Gazze konusunda güvenli vakıf/dernek

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Kızılay depremde çadır satınca baskanı nasıl kovuldu? Mercedes hamdolsun
Ne yazıkkı algıya kurban gitti. Pansiyonlu okuldayım, okul eti devletin kurumu cezaevinden alır. Dışardan alır gibi fatura kesilir. Kızılay da çadırı Kızılay'ın parasıyla Kızılay'ın alt şirketinden satın aldı. Yıllarca sistem bu şekilde. Ama deprem zamanı iş yapmayan haram zadeler algı yaptı.

Şefkateli de video yolluyor. Kurban değil de Gazze yardımı için orayı kullanıyorum.

Arkadaşlar Afrika da 2 yıl çalışan arkadaşım aynı su kuyusunu farklı çocuklar ile 17 kez açıp video çektiklerini anlatmıştı.

Hiç birine güvenim yok şahsen. Özellikle insanların dini duygularını istismar eden vakıflar benim için yok hükmünde

Arkadaşlar bu sene kurbanı Gazze'de kestirmek istiyorum . Fakat malum bazı yapılar bu işleri suistimal ediyor, daha önce çalıştığınız güvenilir dernek/vakıf önerileriniz var mı acaba? Yani kesinlikle bu hayır işini layıkıyla yapar diyebileceğimiz bir yapı arıyorum kurban bağışı için. Malum kurban yaklaşıyor. Şimdiden teşekkürler
ihh

Arkadaşlar Afrika da 2 yıl çalışan arkadaşım aynı su kuyusunu farklı çocuklar ile 17 kez açıp video çektiklerini anlatmıştı.

Hiç birine güvenim yok şahsen. Özellikle insanların dini duygularını istismar eden vakıflar benim için yok hükmünde
hocam ben Afrika'ya gittim orada bir kuruluşun muhasebe sistemini kurdum. Hüdayi vakfı, Çare Derneği, yardımhane gibi dernek ve vakıfların oralarda teşkilatı var bunlar aracılığı ile yapacağınız yardımlarda sıkıntı yaşamazsınız. Paramızın yerine ulaştığından emin olabilirsiniz. Oralarda teşkilatı olmayanlar taşeronlar aracılığı ile iş yapıyorlar. O kurumlar istismar etmez muhtemelen ama taşeronlar yapabilir.

Bunlar o ülkeden nasıl izin alıyor?Teknik bir ekipleri mi var nasıl su buluyorlar kuyu musluk tesisatı kuruyorlar videoları izledim kolay iş değil.Sadece merakımdan soruyorum eğer kolay bir iş ise kendi adıma tek başıma bir kuyu actirayim.
26 sene önce köy yoluna bir madencilik şirketi patronu ile anlasip mucur dokturmustum.Ne muhtar ne ilçe meb başaramamış camurdu okul yolu.Bedava hallettim.
hocam devlet diye birşey yok neredeyse. Zaten tamamen dış yardımlarla geçiniyorlar o nedenle dışardan gelen yardımlara ses çıkarmıyorlar.

Ne yazıkkı algıya kurban gitti. Pansiyonlu okuldayım, okul eti devletin kurumu cezaevinden alır. Dışardan alır gibi fatura kesilir. Kızılay da çadırı Kızılay'ın parasıyla Kızılay'ın alt şirketinden satın aldı. Yıllarca sistem bu şekilde. Ama deprem zamanı iş yapmayan haram zadeler algı yaptı.
aşırı politize olmuş toplumlarda oluyor böyle saçmalıklar maalesef. Yapılacak bir çok hayra mani olunuyor. İnsanların içerisindeki iyilik duygusunu yok etmeye yönelik faaliyetler. O nedenle mümkün olduğunca sosyal medya paylaşımlarından etkilenmemeye çalışmak lazım. Hayrı yapıp geriye dönüp bakmamak lazım.

Sırf bu güvensizlik yüzünden yıllardır yardım gönderemiyoruz hiçbir yere çevremdeki herkeste aynı dertten muzdarip. Mesela adam bayramda uğraşmak istemiyor yardım vekaleten yardım gönderip memleketine veya tatile gidiyor. Veya kesmekle uğraşmak istemiyor meşgale iş sonuçta herkes içinden çıkamıyor. Bu durumlar için gerçekten güven veren bir kurum bulmak çok zor. Kesinlikle kesiliyor dediğiniz emin olduğunuz kurumlar varsa lütfen paylaşın bizler ve çevremizdekileri de bilgilendirerek bu yardımların olmasını sağlayalım inşallah.

