@kalelibilisim yukarıdaki ayarla devam edersek yedeği aldığımız diskin boyutuna bağımlı kalmadan imaj alıyor diye anladım, doğrumu anladım?Sonraki ekranda "-k" ile devam ederseniz, disk bölümleme bilgisini yedek dosyasından almaz.
@kalelibilisim yukarıdaki ayarla devam edersek yedeği aldığımız diskin boyutuna bağımlı kalmadan imaj alıyor diye anladım, doğrumu anladım?Sonraki ekranda "-k" ile devam ederseniz, disk bölümleme bilgisini yedek dosyasından almaz.
Evrensel imajı kullanabilirdin aslında. Otomatik yükleme yerine clonezillayı normal olarak başlatıp, (menüde en üstte clonezilla live) restore part deyip, expert mode ile -k ile yapabilirdiniz. Umarım anlatabilmişimdir.hastasıyız dede' Alıntı:o zaman hedef disk kaynak diskten küçük olduğunda imaj atmama sorunuda ortadan kalkıyor. birde tüm sistem imajı değilde sadece c nin imajını alırsak hakkaten evrensel imajın doruklarına ulaşacağız, dün okulda müdür yardımcısının bilgisayarı çöktü d de bilgiler olduğu için evrensel imajı kullanamadım!
bundan eminmisin hocam yedeği alırken tüm sistemin yedeğini aldım şimdi imaj yüklerken restore part yapabiliyormuyum? restore partı seçersem home klasöründe partimag dosyasındaki yedeği mi göstermem gerekecek, yoksa partimag dosyasının içindeki yedeği flash belleğin anadizininemi taşımam gerekecek?kalelibilişim' Alıntı:Evrensel imajı kullanabilirdin aslında. Otomatik yükleme yerine clonezillayı normal olarak başlatıp, (menüde en üstte clonezilla live) restore part deyip, expert mode ile -k ile yapabilirdiniz. Umarım anlatabilmişimdir.hastasıyız dede' Alıntı:o zaman hedef disk kaynak diskten küçük olduğunda imaj atmama sorunuda ortadan kalkıyor. birde tüm sistem imajı değilde sadece c nin imajını alırsak hakkaten evrensel imajın doruklarına ulaşacağız, dün okulda müdür yardımcısının bilgisayarı çöktü d de bilgiler olduğu için evrensel imajı kullanamadım!
hocam bu diski işletim sistemlerinin iso hallerini yumi ile mi oluşturdunuzkalelibilişim' Alıntı:Eminim. Komple disk yedeğinden, restore part ile istediğin bölümü geri yükleyebilirsin. Clonezilla Live yi menüye eklme sebebim budur.
Yedekten yükleme yaparken home/partimag dizinindeki yedeği göstermen gerekecek. Gösteremezsen ana dizine taşırsın.
![]()
biosa giriliyor siyah ekranda beyaz yazılar çıkarken sürücüleri taradığı ekranda(yani rom okunurken) takılıyor, varsayılan ayarlari pili çıkarmayı ve statik elektriiği boşaltmayı denedim yine aynı, sadece sysprep te değil normal imajdada bu gün başka bir bilgisayarda benzer bir sorun yaşadım, cmos hatası falan yazdı, clone zilla ile ilgili bir problem gibi, belkide sata sürücüleri ve usb controller sürücülerine müdahale ediyorsa bunlarda bir problem çıkıyor olabilir.kalelibilişim' Alıntı:Sysprep microsoftun bir aracı ve tüm sistem dağıtıcılar kullanıyor. Yani gökten zembille inme falan değil. İlk defa biz de kullanmıyoruz.
Bu işlem hdd dışında hiçbirşeye müdahale etmiyor. Biosa girebiliyorsanız varsayılan ayarlara bir dönün.
Giremiyorsanız, güç fişini çekin power düğmesine bir kaç defa basın statik elektrik boşalsın. kasayı açın bios pilini çıkarın 5-10 sn bekleyin takın. düzelmesi lazım.
Tarih saati sonra ayarlarsınız.
hocam ben o hataya düştüm sakın ha sda5 e kaydetmeyin.pardus un diskine kaydediyor.ve ordan da dosya silmek için root şifresi istiyor.silene kadar canım çıktı.en son komut isteminden silmiştim. clonezilla da yedeği kaydedeceğiniz sürücünün doğru sürücü olduğundan emin olun.bir de mbr bölümünü almayı unutmayın.afilli' Alıntı:Arkadaşlar
image alırken pc nin sadece C sini ,işletim sistemini almak istedim yapamadım nasıl alacam.aldığım image da pc nin D sürücüsüne kaydettemk istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
svbarut' Alıntı:hocam ben o hataya düştüm sakın ha sda5 e kaydetmeyin.pardus un diskine kaydediyor.ve ordan da dosya silmek için root şifresi istiyor.silene kadar canım çıktı.en son komut isteminden silmiştim. clonezilla da yedeği kaydedeceğiniz sürücünün doğru sürücü olduğundan emin olun.bir de mbr bölümünü almayı unutmayın.afilli' Alıntı:Arkadaşlar
image alırken pc nin sadece C sini ,işletim sistemini almak istedim yapamadım nasıl alacam.aldığım image da pc nin D sürücüsüne kaydettemk istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Acronisin dezavantajı : Geri yükleme işleminin otomatikleştirilememesi ve ücretli bir program olması.ademola' Alıntı:Acronis kullanın rahat edin![]()
http://clonezilla.org/downloads/downloa ... lternativeforumposta' Alıntı:clonezilla ile uefi biosta windows 7 veya 8.1 imajı alıp bunu diğer makinalara ağ üzerinden yükleyebilen varsa bilgilendirirse sevinirim. UEFİ yi tekrar vurgulamak isterim normal biosta oluyor ama uefide olmuyor. Clonezilla içinden bootu uefi yaptım ama biyerde eksiklik var. Şimdiden teşekkürler..