Hocam benden ala Faşist tanımıyorum ancak sorun faşistlik sorunu değil. Bu ülke topraklarında ülke mahkemesi suçlu bulamazken "Ermeni" olduğu için öldürülen herkes için Ermeni olurum sorun bu. Yahudi olurum, tinerci dahi olurum... Ermenistanda böyle bişeyin olmaması Ermenistanın bizim kadar insan olmadığındandır. Bizim ermeni halkıyla bir sıkıntımız yok, olmamalı, Milleti Sadıka dediğimiz halkın adını şimdi küçümsemek olarak kullanmak ne bize ne tarihimize, ne de inancımıza yakışır.
Ahmet Hakan Yazısı; Bayılırım bu adama...
‘Ermeni’yiz’ diyenler şimdi ne diyecekmiş
FRANSA ’da “soykırımı inkârı suç” kabul eden yasanın geçtiği akşam sanal âlem coştu.
Güya ellerine bir koz geçtiğini düşünen aklıevvellerin hepsi birlik olup şöyle haykırdılar:
“Hrant Dink için Ermeni olanlar! Neredesiniz? Hadi şimdi konuşun bakalım”.
Peki... Konuşalım o zaman:
“Soykırım yoktur” demeyi suç saymak çağdışı bir tutumdur. Düşünce özgürlüğüne darbe vurmaktır. Gerçeklerin ortaya çıkmasına engel olmak demektir. Bağnazlıktır. Kabul edilemez.
Ama yağma yok! “Soykırım yoktur” demeyi suç saymak nasıl düşünce özgürlüğüne aykırıysa ve kabul edilemezse, “soykırım vardır” denmesini suç saymak da aynı şekilde düşünce özgürlüğüne aykırıdır ve kabul edilemez. Fransa’ya haklı olarak özgürlük dersi verenlerin, kendilerini özgürlük açısından gözden geçirmeleri gerekir.
Hrant Dink, öldürülmeden önce Fransa’daki “soykırımı inkâr yasası” girişimine tepki koydu. Şu cümleler ona aittir: “Paris’e gideceğim. Orada Concorde Meydanı’nda bir taşın üzerine çıkacağım ve haykıracağım: ‘1915’te Ermenilere soykırım yapılmamıştır’. O taşın üzerinden ineceğim, Ankara’ya gelecek Güven Park’ta bir taşın üzerine çıkacağım ve ‘1915’te Ermenilere soykırım yapılmıştır’ diyeceğim. Fransa bir kolumdan, Türkiye öteki kolumdan tutup beni hapse sürüklemek isteyecek. Ama ben düşünce özgürlüğünü savunmaktan bir an bile geri kalmayacağım”.
“Hepimiz Ermeni’yiz” demek ile “Yuh olsun Fransa’da o yasayı çıkaranlara” demek arasında zerre kadar bir çelişki yoktur. “Hepimiz Ermeni’yiz” demek, bir aydını Ermeni kimliği nedeniyle katlederseniz karşınızda bizi bulursunuz demektir. “Yuh olsun Fransa’da o yasayı çıkaranlara” diyerek ise düşünce özgürlüğüne sahip çıkmış olursunuz.
Erdemli bir insan mı olmak istiyorsun? O zaman şöyle yapacaksın: O kalleş cinayetin ardından “Hepimiz Ermeni’yiz, hadi bizi de öldürün” diyeceksin... Düşünce özgürlüğü ihlali karşısında ise Paris’in meydanlarında “Soykırım yoktur, hadi bizi de atın hapse” diyeceksin...
Neyse saygılar hocam... Kırdıysak affola, ama öyle bir ifade Türk toplumuna yakışır ifade değil Onu belirtmek istedim...