Sırf bu güvensizlik yüzünden yıllardır yardım gönderemiyoruz hiçbir yere çevremdeki herkeste aynı dertten muzdarip. Mesela adam bayramda uğraşmak istemiyor yardım vekaleten yardım gönderip memleketine veya tatile gidiyor. Veya kesmekle uğraşmak istemiyor meşgale iş sonuçta herkes içinden çıkamıyor. Bu durumlar için gerçekten güven veren bir kurum bulmak çok zor. Kesinlikle kesiliyor dediğiniz emin olduğunuz kurumlar varsa lütfen paylaşın bizler ve çevremizdekileri de bilgilendirerek bu yardımların olmasını sağlayalım inşallah.
Şu an ihh Hayrat diyanet Kızılay ve aklıma gelmeyen diğer STK lar %100 güvenlidir. Video kayıt gönderiyor . Yani daha ne olabilir ki.

Mersinde adam tarlayı vermiş adıma öğrenci yurdu yapın diye.Bunlar kendi hocalarına lojman niyetine 10 daire almışlar.

kızılay çadırları kendi alt şirketinden falan almadı YALAN SÖYLEMEYİN. haluk levent tarafından kurulmuş olan AHBAP derneğine parayla sattı. o yüzden başkan da istifa etti zaten. daha neyin ne olduğunu bilmiyorsunuz burada şu güvenlidir bu güvenlidir diye tavsiye veriyorsunuz bir de. sizin önerdiğiniz kurum ve derneklere herkesin şüpheyle yaklaşmasını tavsiye ediyorum.

Kızılay başkanının kızı kaza yaptı insan öldürdü ama elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. O kız bir gönüllü dernekte çalışıyor olabilirdi bu insanlar o kadar güzel korunuyor ki yardım paralarını çalsalar başlarına hiçbir şey gelmiyor.
İnsanın paranın emeğin değerli olmadığı, aman davamız zarar görmesin deyip her şeyin örtbas edildiği kurumlara asla güvenmemek gerekiyor. Bir komşum çocuğunu bir yurda vermek istedi hafız olsun diye, ben adama sadece şunu dedim niyetin çok güzel ama doğru zamanda değiliz, Allah korusun çocuğa birisi kötülük etse hatta ileri gidip tacizde bulunsa sen derdini kimseye anlatamazsın çünkü üst makamlar gelip seni haklı görecekler ama kurum zarar görmesin diye örtbas edecekler, aman davamıza zarar gelmesin diyecekler senin çocuğunun onların gözünde hiçbir değeri asla olmayacak. Bu nedenle vermedi. Sonra düşündüm içsel muhasebe yaptım acaba ben bu çocuğun hafız olmasına mı engel oldum diye düşündüm kafamda deli sorular. İşte bu dini kurumlarda birisi senin iyi niyetle verdiğin parayı yese ve yakalansa bile başına bir şey gelmiyor. Çünkü sihirli bir mevzu var: davamıza zarar gelmesin. Senin paran kaybolmuş hayrın yok olmuş kimsenin umurunda değil tek önemli şey davaları. Yurt dışı kurbanları bu nedenle ucuz tutuluyor hatta çok ucuz, insanlar buraya yöneliyor. Türkiye'deki bir koyun fiyatıyla yurt dışı kurban eşit olsa eminim çoğu kimse yurt dışına kestirmez.

