ford fiesta

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
sizce 80-90 binde dizel ford fiesta alınırmı?model olarak 2006-2007 bir önceki kasa. yaklaşık fiyat olarakta 17-19bin arası.kışa almayı düşünüyorum.şuan fiyatlar yüksek.ilk kez araba alacağım ama dizel alıp almama konusunda kararsızım.tebrübesi olaranlardan bilgi istiyorum...
Sonuçta kredi de kullanacağım.Bana masraf çıkarmasını istemiyorum.
Benzinli+lpg li aramalarda fazla çıkmıyor.Siz hangisini önerirsiniz..

ben 2000- 2001 honda civic sedan 1.6 ies öneririm. Kesinlikle masraf çıkarmaz. Satarkende anında elinden çıkarırsın. Piyasanın en tutulan araçlarından biridir.

vallaha hocam seni bilmem ben o arabayı çok severim.Az yakıyor parçası ucuz tam memur işi(kalabalık değilse).
Bende skoda roomster var çok memnunum benzin/lpg ama bir daha araç alsam kesinlikle dizel alırdım.Yakıt benim için Çekiş araba için çok önemlidir.Dizel arabanın masrafı çok oluyormuş hiç alakası yok tüm arabaların bakımı fazla tutar.
Ayrıca aldığın gibi satabilirsin piyasası çok iyi.

sanırım bu kmlerde ağır bir bakımı var yapılıp yapılamdığına bakın yağını suyunu koyun gezin. tabi bir de mazot koymak lazım ona da sürekli zam zam zam ...

Hocam bence bu araçların oluşturduğu forum sitelerini bir araştırın araca ait kronik arızaları varmı inceleyin. Hemde kullanıcıları size daha fazla bilgi verebilir.
Fiesta almaya niyetlendim hatta 2004 fiesta alacaktım 98000 bindeydi dizel. Sonra kullanan arkadaşa sordum km düşükse al dedi 100binden sonra araç sıkıntı verebilir dedi bende kendi adıma soğudum sonra gidip biraz daha koydum 2004 golf 4 aldım.

hocam fiesta tutulan bi araba. dizelini almayı düşünüyorsan düşük kilometrede bulman biraz zor. kilometresinin çok olmasının sebebi 1 depoyla aşağı yukarı 850-900 km gidiyor. (şehir dışı) 80-90 bin km de alınabilir. alacak isen dediğin modeller 2006-2007 makyajlı kasa daha fazla tutuluyor. yalnız dediğin fiyatlara alamazsın diye düşünüyorum. fiyatları temizliğine göre değişiyor. 19-21 milyar arası. alırken gri renkli olanını almanı öneririm. daha fazla tutuluyor. beyaz renklerde şirket arabası olma ihtimali yüksek. orjinal km olup olmadığını kontrol ettirirsen iyi olur.

yaklaşık 5 senedir kullanıyorum.(2005 fiesta tdci comfort). Aldığımda(19 bin 500 TL) 70 bin km de ve 3 parça(çamurluklarda) lokal boya, değişeni olmayan bir araçtı. Şimdi 142 bin km de ve hala aldığım gün ki gibi bir motora sahib. Özenle, titizlikle kullandım, bakımlarını aksatmadım ve hala daha çok memnunum yol sesini içeriye alma olayı hariç.

Normal bir bakım ücreti(15 bin km) serviste 150-200 lira tutuyor. her 30 bin km de mazot filtresi değişiyor(70-80 tl). yaza doğru polen filtresini değiştirebilirsin 40-50 tl. fren balataları(40tl) ve diskleri(100tl) ihtiyaca göre değişebilir. ama en önemlisi 4 adet enjektörleri ve turbosu.

Enjektörlerin tanesi 600-700 tl civarında ve bozulduğunda tamiri mümkün olmayan parçalar. bu her dizel araç enjektörlerinde böyledir. passat için tanesine 1000-2000 lira diye duymuştum. Enjektörlerin uzun ömürlü olması için her bakımda carbon clean( enjektörlerdeki kurumları yakma) denilen bir uygulama var(30tl) yaptırıyorum. Piston ve yataklarındaki yağ kalıntılarını temizlemek için özel kimyasallarla motor iç yıkama denilen bir uygulama var(70 lira)bunu da ekonomiye göre yaptırmaya çalışıyorum ve son olarak 25 tl motor yıkama+koruma yapıldığı zaman motor ilk günki görünüme + performansa sahip oluyor. Bir de enjektörler için asla depoyu tamamen boşaltmayın. yani deponun dibindeki pislikler enjektörlere asla ulaşmasın bu de bozulmasına neden olur. dizel araçlarda yakıt göstergesinde bir dilim kalınca mazot bitti gibi davranıp ilave edilmelidir.

Turbosu için ise; çok fazla zorlamamak ve motor soğumadan( yani durunca hemen kontak kapatmamak) gibi eylemlemler ömrünü uzatır diyorlar. turbo; içinde pervaneler olan hava sirkülasyonunu motora daha kuvvetli bir şekilde iletilmesini sağlayan ve böylelikle arabanın birden fırlamasını, ataklığını, seriliğini ön plana çıkartan bir parça. yenisi 600 tl diye duymuştum ve dizel arabalar için çok önemli bir parça.

triger, v kayış seti vs. işcilik dahil 600 tl civarı, debriyaj, baskı balata seti 500-600 tl civarı.

yakıt sarfiyatı; ben hız olarak şehir dışı ortalama 120 ile 140 civarlarında kullanıyorum + şehir içi, litre 3,76 dan hesaplanırsa kilometre de 19,2 kuruş yakıyorum. 90-100 km hız ile 16,9 - 17 kuruş civarlarında yakıyor. hatta en son 4 gün önce 150 - 170 km hızlarda 300km ş.dışı + 100 km yol ş.içi toplam 410 kilometre yol yaptım ve 90 lira depoyu doldurdum.90 / 410 = 21,9 kuruş kilometre de yakmışım. en fazlada bu kadar yakar mazotun litre fiyatı artmadığı sürece.

@BAYSUKRU; özetle demek istediğim diğer araçlarda da olduğu gibi fiesta dizel için motor çok çok önemli, yıpranmamış ve ikinci elde imkan olduğu sürece düşük kilometrelerde olması gerekir, sorunsuz uzun bir dönem bbinebilmek adına. Tavsiyem 40-50 bin km. geçmesin bir de fiesta dizel otomatik viteslerin kronik hararet sorunu var, okuduğum kadarıyla çoğu insanı yolda bırakıyor ve serviste bir çözüm bulamıyor.

aşagıdaki adreste de fiesta ile ilgili sorunlar ve olası çözümler güncel olarak kullanıcıları tarafından yorumlanıyor, bence incelemeniz dede yarar var.
http://www.fordclubtr.com/forum/Fiesta- ... 8-f71.html

Güzel araba, ama boyutları küçük, iç hacim çok dar.. 4 kişiden fazla iseniz tavsiye etmem. Birde 2005-2006 model dizel aracı 70-80 bim km bulursan hiç kaçırma... Çünkü ben geçen yıl o kadar aradım ama 120.000 km den aşağısını bulamadım...

2006-2007 den önceki araçlara pek meyletmeyin hocam arkadaş örnek vermiş 2000-2001 honda civic hoş araba güzel araba lakin 17000 tl lik araba nın kliması sorun çıkardı orjinali 4600 tl
satlık gördüğün her 10 aracın 7-8 inin km si allahtan korkuşmadan düşürülmüş
fiestaya gelince 60 beygirliklerden uzak dur bişiye yaramıyo

BBNET
Geri