fransa anayasa mahkemesi iptal etti.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eses

Seçkin Üye
Seçkin Üye
fransa anayasa mahkemesi ermeni iddialarının reddini suç sayan yasayı iptal etti. son dakika bilgisi ayrıntılar eklendikçe yazılabilir..

Sarkozi de muhalefeti eleştirmiş; "İki de bir anayasa mahkemesine gidilir mi" diye...

Neyse zaten unutmuştuk; hayırlı olsun... Ama unutmamak lazım haklılığımızı farklı kaynaklardan açıklamak ve kendimizi ispat etmek zorundayız. Biz eğitimcilere çok iş düşüyor, önce kendimiz anlayıp sonra bu nesle anlatmalıyız böyle bişeyin olmadığını. Yoksa gelecek daha karanlık geliyor...

Çok isabetli bir karar Hepimiz ermeniyiz diyen beyin özürlü insanlarımıza geçmiş olsun....

"insan gelişimi aşama aşamadır, tutup dört yaşında bir çocuğun kelimeleri imalarıyla anlamasını bekleyemezsiniz. o çocuğa 'ağır başlı' dediğinizde kafası ağır olan, büyük olan birini tahayyül eder. o çocuğa tutup 'hepimiz ermeniyiz' derseniz kelimeyi esas anlamıyla anlayıp size 'ben ermeni değilim' diyebilir. ne var ki bizler dört yaşında değiliz."

Mehmet Bekaroğlu

webcevap' Alıntı:
"insan gelişimi aşama aşamadır, tutup dört yaşında bir çocuğun kelimeleri imalarıyla anlamasını bekleyemezsiniz. o çocuğa 'ağır başlı' dediğinizde kafası ağır olan, büyük olan birini tahayyül eder. o çocuğa tutup 'hepimiz ermeniyiz' derseniz kelimeyi esas anlamıyla anlayıp size 'ben ermeni değilim' diyebilir. ne var ki bizler dört yaşında değiliz."

Mehmet Bekaroğlu

O kadar çok sınava girdim ki Gerçek-Mecaz Anlam konusunu çok iyi biliyorum. Gerçek anlamda hepsinin Ermeni olduğunu düşündüğüm için yazmadım yukarıdaki cümlelerimi keza ırkçılık yapmakta değil amacım bir anda hepsi ermeni olan soykırım yaptık özür diliyoruz diyen zihniyetle ilgili.. Asala'nın öldürdüğü diplomatlardan sonra meydanlara dökülüp Doğu Anadolu'da binlerce Türkü katletip toplu mezarlara gömdük Hepimiz Türk'üz diyen ermeniler göremedik ne yazıkki.

Neyse Saygılar..

2011'deki ermeni soykırımını tanımaları yasada yerini koruyor. sadece hapis cezası verilen yasa kaldırılmış. sakkaroz seçime gitmeden anayasada değişiklik yapar gene geçirtir bunu.

Hocam benden ala Faşist tanımıyorum ancak sorun faşistlik sorunu değil. Bu ülke topraklarında ülke mahkemesi suçlu bulamazken "Ermeni" olduğu için öldürülen herkes için Ermeni olurum sorun bu. Yahudi olurum, tinerci dahi olurum... Ermenistanda böyle bişeyin olmaması Ermenistanın bizim kadar insan olmadığındandır. Bizim ermeni halkıyla bir sıkıntımız yok, olmamalı, Milleti Sadıka dediğimiz halkın adını şimdi küçümsemek olarak kullanmak ne bize ne tarihimize, ne de inancımıza yakışır.

Ahmet Hakan Yazısı; Bayılırım bu adama...

‘Ermeni’yiz’ diyenler şimdi ne diyecekmiş
FRANSA ’da “soykırımı inkârı suç” kabul eden yasanın geçtiği akşam sanal âlem coştu.

Güya ellerine bir koz geçtiğini düşünen aklıevvellerin hepsi birlik olup şöyle haykırdılar:
“Hrant Dink için Ermeni olanlar! Neredesiniz? Hadi şimdi konuşun bakalım”.

Peki... Konuşalım o zaman:
“Soykırım yoktur” demeyi suç saymak çağdışı bir tutumdur. Düşünce özgürlüğüne darbe vurmaktır. Gerçeklerin ortaya çıkmasına engel olmak demektir. Bağnazlıktır. Kabul edilemez.

Ama yağma yok! “Soykırım yoktur” demeyi suç saymak nasıl düşünce özgürlüğüne aykırıysa ve kabul edilemezse, “soykırım vardır” denmesini suç saymak da aynı şekilde düşünce özgürlüğüne aykırıdır ve kabul edilemez. Fransa’ya haklı olarak özgürlük dersi verenlerin, kendilerini özgürlük açısından gözden geçirmeleri gerekir.

Hrant Dink, öldürülmeden önce Fransa’daki “soykırımı inkâr yasası” girişimine tepki koydu. Şu cümleler ona aittir: “Paris’e gideceğim. Orada Concorde Meydanı’nda bir taşın üzerine çıkacağım ve haykıracağım: ‘1915’te Ermenilere soykırım yapılmamıştır’. O taşın üzerinden ineceğim, Ankara’ya gelecek Güven Park’ta bir taşın üzerine çıkacağım ve ‘1915’te Ermenilere soykırım yapılmıştır’ diyeceğim. Fransa bir kolumdan, Türkiye öteki kolumdan tutup beni hapse sürüklemek isteyecek. Ama ben düşünce özgürlüğünü savunmaktan bir an bile geri kalmayacağım”.

