fiesta kullananlar

Kodla Büyü

salih225

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ford fiesta kullanan arkadaşlar düşüncelerinizi merak edşyorum bu arabayı tavsiye edermisin 100.000 i geçtikten sonra motorunda arıza çıkar diye duydum bilgisi olan arkadaşlar yazar mı?iyice taktım ben bu arabaya

1.4 tdci kullanıyorum araba 200.000 e yakın şu anda motorunda da bi problem yok. arkadaşın dediği gibi süspansiyonları çok sert ufak bi taşın üzerinden geçsen arabada haberin oluyor. içeriye çok ses alıyo. onun dışında sağlam ve ekonomik(uzun yolda 4litre/100km ye kadar düşüyo) bi araba performans olarak çok bişey beklememek lazım sonuçta 70 beygir. Arabanın bakımlarını zamanında yaptırıp devirli kullanırsan bi problem çıkmaz. Tamircilerden duyduğum kadarıyla iyi kullanılan bi dizel fiesta 250-300 bini görebilirmiş sonrasında 2-3 bin tl ye eski haline getiriyorlar. :) bu mesajı yazarken evin önündeki fiesta için usta bekliyorum aküsü bitmiş inşallah başka derdi yoktur. ben tavsiye ederim, okulda arkadaşlar inanmıyor yakıt konusundaki cimriliğine.

yakıt konusunda çok memnun eder. Ama kötü bir özelliği de şudur. Başka arabaya bindiğinde fiestanın yakıt tüketimini arasın. 1.4 olmasına rağmen oldukça seri bir arabadır. Ha ben 2000 motor bi araba kullanmadım. Onların seriliğini bilemem. 100.000 km üzeride öyler büyük bi motor arzası vermedi. Süspansiyonlar evet sert. 2004 modelini yaklaşık 6 yıl kullandım. çok memnun kaldım. Şu anda Nemo(2011) kullanıyorum. Yüksekliğinin dışında hiçbir özelliği fiestadan üstün değildir.

2008'in Ağustos ayında 2000 model Fiesta Flair aracımı satın aldım.Aldığımda 115.500 km de idi.1.25 motor hacmine sahip.Klima ve tek airbag mevcut.Aldıktan 6 ay sonra LPG de taktırdım.Zaten ekonomik olan araç daha da ekonomik hale geldi.Bakımlarını serviste 6 aylık peryotlar halinde yaptırıyorum.Çok şükür büyük bir sıkıntı çıkarmadı.Bence İdeal bir çekirdek aile arabası.Motor hacmi küçük olduğu için MTV de düşük. Şu an 145.000 e geldi, kullanıyorum, memnunum.

Her araçta olduğu gibi eksileri de tabiiki var.Bunlardan bahsedecek olursak.
-Bagajı küçük.(LPG olunca daha da daraldı.)
-Arkada yolculuk yapanlar pek memnun olmuyorlar.Yoldaki her türlü çukur, kasis arkada oturanlar tarafından hissediliyor.Önde bi sorun yok.
-Lastik yüzeyinin dar olmasından dolayı yoldaki pürüzleri daha çok hissedersiniz.(Bazı arkadaşlar süspansiyonların sertliğinden bahsetmişler bana göre o kadar da sert değil.Yolun hissedilmesinin sebebi süspansiyon değil lastikler)

100.000 den sonra motor bozulması da tamamen hikaye.Benzinli mi dizel mi dersen.Dizel kullanırken ekomonik, büyük bakımları biraz tuzlu.Benzinli ise dizel e göre daha uygun bir de LPG varsa tadından yenmez.

Kısacası ailen 3 kişiden fazla değilse tavsiye ederim...

BBNET
Geri