Forum Üyelerinin Yatırım Stratejileri

Kodla Büyü
insanları bu şekilde manipule edemezsiniz, ne yaptığınız sizi ilgilendirir ama gelip burda milletin kafasını karıştırmayın, cümleleriniz hep kesik kesik konuşacaksanız bi anlam bütünlüğü oluşturun yarım bırakıp insanları manipule etmeye çalışıyorsunuz sadece, tevbe suresi 34. ayetinde durum aaçık bi şekilde özetlenmiş, sen altını kazan zekatını ver sorun yok. kafasını karıştırıyormuş muş muş o zaman zekat neden var kafanı karıştırmaz zekat versen. Kazanıyorda paylaşamıyorsan bencilsen o zman kafan karışır tabiki, sonuçta islam dini mantık dini.
hocam dini anlamda insanların kafası karışır diye mi rahatsız oldunuz. mesela bu mesaj beni araştırmaya sevk etti, kafam karışmadı.hocamın yazdığı tarihi bir bakış, kendisi dememiş ki

Ben mobil oyun yapıyorum belki birşeyler olur ümidiyle sizlerin de desteğini beklerim.
Screenshot_20250809-192527_Google Play Store.webp

Bu borsa, hisse senedi işlerine hiç girmedim.Acaba gayrimenkul sertifikası alsam mı niyetim ev almak da değil.Biriksin gitsin şansımıza artık.Alan oldu mu?

Ben de düşündüm gayrimenkul sertifikası almayı fakat, Youtube'den araştırdığımda, bu işi bilenler: "Bu evler değerinin çok üzerinde ve ayda 100.000 lira tasarruf edebilecek zenginlere hitap ediyor." dediğini duyunca sertifika almaktan vazgeçtim. Araştır, kendin karar ver.

Hocam ben de baktım.2+1 ev, şimdiden 8 milyonu; 3+1 evler 12 milyona yaklaşıyor.4 sene sonra en az 2 milyon koyar. Rayiç bedeli 1 milyon derken.Bir de İstanbul depremi var.Dolar ve altina devam vazgeçtim.

Fiziki altin , gümüş öneririm uzun vadede kredili konut olabilir. Yüzde 10 bitcoin ether ayırabilirsiniz. Şu an hisse senedi fonları stopaj yok bakabilirsiniz . Temettü yatırımı olabilir ama ben sabredemem o kadar. Tefas a bi göz atın bakın. Tunc şatıroğlu, cihat çiçek, Atilla yesilada gibi ekonomistleri ara ara dinlerim ama en son karar kendimin. Kendinize yatırım yapabilirsiniz spor yurt disi turları dil öğrenme gibi . Bes yatırımı bakabilirsiniz. Ben hepsine ara ara girdim . Para piyasası fonları uzun vade girmeyin . Kagit para önermem euro dolar bunların enflasyonu var . Ev alıp kiraya vermek işi önceden iyi idi şimdi çok sorunlu . Arsa alabilirsiniz sulak bi yerden . Karar sizin tabi. Dini hassasiyet varsa katilim hisseleri vs olabilir.

İnsan neye ihtiyacı varsa onu almalı. Eve ihtiyacın varsa ev al. Arsaya ihtiyacın varsa onu al. İhtiyacın yoksa aldığın şey sana yükten başka bir şey olmaz. Bir arkadaş; paramı verip ev alıp bir de onun bekçiliğini mi yapcam demişti. Altına ihtiyacın mı var; evet, yekün para lazım olduğunda ederinde hemen bozduruyorsun. Krediye faize bulaşmıyorsun. Birikimini enflasyondan koruyorsun. Ev, arsa bunları hemen ederinde nakite çevirmek zor. Biraz para lazım olduğunda evin bir odasını satayım gerisi dursun diyemezsin. Ayrıca artık ev alım satımında devlet te çok güzel ortak çıkıyor. Kira getirisi için ev alınabilir ama onun da riski var. Arkadaşın biri de evinden 150 bin kira geliri kazanmış. Kiracı çıktığında tekrar kiraya verilecek duruma getirmek için 200 bin masraf etmiş. En iyi yatırım sana külfet olmayan, kafanı ve vaktini meşgul etmeyen, enflasyonda erimeyen, ederini koruyan, faize bulaştırmayandır.

Çok zaman isteyen birşey. Torunlar dua etsin dersen uygundur.
evet tarla zaman istiyor.
ama bildiğim bir bölge var. yaklasık 5 sene önce 120-140 bandındaydı tarla fiyatları, şimdi benzer tarlalar 3 milyon bandında. Yaklaşık 20-25 katına çıkmış. Ev fiyatları o kadar katlanmadı ama tabi arsayı satması zaman alır bence

ilksms
Geri