Google Classroom 11 Ağustos 2014 de açılıyor.

Kodla Büyü

Tenten

Süper Üye
Süper Üye
y2NXjL.png

Sayın Apps Eğitim Sürümü Yöneticisi,

Açık ve net bir şekilde, okulların Eylül'den önce Classroom'a erişmeleri gerektiğini öğrendik. Bugün size Classroom'un 11 Ağustos 2014 haftasında alan adınızdaki tüm öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanımına açılacağını bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, alan adınızdaki tüm öğretmenlerin bir sınıf oluşturabileceği veya bir sınıfa katılabileceği, öğrencileri davet edebileceği ve ödevleri duyurabileceği anlamına geliyor.

, Google Apps Eğitim Sürümü sözleşmeniz kapsamında bir hizmettir ve Yönetim Konsolu'nda alan adının tamamı veya seçilen kuruluş birimleri için Classroom'u etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Kullanıcılarınız hizmeti kullanmaya başlamak için classroom.google.com adresini ziyaret edip öğretmen veya öğrenci olduklarını belirttikten sonra ilk sınıflarına katılabilirler. Yönetici olarak, öğretmen olduklarını belirten tüm kullanıcıları onaylayarak kimlerin sınıf oluşturabileceğini denetleyebilirsiniz. Bununla birlikte, alan adınızdaki her kullanıcının sınıf oluşturmasına izni vermeyi de seçebilirsiniz. Classroom Yardım Merkezi, öğretmenlerin nasıl doğrulanacağı da dahil ek makalelerle güncellenecektir. Ayrıca, sorularınıza yanıt bulmanıza yardımcı bir kaynak olarak kısa bir süre önce Classroom Ürün Forumunu da başlattık.

Eğitim yılı boyunca yenilikler yapmaya ve yeni özelliklere eklemeye devam edeceğiz. Bu nedenle beğendiğiniz noktalara ve hangi alanların geliştirilmesi gerektiğine ilişkin geri bildirimlerinizi Geri Bildirim Gönder düğmesini kullanarak bize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Classroom Ekibi

bu sene beyazpanou kullanmıştım inceleyelim

belkide google classroom kullanırız

edmodo gerek okulda gerek yetişkin eğitiminde hayatımı kolaylaştıran en büyük nimetlerden birisi.Google Clasroom da eminim böyle olacaktır.
Google Apps okulu olmak şart tabi.

çok ilginç demek okulu google ye kaydettircez google da biza postayla doğrulama kodu yollucak
değişik bir uygulama inşallah uygularız güzel olur

geçen yıl beyazpano yu kullanmıştım bu senede bu nu kullanalaım

Google apps okulu olmak ucretsiz ama alan adini verify etmek,mebin cms ni kullandigimiz icin zor.ya siteye bir html atmamizi istiyor,yada dns ayari,bikac yontem daha vardi hatirlayamiyorum simdi.

grandmasterb' Alıntı:
Google apps okulu olmak ucretsiz ama alan adini verify etmek,mebin cms ni kullandigimiz icin zor.ya siteye bir html atmamizi istiyor,yada dns ayari,bikac yontem daha vardi hatirlayamiyorum simdi.
evet tam olarak bu nokta problem. tam erişimli bir domain olmadıkça iş biraz zor. login için de @...meb.k12.tr ile biten bir kullanıcı açmak istiyor. büyük ihtimal ileriki adımlarda da aktivasyon isteyecek. bu haliyle zor gibi..

üye olmayı başabilen varmı...

Sorry! We are not able to sign you up now!

Google works hard to keep spammers from using Google Apps For Your Domain. As part of this effort, we refuse to create domains that we believe will be used for spam. Unfortunately, we may sometimes refuse legitimate signups. If you've been stopped in error, we're sorry for the inconvenience.

Google weighs several factors when evaluating registration attempts, including the number of domains that have been created from that location and whether the domains have just been created or have a good reputation on the internet. Users trying to create a lot of domains, who are using shared computers or computers infected with malware; or signing up for low reputation domains may hit this limit.