kızılay çadırları kendi alt şirketinden falan almadı YALAN SÖYLEMEYİN. haluk levent tarafından kurulmuş olan AHBAP derneğine parayla sattı. o yüzden başkan da istifa etti zaten. daha neyin ne olduğunu bilmiyorsunuz burada şu güvenlidir bu güvenlidir diye tavsiye veriyorsunuz bir de. sizin önerdiğiniz kurum ve derneklere herkesin şüpheyle yaklaşmasını tavsiye ediyorum.
Ooooo Kızılay neden AHBAP a bedava versin zaten kendi dağıtıyor. Kızılay bu çadırları nasıl üretiyor, malzemesini hangi parayla alıyor, kime diktiriyor, diken bedavamı dikiyor. Yaw daha zerre bilgin yok. Ahbap milletten para toplayacak çadırı bedava alacak, suyu bedava alacak, konteynırı bedava alacak parayı ne yapacak. Benim tavsiye ettiğim verenel, İHH Hayrat Beşir Kızılay diyanet elhamdülillah hepside işinin hakkını veren aşkı secdeye giden gerçekten Allah'ın rızasını kendine şiar edinenlerin çalıştığı kurum. Tabi millet alıştı yıllarca zorla elinden deri toplanacak, uçmayan THK uçaklarına para toplanacak pavyonda içkide yenilecek. Onlara maşallah bir lafınız yok

Ooooo Kızılay neden AHBAP a bedava versin zaten kendi dağıtıyor. Kızılay bu çadırları nasıl üretiyor, malzemesini hangi parayla alıyor, kime diktiriyor, diken bedavamı dikiyor. Yaw daha zerre bilgin yok. Ahbap milletten para toplayacak çadırı bedava alacak, suyu bedava alacak, konteynırı bedava alacak parayı ne yapacak. Benim tavsiye ettiğim verenel, İHH Hayrat Beşir Kızılay diyanet elhamdülillah hepside işinin hakkını veren aşkı secdeye giden gerçekten Allah'ın rızasını kendine şiar edinenlerin çalıştığı kurum. Tabi millet alıştı yıllarca zorla elinden deri toplanacak, uçmayan THK uçaklarına para toplanacak pavyonda içkide yenilecek. Onlara maşallah bir lafınız yok
Satmayacak bedavaya kendi dağıtacak! Ayrıca Thk o dönemlerde gayet güzel uçuyordu asıl şimdi görüyoruz yangınlardaki rezillikleri… düşünme yetisini kaybetmemiş herkes görüyor az çok her şeyi. Sayesinizde şahane bir bilinçlenme oluşuyor insanlarda, saydığınız kurumların hiçbirine güvenmiyor artık insanlar Elhamdülillah.

siz bana gönderin hocam kurban parasını ben de haber vercem size

nasıl haber vermemi istersiniz... sms, whataspp, eposta, video da atarım inetrnetten bulup, ya da yapay zekaya hazırlatırım bir video....
Şu mesajın konuyla ne alakası var, nuralk mıydı neydi ismini de değiştirmiş girdiği konuyu sabote etmekte üstüne yok

Şu mesajın konuyla ne alakası var, nuralk mıydı neydi ismini de değiştirmiş girdiği konuyu sabote etmekte üstüne yok
İsim değiştirmek yasak mı forumda. Öyle bir kural yok bildiğim kadarıyla. Hangi konuya ne yazacağıma ben karar veririm. Kimseyi de ilgilendirmez. Bırakalım da mesajın alakası var mı yok mu forum üyeleri karar versin.

Önce bi attığınız mesaj sayısı ve tepkime puanınıza bakın, sonra da benim mesaj ve puanıma bakın bakalım neyi sabote ediyormuşum.

İnsanları din ile kandıranlar bu dünyada en uyuz olduğum kişilerdir. Bu tür derneklerin çoğunun yaptığı da budur.

Son düzenleme:
Yardım yapılabilir.Ad ve soyad ile.Burada mesele yok.Basit bir dernek neden senin aile fert bilgilerinden tut, evine kadar tüm bilgileri teferruatlı bir şekilde alıyor araştırıyor sebep nedir?Bir tanesinin evraklarını az önce indirdim hayret ettim bu kadar bilgiyi MIT, devlet bile istemez.
Bu tür işleri dernekler değil, devlet üstlenecek tek bir kanaldan ülkece kurban bağışlarız.Yada hepsi birleşsin aynı sahada görelim.90 tane dernek kurban için para topluyor aklım almadı.

bu bizzat tanıdığım bir önceki okulumdan öğretmen arkadaşların bilfiil çalıştığı dernek.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-05 at 20.23.25.webp
    WhatsApp Image 2025-05-05 at 20.23.25.webp
    36.9 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.11.26.webp
    WhatsApp Image 2025-05-09 at 23.11.26.webp
    79.4 KB · Görüntüleme: 17
Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri