaşlar başlıktan anlaşılabileceği gibi halk eğitimle bir problemim var.
Aynı sorunu şimdi bende yaşıyorum.. Gerizekalılar 160 saat dışarıya vermiyoruz maksimum 88 saat açabilirsin dediler. Şimdide Halk Eğitim Müdür Yardımcısı olacak yaratık pürüz çıkarıyor. Ne yapabilirim şimdi ben arkadaşlar bunları nereye şikayet etmeliyim..? Elimde 20 kişilik kursiyer listesi var ayrıca..

ordinaryus' Alıntı:
excalibur27' Alıntı:
Arkadaşlar başlıktan anlaşılabileceği gibi halk eğitimle bir problemim var.
Aynı sorunu şimdi bende yaşıyorum.. Gerizekalılar 160 saat dışarıya vermiyoruz maksimum 88 saat açabilirsin dediler. Şimdide Halk Eğitim Müdür Yardımcısı olacak yaratık pürüz çıkarıyor. Ne yapabilirim şimdi ben arkadaşlar bunları nereye şikayet etmeliyim..? Elimde 20 kişilik kursiyer listesi var ayrıca..
kursiyerleriniz yetişkin mi? 88 saatlik hangi modülü önerdiler size?

ordinaryus' Alıntı:
omd' Alıntı:
kursiyerleriniz yetişkin mi? 88 saatlik hangi modülü önerdiler size?
Hocam 88 saatlik ofis kursu.. Yetişkinlere yönelik bir kurs tu..
halk eğitimde kadrolu bilgisayar öğretmeni var mı hocam? Genelde kendi öğretmeni varken dışarıya pek aynı branşta kurs açtırmıyorlar küçük ilçelerde vb. Normalde size kısıtlama koymamaları gerekir.

@muhalif33: Yaş sınırlaması yoktur. "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında ilkokuldaki öğrencilerinize bile kurs açabilirsiniz.

omd' Alıntı:
@muhalif33: Yaş sınırlaması yoktur. "Okullar hayat olsun" projesi kapsamında ilkokuldaki öğrencilerinize bile kurs açabilirsiniz.

hocam bu söylediğiniz satranç kursu için mi ,bilgisayar kursu için mi geçerli ?
Bir de yasal dayanağı varsa linki gönderirmisin...

BBNET
Geri