Please review the Google Security Checklist to ensure your computer is free of viruses.
şeklinde hata alıyorum

wezyr' Alıntı:
üye olmayı başabilen varmı...

Sorry! We are not able to sign you up now!

Google works hard to keep spammers from using Google Apps For Your Domain. As part of this effort, we refuse to create domains that we believe will be used for spam. Unfortunately, we may sometimes refuse legitimate signups. If you've been stopped in error, we're sorry for the inconvenience.

Google weighs several factors when evaluating registration attempts, including the number of domains that have been created from that location and whether the domains have just been created or have a good reputation on the internet. Users trying to create a lot of domains, who are using shared computers or computers infected with malware; or signing up for low reputation domains may hit this limit.

Please review the Google Security Checklist to ensure your computer is free of viruses.
şeklinde hata alıyorum

bende aynı hatayı alıyorum...

Denemek isteyenler için kullanıma açılmış. Yazdığına göre 100 binin üzerinde denemek isteyen olmuş:)

Hi there,

Thank you for signing up to preview Classroom. We were excited by how many people expressed interest - over 100,000 people in 45 countries. If you had a chance to try it out, we hope you found it useful.

Classroom is now open for all Google Apps for Education schools, anywhere in the world. To try it, just visit classroom.google.com, sign in with your Apps for Education account, indicate whether you’re a teacher or student, and then create or join your first class. Watch our demo video to get a quick tour of how it works, or visit the Classroom Help Center to learn more.

Please share this announcement with your peers by forwarding this email or re-sharing our Classroom tips on Google+ and Twitter. We hope you’ll give it a try and send us your feedback.

Thanks,
The Google for Education Team

Derneğin bilgi edinme başvurusuna cevap geldiğinde bilgilendiririz

...Googleın Classroom Apps for Education vb. uygulamalarından ancak okullar faydalanabilmektedir. Okullar bu uygulamalardan okullara tahsis edilebilen k12 alan adı uzantılı siteler üzerinden bazı işlemler gerçekleştirerek kayıt yaptırabilmektedir.

Fakat ülkemizdeki uygulama gereği okul sitelerine okulların gerçek anlamda bir erişimi mümkün olmamakta ve bu uygulamalardan yararlanma imkanı bulunmamaktadır.

Bu ve benzer uygulamaların tüm dünyada hızla arttığının ve kayıt işlemleri için benzer adımların yapılması gerektiğinin altını çizerek çözüm üretilmesinin kaçınılmaz olduğu kanaatimizi belirtmek isteriz.

Varsa bu uygulamaları mevcut sistemde kullanmamız için gerekli işlemler hakkında bilgilendirilmek istemekteyiz.

Saygılarımızla

Selim hocama teşekkürler, sayesinde kurumsal üyelik yapmadan deneme imkanı buldum classroom'u. Edmodo kullanan biri olarak henüz zayıf buldum. Ama kabul etmeliyiz ki arkasında Google gibi bir dev, Drive gibi güçlü bir bulut olunca daha iyi olacaktır. Türkiye'deki devlet okulları için değişen pek birşey olmayacaktır ama özel okullar önemli bir maliyetten kendilerini kurtarmış olacaklar sanırım.

bende yönetim paneli > faturalandırma kısmında 30 gün deneme sürümü olarak görünüyor sizde de böyle mi? .com domain ile açmıştım acaba onunla mı ilgili?

5pvQj5.png

Deneme imkanını bize sunduğu için teşekkürler hocam.
Malesef meb.k12.tr uzantılı adresle üyeliği kabul etmiyor, bu hizmeti kullanmak istiyorsak mecbur k12.tr ile alan adı almamız gerekecek.
Şuan için başka bir alternatif bulamadım, son olarak google mail atıp durumu anlatmak olabilir.

Aynı sıkıntıları bende yaşıyorum. meb.k12.tr adresini kabul etmiyor maalesef...

Hocam ben google classroom'dan vazgeçtim. Edmodo kullanıyorum. Akıllı telefonlar içinde uygulaması var. Google'nın bu uygulamayı geliştirmesi gerekiyor.

BBNET
Geri