“Hepimiz Ermeni’yiz” demek ile “Yuh olsun Fransa’da o yasayı çıkaranlara” demek arasında zerre kadar bir çelişki yoktur. “Hepimiz Ermeni’yiz” demek, bir aydını Ermeni kimliği nedeniyle katlederseniz karşınızda bizi bulursunuz demektir. “Yuh olsun Fransa’da o yasayı çıkaranlara” diyerek ise düşünce özgürlüğüne sahip çıkmış olursunuz.

Erdemli bir insan mı olmak istiyorsun? O zaman şöyle yapacaksın: O kalleş cinayetin ardından “Hepimiz Ermeni’yiz, hadi bizi de öldürün” diyeceksin... Düşünce özgürlüğü ihlali karşısında ise Paris’in meydanlarında “Soykırım yoktur, hadi bizi de atın hapse” diyeceksin...

Neyse saygılar hocam... Kırdıysak affola, ama öyle bir ifade Türk toplumuna yakışır ifade değil Onu belirtmek istedim...

cagdas' Alıntı:
2011'deki ermeni soykırımını tanımaları yasada yerini koruyor. sadece hapis cezası verilen yasa kaldırılmış. sakkaroz seçime gitmeden anayasada değişiklik yapar gene geçirtir bunu.

Niye hocam Fransada sivil dikta mı var, Sarkozinin zoruyla geçirilsin!

s_kajmeran' Alıntı:
cagdas' Alıntı:

Niye hocam Fransada sivil dikta mı var, Sarkozinin zoruyla geçirilsin!
enteresan :)

İptal Sarkozy'ye yetmedi!
Fransa Anayasa Konseyi'nin kararına karşın Sarkozy yeni tasarı hazırlanması için talimat verdi.
28 Şubat 2012 Salı, 18:57:55

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Anayasa Konseyi'nin iptal etmesinin ardından yeni bir Ermeni tasarısı hazırlanması için hükümete talimat verdi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/72 ... ye-yetmedi

demekki neymiş c başkanı hükümete emir verip istediği yasanın çıkarılmasını istiyormuş o zaman
bizimde c başkanlığına vatan haini satıcı hain köpeklerin gelmemesi için akıllarınızı başınıza alın.

webcevap' Alıntı:

Mehmet Bekaroğlu
:alkis: :alkis: harika hocam beyinsizleştirilmişlere iyi bir cevap

hipopotam' Alıntı:
demekki neymiş c başkanı hükümete emir verip istediği yasanın çıkarılmasını istiyormuş o zaman
bizimde c başkanlığına vatan haini satıcı hain köpeklerin gelmemesi için akıllarınızı başınıza alın.
demekki neymiş yarıbaşkanlık, tam başkanlık falan demokrasi adına iyi birşey değilmiş :wink:

servet' Alıntı:
webcevap' Alıntı:

Mehmet Bekaroğlu
:alkis: :alkis: harika hocam beyinsizleştirilmişlere iyi bir cevap

Tam burada gerçek-mecaz konusunu devreye sokabiliriz sen beynim var dersin, 4 yaşındaki çocuk bunun beyni var der ama işlevsel olup olmadığını düşünmez ama yetişkin insanlar sadece maddi olarak bir beynin var olduğunu düşünüp işlevi konusunda şüpheye düşerler...

hbasdereli' Alıntı:
webcevap' Alıntı:

Mehmet Bekaroğlu

O kadar çok sınava girdim ki Gerçek-Mecaz Anlam konusunu çok iyi biliyorum. Gerçek anlamda hepsinin Ermeni olduğunu düşündüğüm için yazmadım yukarıdaki cümlelerimi keza ırkçılık yapmakta değil amacım bir anda hepsi ermeni olan soykırım yaptık özür diliyoruz diyen zihniyetle ilgili.. Asala'nın öldürdüğü diplomatlardan sonra meydanlara dökülüp Doğu Anadolu'da binlerce Türkü katletip toplu mezarlara gömdük Hepimiz Türk'üz diyen ermeniler göremedik ne yazıkki.

Neyse Saygılar..
Hepimiz ermeniyiz sloganına sempati besletmek, olabilir açısından baktırmak, karşı ifadeleri de aşağılamak adına hoşgörü pıtırcıklarına ayar vermiş. Ama bizim gibiler için onların slogan atınca din değiştirir gibi birden bire ermeni olduklarını sandığımızı düşünerek ya kendi aklının acizliğini ortaya koymuş ya da hainliğini kendi çapında zekice haklı göstermiş. Vardır da, bizdeki kadar hümanistliği aptallık derecesinde yansıtan yoktur başka milletlerde.

netame' Alıntı:
hbasdereli' Alıntı:
webcevap' Alıntı:

Mehmet Bekaroğlu

Neyse Saygılar..
Hepimiz ermeniyiz sloganına sempati besletmek, olabilir açısından baktırmak, karşı ifadeleri de aşağılamak adına hoşgörü pıtırcıklarına ayar vermiş. Ama bizim gibiler için onların slogan atınca din değiştirir gibi birden bire ermeni olduklarını sandığımızı düşünerek ya kendi aklının acizliğini ortaya koymuş ya da hainliğini kendi çapında zekice haklı göstermiş. Vardır da, bizdeki kadar hümanistliği aptallık derecesinde yansıtan yoktur başka milletlerde.

:+1: :alkis:

BBNET
Geri